Hvordan og hvordan vaske kaliumpermanganat fra hendene?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan og hvordan vaske kaliumpermanganat fra hendene?
Hvordan og hvordan vaske kaliumpermanganat fra hendene?

Video: Hvordan og hvordan vaske kaliumpermanganat fra hendene?

Video: Hvordan og hvordan vaske kaliumpermanganat fra hendene?
Video: СРОЧНО! Защитите картофель от картофельной моли одной простой и доступной каждому процедурой 2024, April
Anonim

Kaliumpermanganat, eller kaliumpermanganat, er en antiseptisk væske som ofte brukes til å desinfisere hudlesjoner. Denne væsken dreper effektivt bakterier og hjelper til med å lege sår og skraper. Men hun har en betydelig ulempe - etter bruk forblir rosa merker på huden, som er vanskelige å bli kvitt. Hvordan vaske kaliumpermanganat fra hendene med ulike midler er beskrevet i detalj i dette materialet.

Kaliumpermanganatløsning
Kaliumpermanganatløsning

Forberedelse

Spor av kaliumpermanganat forårsaker betydelig ubehag. Men de vaskes av uten assistanse etter 5-6 dager. Og det er bedre hvis du ikke berører disse flekkene og venter til de forsvinner av seg selv. Hvis dette ikke er mulig, bruk folkemedisiner eller kjemikalier. Men før du vasker kaliumpermanganatet fra hendene, bør du forberede:

  1. Vask huden med et hvilket som helst rengjøringsmiddel og varmt vann.
  2. Gni forsiktig forurensede områderpimpstein for å fjerne død hud. Utfør denne prosedyren nøye, pass på så du ikke skader huden.
  3. Bruk kun flekkfjerner etter at hendene er helt tørre.
  4. Hvis du i ferd med å fjerne spor av kaliumpermanganat begynner å føle en sterk brennende følelse, skyll umiddelbart av produktet med rennende vann. Ellers kan du få en kjemisk brannskade som tar lengre tid å gro enn de rosa flekkene forsvinner.
  5. Ikke bruk flere produkter samtidig.
  6. Fjern merker fra barns hud med ekstrem forsiktighet og ikke bruk alkohol eller hydrogenperoksid til disse formålene. I dette tilfellet er det bedre å vente til flekkene fra stoffet forsvinner av seg selv.
  7. Etter behandlingen, sørg for å smøre huden med en pleiende krem.

Når du velger hvordan du skal vaske kaliumpermanganat fra hendene, gi preferanse til mer skånsomme midler og preparater. Og bare hvis de ikke hjelper, fjern spor med potente stoffer.

Vaske ut flekker
Vaske ut flekker

Hvordan vasker du kaliumpermanganat fra hendene?

Det finnes mange folkemedisiner og kjemikalier som kan fjerne spor av rosa væske fra huden. Og de fleste finner du på kjøkkenet eller i hjemmets førstehjelpsutstyr. Så hvordan kan du vaske kaliumpermanganat fra hendene:

  • Alkohol.
  • En løsning av eddik og peroksid.
  • Sitronsaft.
  • Natron.
  • Såpeløsning.
  • Sennepspulver.
  • Ammoniumsulfid.
  • askorbinsyre.

Alkohol

Vet du ikke hvordan du vasker kaliumpermanganat fra huden på hendene? Prøv først det vanligemedisinsk alkohol. Den kan erstattes med formsyre eller borsyre. I ekstreme tilfeller vil vanlig vodka eller moonshine gjøre. Disse væskene er gode til å fjerne flekker fra huden, men de virker sakte. Derfor, for å bli fullstendig kvitt rosa merker, må du utføre flere prosedyrer. For å fjerne flekker, bløtlegg en bomullspinne i alkohol og tørk av stedet med den.

En løsning av eddik og peroksid

Hvordan vasker du raskt kaliumpermanganat fra hendene? En av de mest effektive metodene vil bli beskrevet nedenfor.

For å forberede midlet, bland eddik med hydrogenperoksid i like proporsjoner. Påfør den resulterende løsningen på en bomullspinne og behandle huden. Prøv å ikke trykke på svampen, for ikke å skade integumentet. Etter prosedyren, sørg for å vaske hendene og smøre dem med en nærende og beroligende krem.

fjerning av flekker med sitron
fjerning av flekker med sitron

sitron

Saften av denne frukten inneholder syrer som perfekt bleker huden og fjerner spor av kaliumpermanganat fra dem. I tillegg hjelper sitron med å vaske rosa flekker fra under neglene. Hvordan vaske kaliumpermanganat fra hendene med juice? Skjær et stykke frukt og gni det på problemområdet. Gjenta om nødvendig. Hvis det ikke er frisk frukt, erstatt dem med sitronsyre. Fortynn 1 ts. stoffer i 0,5 kopper vann og behandle huden med den resulterende væsken. Til slutt, vask hendene med vaskemiddel og påfør krem.

Såpeløsning

Dette folkemidlet hjelper til med å fjerne kaliumpermanganatflekker ikke bare fra huden, men også fra andre overflater: gulv, møbler, rørleggerarbeid. For å forberede det, tafølgende komponenter:

  • 0, 5 barer med vaskesåpe;
  • 0,5 babysåpe;
  • 250 ml varmt vann;
  • 5 ss. l. natron.
  • 1-2 dråper eterisk olje (eukalyptus, lavendel).

Riv såpen og hell varmt vann over sponene. Bland massen til den er jevn, tilsett deretter brus og eterisk olje. Smør problemområdene med det resulterende produktet. Spor av permanganat vil forsvinne i løpet av 10-15 minutter. Hvis dette ikke skjer, skyll av løsningen og påfør en ny porsjon. Etter prosedyren, vask huden grundig med kaldt vann og påfør et tykt lag med fet krem.

såpe mot flekk
såpe mot flekk

sennepspulver

Verktøyet er mest effektivt for å fjerne små forurensninger. For å forberede det, bland sennepspulver med solsikkeolje til det blir en flytende slurry. Tørk av skitten med den resulterende blandingen og la stå i 2-3 minutter. Hvis du føler en brennende følelse, vask av løsningen umiddelbart. Etter håndtering, vask hendene med flytende såpe og smør overflaten av huden med krem.

Ammoniumsulfid

Denne medisinen selges på ethvert apotek. Men husk at du ikke kan bruke stoffet i sin rene form, dette vil føre til en alvorlig forbrenning. For å forhindre at dette skjer, fortynn ammoniumsulfid med vann i forholdet 1:5. Bløtlegg en bomullspinne i den resulterende løsningen og behandle forurensningen forsiktig. Etter prosedyren, vask hendene flere ganger i varmt vann, og smør deretter sjenerøst med krem.

askorbinsyre

Injeksjon med dettestoffet selges i alle apotek. For å bruke den til å fjerne permanganatflekker fra huden, behandle problemområder 3-5 ganger om dagen. Metningen av fargetonen til flekkene vil falme betydelig. Etter hver behandling, ikke glem å vaske av restene av stoffet, og smør også hendene med en fet krem.

Løsemiddel white spirit
Løsemiddel white spirit

Radikale metoder

Hvis folkemidlene ikke hjelper, kan flekker fra kaliumpermanganat fjernes med blekemiddel eller løsemiddel. Men husk at slike stoffer er ekstremt aggressive. Og etter dem oppstår ofte kjemiske brannskader. Bruk derfor bare væsker som en siste utvei. Påfør heller ikke rene blekemidler eller løsemidler på huden. De bør fortynnes 1:1 med vann.

For å fjerne rosa flekker, fukt en bomullspinne med fortynnet løsemiddel eller blekemiddel og påfør på flekkede områder. Vask deretter hendene med såpe og vann flere ganger, og sørg for å smøre huden med en fet krem.

Anbefalt: