Arbor fra minibar: beskrivelse av materialet, konstruksjonsteknologi, fordeler og ulemper

Innholdsfortegnelse:

Arbor fra minibar: beskrivelse av materialet, konstruksjonsteknologi, fordeler og ulemper
Arbor fra minibar: beskrivelse av materialet, konstruksjonsteknologi, fordeler og ulemper

Video: Arbor fra minibar: beskrivelse av materialet, konstruksjonsteknologi, fordeler og ulemper

Video: Arbor fra minibar: beskrivelse av materialet, konstruksjonsteknologi, fordeler og ulemper
Video: What Is The Environmental Impact of Arbor Wood? 2024, April
Anonim

Det beste materialet for et lysthus er naturlig tre. Det ser alltid presentabelt og elegant ut, i tillegg til at det er miljøvennlig. Slike bygninger kan kjøpes, eller du kan bygge dine egne hender. Denne artikkelen diskuterer i detalj alle fordelene og ulempene med arbors i minibaren.

Materialbeskrivelse

I hus laget av naturlig tre er det behagelig å leve og puste lett. Byggingen av et tømmerhus ved hjelp av klassisk teknologi er ikke en lett oppgave, som har alvorlige ulemper. En nybegynner vil ikke takle det, men det vil skape mye trøbbel for profesjonelle.

Arbor design
Arbor design

Tre er utsatt for vridning, sprekker og krymping. Derfor dukket et alternativ k alt en ministråle opp på de russiske markedene. Det er enkelt å installere og koster mye mindre enn et vanlig tre. Det er ikke overraskende at dette materialet har vunnet popularitet blant eiere av landsteder og sommerhus på kort tid. Minibjelken ser ut som en vanlig høvlet plate med en standard tykkelse på 45 mm og en bredde på 140 mm.

Skap framinibarer vil forvandle sommerhuset. De er enkle å samle. I tillegg har materialet følgende egenskaper:

  • kompakthet;
  • miljøvennlig;
  • lettvektsdeler;
  • Crack proof.

Plass for et minitømmerhus og fundament

Glasert lysthus
Glasert lysthus

På grunn av det faktum at tre er utsatt for forfall, vil det beste stedet for installasjon være en flat, tørr overflate. Hvis området til det fremtidige lysthuset fra minibaren er lite, anbefales det å legge et søyleformet fundament.

Det er viktig å lage markeringer på stedet med knagger og tau. For å gjøre sidene jevne, er det verdt å sjekke lengden på begge diagonalene. Deretter blir det gravd en grøft for å støpe fundamentet, dekket med steinsprut og sand, betongpilarer er installert.

Ramme, tak og gulv

Å jobbe med deler fra en minibar ligner på en konstruktør. Monteringen foregår på samme måte. Det er nødvendig å feste støttestengene ved hjelp av selvskruende skruer og metallhjørner. Du kan velge hvilket som helst design du liker. I det innledende stadiet er det viktigste kontrollen av veggene som reises, direkte vinkelrett på konstruksjonens basis.

Etter topptrimningen er det nødvendig å feste takstengene til den. Du får en takramme, som først dekkes med et lag kryssfiner, og allerede på toppen med valgt takmateriale - fliser eller skifer.

Gulvet dekkes best med en vanlig høvlet plate. Det anbefales å legge stengene under gulvet hver 30. cm slik at gulvet ikke synker og tåler betydeliglast.

Fordeler og ulemper

Huset-lysthus fra en minibar har en rekke positive egenskaper:

  1. Den største fordelen med denne designen er dens miljøvennlighet. I all slags vær avgir ikke materialet noen negative stoffer som kan påvirke menneskers helse negativt.
  2. Visuelt ser materialet veldig fint ut. Arbor fra en minibar vil dekorere ethvert forstadsområde.
  3. Brett strukturen med egne hender, slik at du kan spare penger på masteren.
  4. Naturlig materiale forårsaker ikke allergiske reaksjoner, noe som gjør resten behagelig.
  5. Med passende isolasjon kan du slappe av i konstruksjonene hele året.
  6. Tre er pustende, noe som gjør at bygningen varer lenge.
  7. På grunn av designens letthet er krympingen minimal.
  8. Med rettidig omsorg og behandling med spesielle forbindelser - mot råtne, insekter, vil et lysthus i minibaren glede husholdninger og gjester i lang tid.
Arborramme laget av minibar
Arborramme laget av minibar

Til tross for det store antallet fordeler, har designene også ulemper:

  1. Kostnad. Materialet gjennomgår kammertørking, så det er ikke redd for bakterier og sopp. Denne produksjonen har imidlertid en kostnad.
  2. Konstruksjoner laget av tre er brannfarlige, selv bruk av spesielle impregneringer gir ikke full garanti mot brann.
  3. Fargen på tømmeret blir mørkere når det utsettes for direkte sollys.

I alle fall avhenger holdbarheten til den nye strukturen av kvaliteten på materialene,installasjonssteder, korrekt installasjon og vedlikehold under drift. Hvis alle betingelser er oppfylt, vil lysthuset vare veldig lenge.

Anbefalt: