Hvordan rengjøre monteringsskum fra hendene? Skumrens og hjemmemedisiner

Innholdsfortegnelse:

Hvordan rengjøre monteringsskum fra hendene? Skumrens og hjemmemedisiner
Hvordan rengjøre monteringsskum fra hendene? Skumrens og hjemmemedisiner

Video: Hvordan rengjøre monteringsskum fra hendene? Skumrens og hjemmemedisiner

Video: Hvordan rengjøre monteringsskum fra hendene? Skumrens og hjemmemedisiner
Video: Installasjon av badekar. Alle hemmeligheter. Skjerm. Skjult luke. #40 2024, April
Anonim

I reparasjonsprosessen blir folk konstant forurenset med maling, byggestøv, kritt og andre midler. Men de vaskes godt av, men andre materialer, for eksempel konstruksjonsskum, er svært vanskelig å fjerne fra hud eller klær. Det er viktig å vite hvordan man rengjør monteringsskum fra hender og hud generelt for å unngå ubehag, skader og forgiftning av stoffets kjemiske sammensetning. Det er flere optimale alternativer som er testet av byggherrer og anbef alt av skumprodusenter.

Forholdsregler for håndtering av skum: Bruk verneklær

nøye arbeid med monteringsskum uten beskyttelse
nøye arbeid med monteringsskum uten beskyttelse

For ikke å tenke på hvordan du rengjør monteringsskummet fra hendene, bør du følge reglene for beskyttelse i prosessen med å jobbe med materialet:

  • Goggles og høye lapeled hansker må brukes.
  • Klær velges spesielt for engangsbruk med skum, da sammensetningen ikke vaskes.
  • Når du jobber, må det være hodeplagg på hodet.
  • For ytterligere beskyttelse av deg selv og omkringliggende gjenstander, anbefales det å bruke et stykke film.

Selv om du beskytter huden og hendene fullstendig mot skum, kan det oppstå problemer. Det er bedre å kjøpe et spesialverktøy for å fjerne byggemateriale.

Når er det enkelt å rengjøre skummet fra hendene

Når monteringsskum kommer på hendene, vil det være mye enklere og raskere å fjerne det i slike situasjoner:

  1. I de første minuttene etter at du har fått produktet på hendene, kan skummet enkelt vaskes av med varmt vann med tilsetning av ethvert såpeprodukt.
  2. I det første minuttet kan du fjerne skitt med en fille, bare tørk av flakene grundig.
  3. Hvis du først bruker en fet krem eller lotion på huden, vil det være mye lettere å fjerne forurensning selv etter endt arbeid.
  4. vaske hendene med såpe
    vaske hendene med såpe

På mange måter avhenger kvaliteten på rengjøringen av sammensetningen og egenskapene til selve skummet. Høykvalitets utendørs byggemateriale kan ikke fjernes i noen av de ovennevnte situasjonene.

Dedikert skumfjerner tilgjengelig i butikken

Det moderne byggemarkedet tilbyr et stort utvalg av fugemasser, installasjonsverktøy. I denne forbindelse var det behov for spesialprodukter som kan nøytralisere dette stoffet.

Dette er polyuretanskumrensen, som har en sterk effekt. Et slikt løsningsmiddel brukes til å fjerne tetningsmidler med forskjellige effekter. Du kan kjøpe produktet sammen med skum.

spesialverktøy for å fjerne monteringsskum fra hendene
spesialverktøy for å fjerne monteringsskum fra hendene

Anbefalingerfagfolk er som følger: byggemateriale og løsemiddel må være fra samme selskap. Én produsent garanterer kvalitetspåvirkning på forurensning.

Løsemidler av denne typen lages ofte i form av en aerosol. Dette forenkler i stor grad prosessen med å påføre stoffet på hendene og forbedrer virkningen. Rengjøringsprosedyren utføres i løpet av få minutter og garanterer et positivt resultat.

En analog av løsemidlet kan være en væske for fjerning av kosmetisk lakk. Det er nødvendig å påføre væsken på en bomullspute og tørke av skummet fra huden på hendene med lette bevegelser. Midlet anses å være spesielt effektivt de første minuttene etter kontaminering.

Folkemetoder for rengjøring av hender fra byggemateriale

Det finnes folkemetoder for å rense huden på hender og andre deler av kroppen fra skum og fugemasse. Slike produkter anses som mer skånsomme mot huden, men er ikke spesielt forskjellige i effektivitet. En annen fordel med folkeoppfinnelser er den lave prisen.

fjerne skum med s alt
fjerne skum med s alt

Slik vasker du hendene etter polyuretanskum ved hjelp av folkemedisiner og anbefalinger:

  1. Varm vegetabilsk olje til 30 grader og påfør på problemområder. Etter å ha gnidd hendene godt sammen, vask av den gjenværende sammensetningen med en stor mengde varmt vann. Det anbefales å bruke såpe eller oppvaskmiddel under vaskeprosessen.
  2. Vasking av hender med brennbare stoffer som bensin eller parafin, noen ganger diesel, vil være standard alternativet. Neste trinn er å vaske hendene med såpe og vann. Pistolen vaskes med samme midler forpåføring av polyuretanskum.
  3. S alt eller sand kan være gode rengjøringsmidler for håndhud fra polyuretanskum. Du må ta en håndfull bulkmateriale og fukte det litt. Gni hendene i flere minutter og skyll deretter med mye vann.

Skumrens kan ifølge populære anbefalinger være flere alternativer samtidig. Jo raskere midlet påføres, desto bedre resultat.

Mekanisk fjerning av alle typer forurensning med fugemasse eller skum

Hvis det ikke er mulig å rengjøre monteringsskummet fra hendene, eller du ikke kan rengjøre det med midler, må du bruke en mekanisk metode. Det er verdt å velge den mest skånsomme måten som ikke skader huden.

Hvordan rengjøre hendene fra polyuretanskum ved hjelp av en mekanisk metode? Det er flere handlings alternativer:

  1. Påfør en fettkrem for hender, kropp eller ansikt på massen. Kremlaget skal være tett nok til at overflaten er godt mettet med sammensetningen.
  2. Bløtlegg en pimpstein for føtter i varmt vann og påfør såpe på overflaten. Det anbefales å bruke en flytende såpe som har en mer delikat tekstur.
  3. Gni skummet med en pimpstein for å oppnå ønsket effekt. Bevegelsen bør være lett og flytende for ikke å forårsake smerte.
  4. Hvis du opplever smerte, bør du stoppe handlingen. Smerter indikerer at epidermis er påvirket.
  5. Vask hendene med såpe. Skyll deretter hendene igjen i varmt vann.
  6. Påfør håndkrem. Vent noen minutter til sammensetningen er delvis absorbert i huden.

I stedet for pimpstein kan du bruke akryl- eller gel-neglefiler. Hælslipere er også fine. Det viktigste er å ikke overdrive med mekanisk påvirkning, for ikke å bli skadet.

Fjerning av tørket skum fra hendene ved hjelp av velprøvde metoder

Å rense hendene fra ferske skumdråper er enkelt, men gamle flekker er vanskelige å fjerne. Før du rengjør hendene fra tørket monteringsskum, må du prøve mer enn ett verktøy og en metode. Samtidig må du leve med en fremmed masse på huden i ca 3-5 dager, til huden er fornyet og "konstruksjonssmusset" forsvinner av seg selv.

resultatet av aggressiv håndrengjøring fra monteringsskum
resultatet av aggressiv håndrengjøring fra monteringsskum

Først må du bryte av så nær huden som mulig, kutte av dråper med herdet skum. Etter det brukes s alt eller sand for å fjerne overflødige partikler av bygningsmassen maksim alt. Etter det kan du bruke et løsemiddel som vil rense overflaten av huden ytterligere.

Det nest siste trinnet vil være å vaske hendene med mye vann og vaskemiddel. Det siste punktet er bruken av en nærende krem for å gjenopprette mikrofloraen på overflaten av epidermis.

Hvilke metoder anbefales ikke for forurensningskontroll

På jakt etter alternativer for hvordan bli kvitt monteringsskum på hendene, finner mange helt barbariske metoder. Det er verdt å tenke ikke bare på resultatet av å rense huden, men også på å opprettholde dens integritet.

feil måte å fjerne monteringsskum på
feil måte å fjerne monteringsskum på

Ikke bruk mekaniske metoder for å fjerne skum fra hendene. PÅspesielt, ikke bruk metall, harde børster; metall børster; kniver og andre skjærende gjenstander. Slik eksponering kan føre til hudskader, dype sår.

En annen populær metode er bruk av syrer og sterke kjemikalier. Men det er nesten umulig å forutsi oppførselen til kjemikalier. Som et resultat kan det oppstå dype og omfattende hudlesjoner, forgiftninger og luftveisproblemer.

Nyttige tips og råd fra fagfolk

rikelig smøring av hender med krem
rikelig smøring av hender med krem

Etter at du har bestemt deg for hvordan du skal rengjøre monteringsskummet fra hendene, er det verdt å vurdere andre nyanser angående rengjøring. Byggherrer gir følgende anbefalinger og råd:

  • Sørg for å bruke håndkrem på ulike stadier i prosessen med enhver rengjøring. Dette vil forbedre hudens tilstand betraktelig.
  • Det er uønsket å bruke eddik for å rense hendene fra monteringsskum. Syre kan skade huden betydelig.
  • Bedre å forhåndsbeskytte: gni hendene med krem, ta på hansker, bruk en spesiell enhet for å påføre skum.

Hvis det er mye ledig tid, kan tynne filmer av tørket skumrester fjernes med en pinsett. Dette alternativet er ideelt hvis områdene er små og ikke har alvorlige hudlesjoner.

Anbefalt: