Hva er gulvvarmen hellet inn: en oversikt over materialer og teknologi

Innholdsfortegnelse:

Hva er gulvvarmen hellet inn: en oversikt over materialer og teknologi
Hva er gulvvarmen hellet inn: en oversikt over materialer og teknologi

Video: Hva er gulvvarmen hellet inn: en oversikt over materialer og teknologi

Video: Hva er gulvvarmen hellet inn: en oversikt over materialer og teknologi
Video: Шокирующая правда о нечеловеческих НЛО: Джон Гриневальд раскрывает все 2024, April
Anonim

Nylig er varmegulv veldig populære. Dette er en flott mulighet til å gi maksimal komfort i huset. Med dette systemet kan du enkelt kontrollere temperaturen i rommet og sikre et optim alt mikroklima. For at et varmt gulv skal være effektivt, må du følge installasjonsteknologien. Et viktig trinn er installasjonen av det øvre beskyttelseslaget. Hva er den beste måten å fylle et varmtvannsgulv på? Vurder i artikkelen.

Options

Hva slags løsning for å støpe et varmt gulv? Til dags dato er det flere fyllings alternativer. Dette er:

  • Betongmasse.
  • Halvtørr avrettingsmasse.
  • Selvnivellerende gulv.
  • gulvvarmetykkelse
    gulvvarmetykkelse

Hvilken art er den mest aktuelle? Vurder egenskapene til hver dekning.

Betongmasse

Dette er en klassisk versjon av gulvfyllingen. Når det gjelder prisen på selvnivellerende gulv per kvadratmeter, vil kostnaden væreca 300 - 700 rubler. Det er imidlertid verdt å huske at et slikt belegg konstant vil bli utsatt for store temperaturforskjeller. Derfor må den være så sterk som mulig. Denne parameteren avhenger av fyllstoffet. Siling brukes i stedet for sand. Resultatet er en betongmørtel av høy kvalitet for avrettingsmasse. I henhold til kravene skal denne sammensetningen inneholde:

  • Cement M300.
  • Sikting med en brøkdel på 3 til 5 millimeter.
  • Plasticizers.

På grunn av skjerming kan du få et pålitelig og høykvalitets grep som ikke kan oppnås med sand. Sammensetningen bruker heller ikke sement av lave karakterer. Det vil ikke skape den nødvendige styrken, og ved oppvarming vil en slik overflate bli dekket med sprekker. Når det gjelder myknere, er de nødvendige slik at avrettingsmassen ikke smuldrer under temperaturendringer. Forresten, med bruk av myknere kan tykkelsen på gulvvarmen reduseres fra 5 til 3 centimeter.

Hvordan er løsningen utarbeidet? Den eltes i følgende proporsjoner:

  • 1 stykke sement.
  • 6 stykker frafall.
  • 350 milliliter mykner per pose sement.
  • Vann (tilsatt til en jevn pasta er oppnådd).
  • Hva er gulvvarme
    Hva er gulvvarme

I tilfelle et stort område (over 40 kvadratmeter) helles, anbefaler eksperter å tilsette fiber til sammensetningen. Denne komponenten gjør at blandingen kan fordeles bedre over overflaten. Også, i nærvær av fiber, kan du ikke legge armeringenrutenett.

Er det mulig å støpe et varmt gulv med selvnivellerende gulv? Eksperter gir et positivt svar. Hvis du følger alle regler og anbefalinger, vil du ende opp med en sterk og holdbar avrettingsmasse. Vi vil også få jevn oppvarming av hele overflaten.

Ulemper med betongdekke

Men før du støper et varmt gulv med en slik sammensetning, må du kjenne til ulempene. Disse inkluderer:

  • Stor gulvvekt.
  • Lang tørketid.

Så hvis du trenger å fylle gulvet i løpet av kort tid, bør du vurdere andre alternativer.

Halvtørr avrettingsmasse

Hva er funksjonene? Hovedforskjellen av denne typen er en mindre mengde vann. Samtidig inkluderer sammensetningen nødvendigvis fiber, så vel som polymertilsetningsstoffer. Markedet selger både ferdige alternativer og komposisjoner for egen tilberedning.

Hva er inkludert:

  • 1 del M400-sement.
  • 3 deler siktet grov sand.
  • 500 gram fiber per kubikkmeter blanding.

Når det gjelder vann, tilsettes det i en liten mengde. Samtidig blandes alle komponentene hele tiden. Hvordan vet du at det er nok vann i sammensetningen? For å gjøre dette må du samle en liten løsning i hånden og klemme den hardt. Det er uakseptabelt at vann strømmer fra blandingen etter komprimering. Dette betyr at det er for mye av det. Du kan heller ikke bruke en komposisjon som smuldrer når den komprimeres. Dette indikerer utilstrekkelig vannkonsentrasjon. Ideelt sett bør en slik sammensetning holde formen godt når den er komprimert og ikke smøre på håndflaten.

Fordeler og ulemper med tørrmikser

Hva er fordelene med en slik avrettingsmasse? Blant de betydelige fordelene er det verdt å merke seg tørkehastigheten. På grunn av den mindre mengden vann, tar sammensetningen en fast form mye raskere. Dessuten er dette belegget mer motstandsdyktig mot temperatursvingninger. Styrken er høy, det er praktisk t alt ingen krymping. Materialet sprekker ikke.

Men det er også ulemper. Så materialet har mindre plastisitet. Derfor, når du lager en løsning, må du gjøre mer innsats.

På grunn av lav plastisitet oppnås ikke alltid jevn komprimering av laget. Noen ganger vises tomrom i tykkelsen på avrettingsmassen. I tillegg, etter tørking, trenger en slik avrettingsmasse ekstra beskyttelse mot fuktighet.

hvordan helle elektrisk gulvvarme
hvordan helle elektrisk gulvvarme

Selvnivellerende forbindelser

Disse blandingene ligner i sine egenskaper på den første, sement-sandblandingen. Imidlertid har slike sammensetninger flere fordeler. Så selvnivellerende blandinger er mer plastiske. Når du legger, trenger du ikke å nøye utjevne. Denne sammensetningen sprer seg godt under sin egen vekt. Materialet tørker mye raskere.

Merk også at disse blandingene er delt inn i to typer:

  • Rough.
  • Fullfør.

Hvordan støpe et varmt gulv? Den første typen brukes til støping av gulvvarme. Den andre påføres vanlige gulv med et tynt lag. Før du heller et varmt gulv, må du bestemme deg for valg av grove komposisjoner. Det er forskjeller her. De kan være sementbaserte eller gipsbaserte. Men, som eksperter sier, er begge typene flotte for gulvvarme innendørs. HvaNår det gjelder kostnaden, vil prisen på én kvadratmeter koste 800 rubler.

Det er viktig ikke bare å velge riktig type avrettingsmasse, men også å vite hvordan den skal fylles. Den minste feilen fører til ødeleggelse av belegget og utseendet på sprekker. Deretter skal vi se på hvordan varme gulv støpes i et hus med forskjellige sammensetninger.

Bruk av betongmasse

Før støping på overflaten må arbeid med legging av forsterkningslag og vanntetting være ferdig. Før denne operasjonen er det også festet et spjeldbånd rundt omkretsen av rommet. Deretter kan du begynne å fylle. For denne operasjonen må vi forberede:

  • Tørr gips.
  • Nivå.
  • Regel.
  • Sparkel (konstruksjonsspatel).
  • Metalprofil for skinner.
  • er det mulig å fylle gulvet med selvnivellerende gulv
    er det mulig å fylle gulvet med selvnivellerende gulv

På neste trinn eltes gipsmørtelen i henhold til instruksjonene. Ved hjelp av en sparkel legges sammensetningen ut i små porsjoner langs veggen i en avstand på 20 centimeter. Det legges veiledninger på løsningen. Det er viktig å utjevne dem. Avstanden mellom beacons skal være fra 150 til 180 centimeter. Siden gipsen tørker raskt, er det ikke nødvendig å legge ut beacons over hele området av rommet. Eksperter anbefaler å gjøre dette i flere trinn.

Forbered deretter betongløsningen. For å gjøre dette blandes tørre ingredienser, en mykner i den nødvendige andelen og vann tilsettes. Et viktig poeng: før du heller et varmt gulv under flisen, må du oppnå et visst trykk i rørene. Denne verdien skal være 0,3 MPa. Ellersfylling er forbudt. Når trykket i rørene tilsvarer normen, er det nødvendig å helle løsningen mellom føringene og ved å bruke regelen fordele den forsiktig over overflaten. Det er viktig å ikke tråkke på rørene. Fyllingsprosessen foregår i etapper. Det er bedre å dele rommet i flere seksjoner. Dersom arealet er over 40 kvadratmeter bør det legges spjeldbånd mellom seksjonene. Tykkelsen på båndet skal være fra 5 til 10 millimeter. Eksperter anbefaler å bruke et interkonturbånd med en T-formet profil. Dens dimensjoner er standard: tykkelse - 1 centimeter, høyde og bredde - 10 centimeter. Slike bånd produseres i lengder på 2 meter. For å hindre at avrettingsmassen sprekker under termisk ekspansjon, må det leveres ekspansjonsfuger. I tillegg, på steder med rørsøm, er det nødvendig å lukke korrugeringen.

Når gulvet er fylt, dekkes avrettingsmassen med polyetylen på toppen. Det er nødvendig å vente til sammensetningen tørker. Etter 24 timer, fjern beacons. Utsparingene tettes med mørtel. Deretter er overflaten igjen dekket med en film. Med jevne mellomrom anbefales det å fukte gulvet med vann. Dette vil forhindre at sprekker oppstår. Når fuktighetsnivået synker til 5 prosent og avrettingsmassen har ønsket styrke, legges toppstrøket.

Bruk av en halvtørr avrettingsmasse

Legging av denne avrettingsmassen utføres også etter legging av det varme gulvet. Langs omkretsen er alle rør sikkert festet, et spjeldbånd limes (på samme måte som i forrige tilfelle). I løpet av arbeidet vil følgende kreves:

  • Nivå.
  • Sand og sement.
  • T-beacons.
  • Regel.
  • Fiberfiber.
  • Power sparkel.
  • Kapasitet for å blande blandingen.
  • klargjøring av gulvvarme
    klargjøring av gulvvarme

Selve leggearbeidet er praktisk t alt det samme som forrige versjon. Så på overflaten av gulvet må du stille inn beacons og justere dem horisont alt. Etter det tilberedes en løsning med ønsket konsistens. Det skapes et trykk på 0,3 MPa i rørene og blandingen fordeles mellom føringene. Det er viktig å kontrollere tykkelsen på materiallaget over rørene. Denne parameteren bør ikke være mindre enn 3 centimeter. I dette tilfellet jevnes blandingen nøye ut og passer så tett som mulig. Det hender at det dannes hakk under regelen. For å fjerne dem må du tilsette en viss mengde mørtel og jevne ut overflaten igjen.

Etter legging er det verdt å vente 30 minutter til avrettingsmassen tørker litt. Fortsett deretter til fuging. Sparkelen lar deg ikke bare jevne ut gulvet, men også komprimere avrettingsmassen.

Vær oppmerksom

Inntil materialet er helt tørt, er det forbudt å slå på varmen. Den første dagen etter oppstart av varmesystemet bør temperaturen i rørene ikke overstige 25 grader Celsius. Da kan parameteren økes med fem grader. Og så i flere dager på rad (til varmesystemet går inn i driftsmodus). Dette er en obligatorisk regel å følge.

hvordan støpe gulvvarme under fliser
hvordan støpe gulvvarme under fliser

Selvnivellerende blanding

Før du heller elektrisk gulvvarme som dettesammensetning, må du nøye fikse alle varmeelementene, samt fjerne alt overflødig fra overflaten. Er det vanngulv skapes det trykk i rørene. I dette tilfellet utføres ikke installasjonen av guider. Deretter tilberedes blandingen og blandes med en mikser (du kan bruke en drill med en dyse). Løsningen skal dekke varmeelementene med et jevnt lag minst 3 centimeter tykt. For å fordele den selvutjevnende massen godt, anbefales det å bruke en bred slikkepott.

Hva er det neste?

Deretter rulles det fylte laget ved hjelp av en spesiell rulle og alle mulige tomrom fjernes. Hvis det dannes luftbobler under installasjonen, kan de bidra til ødeleggelse av avrettingsmassen. Etter å ha jevnet overflaten, dekk gulvet med en film og vent til materialet tørker helt. Samtidig må direkte sollys, samt eventuelle luftstrømmer, utelukkes. Ellers vil materialet tørke ujevnt, noe som resulterer i deformasjon.

hvordan fylle gulvvarme i huset
hvordan fylle gulvvarme i huset

Konklusjon

Så vi fant ut hvordan og med hva det varme gulvet støpes. Som du kan se, er det bare noen få alternativer. Mange bruker en halvtørr avrettingsmasse, da det tar kortere tid å fylle og man får en ganske solid konstruksjon. Men hvis du vil spare penger, kan du bruke et selvnivellerende betonggulv. Prisen på selvnivellerende gulv per kvadratmeter varierer fra 300 til 700 rubler. Det er imidlertid en betydelig ulempe - du må vente lenge til den tørker helt.

Anbefalt: