Interiørdesign er Rominteriørdesign (bilde)

Innholdsfortegnelse:

Interiørdesign er Rominteriørdesign (bilde)
Interiørdesign er Rominteriørdesign (bilde)

Video: Interiørdesign er Rominteriørdesign (bilde)

Video: Interiørdesign er Rominteriørdesign (bilde)
Video: 3 Interior Designers Transform The Same Bedroom | Space Savers | Architectural Digest 2024, April
Anonim

Interiørdesign er definisjonen på en profesjonell, kreativ tilnærming til dannelsen av det omkringliggende rommet, dets harmoni med den indre tilstanden til eieren. Hvert utviklet prosjekt begynner med en idé i fantasien, og deretter gjennomføres planen, valget av de mest kompatible elementene, stilene.

Generell definisjon av romdesign

Interiørdesign er en møysommelig underholdende prosess som krever visse ferdigheter og kunnskaper fra utøveren. Ved første øyekast kan det virke som om alt skjer enkelt, uten store problemer, men faktisk krever hver handling nøyaktig kontroll for å oppnå det tiltenkte resultatet.

interiørdesign er
interiørdesign er

Hvis vi tar denne definisjonen bokstavelig, er interiørdesign design, konstruerer det omkringliggende rommet for komfortabel bruk.

stadier i designutvikling

Hver idé har sin egen livssyklus, og består aven rekke trinn:

  1. Opprette en skisse.
  2. Utvikling av et designprosjekt.
  3. Formasjon av arbeidstegning.

For å forstå detaljene for hvert trinn, er det nødvendig å vurdere hver definisjon mer detaljert, siden mange nybegynnere i planleggingsprosessen ikke kan svare på spørsmålet: "Interiørdesign - hva er det?".

interiørdesign - hva er det?
interiørdesign - hva er det?

Hovedoppgaven med å skissere innebærer å velge bevegelsesretning. Det vil si at kunden bestemmer den mest passende versjonen av oppsettene som presenteres for ham. Også på dette stadiet tar spesialister hensyn til alle ønsker for dekorasjon, stil og andre viktige punkter. Skissen i seg selv er imidlertid ikke nok, den fungerer kun som et grunnleggende grunnlag for videre drift. Takket være programvaren modelleres den valgte skissen og all teknisk informasjon spesifiseres.

Tegningen lar deg materialisere ideen til virkelighet. Det samlede resultatet av alt planlagt avhenger av grundigheten av kompileringen. På dette stadiet er det nødvendig å lage alle skissene nøye og tydelig operere med alle konseptene i denne retningen.

Hovedkonseptene i dannelsen av design

Interiørdesign er ikke bare å skape et vakkert bilde, men også en streng overholdelse av alle designregler. Derfor er det verdt å forstå de grunnleggende konseptene som brukes når man utvikler layouten og det endelige bildet.

interiørdesign er definisjonen
interiørdesign er definisjonen

Miljø - inkluderer alle omkringliggende objekter som en person har kontakt med. PÅdesigneren er hovedansvarlig for å skape miljøet, det er han som tilbyr alle mulige alternativer.

Rom er materialiseringen av miljøet. Det avhenger direkte av personen som prosjektet utvikles for, hobbyer, humør, livssyn og andre egenskaper. Dette er hva utvikleren bør forestille seg.

Komposisjon - samspillet mellom alle interiørartikler og deres kombinasjon. En av de vanligste er den sentriske komposisjonsmodellen. Det vil si at et semantisk senter er valgt fra hele interiøret, som er gjenstand for primær oppmerksomhet. Svært ofte spilles rollen til et slikt senter av en stue eller spisestue. Et eksempel er interiørdesign av en stue med peis. Et bilde av dette designet demonstrerer ideen om interiøret perfekt. Selv fra ham puster det varme og hjemlighet.

stue interiørdesign med peis foto
stue interiørdesign med peis foto

Proportion - opprettholde størrelsen på hvert element i interiøret. Hele konseptet med harmoni er basert på overholdelse av proporsjonale størrelser. Husk at hver stil dikterer størrelsen og formen. Denne funksjonen kan påvirke hele konseptet som er laget betydelig, for eksempel passer noen stiler dårlig med små mellomrom og ødelegger hele den tiltenkte effekten.

Lag et designprosjekt

For å gjennomføre en idé kreves det et omfattende prosjekt som kan reflektere og sammenligne estetiske elementer, ønsker og tekniske parametere. Derfor foregår arbeidet med et designprosjekt i flere trinn:

  1. Formasjon av designoppgaven. På dettePå stadiet er det tett kommunikasjon mellom kunden og designeren, hvor en beskrivelse av alle krav og oppgaver, samt måter å oppnå dem på.
  2. Opprettelse av en forprosjektversjon. På dette stadiet tenker spesialisten gjennom alle mulige ombyggings alternativer og gir foreløpige skisser.
  3. Oppmåling av lokaler. Disse beregningene er nødvendige for en tydelig soneinndeling av hvert område og utvikling av planopplegg.
  4. Skisse av rom. På dette stadiet er alle de grunnleggende punktene koordinert, siden det er overgang til begynnelsen av gjennomføringen av oppgavene som er satt. Den fremtidige layouten har klare soner, omtrentlige muligheter for plassering av møbler, og det indre rommet blir dannet. For større klarhet lages tredimensjonale modeller, og deretter blir de godkjent.
  5. Implementering av alle prosjektoppgaver.

Komponenter i et tegneprosjekt

Interiørdesign er ikke bare å lage en layout, men også dens implementering. Alt arbeid utføres i henhold til oppgitte prosjekttegninger, som inneholder informasjon om:

  • veggsveip;
  • valgt gulv alternativ, dets leggemønster;
  • elektrifiseringsprosjekt og plassering av strømkilder, armaturer, lamper;
  • dør- og vindusfyllinger;
  • vannforsyningsordning;
  • ventilasjon og klimaanlegg.

Design alternativer

Spesialister på dette feltet deler hvert design alternativ i samsvar med formålet med rommet. Det vil si at det er design av soverom, bad,kjøkken, stuer, kontorer, barnehager.

interiørdesign av en stue med peis i et moderne stilbilde
interiørdesign av en stue med peis i et moderne stilbilde

Kundenes hyppigste ønske er interiørdesign av stue med peis i moderne stil. Bilder av slike oppsett og ferdige lokaler forbløffer med visjonen om den nåværende versjonen av innredningen. For i øyeblikket er enkelhet i hvert element verdsatt, men når man ser på det overordnede konseptet, er et interiør helt klart til bruk. Denne effekten kan observeres takket være perfeksjonen av de valgte proporsjonene, klarheten i linjene, alvorligheten til fargeskjemaene.

Anbefalt: