Engelsk dørlås: egenskaper, fordeler og ulemper

Innholdsfortegnelse:

Engelsk dørlås: egenskaper, fordeler og ulemper
Engelsk dørlås: egenskaper, fordeler og ulemper

Video: Engelsk dørlås: egenskaper, fordeler og ulemper

Video: Engelsk dørlås: egenskaper, fordeler og ulemper
Video: Бонни Басслер о том, как общаются бактерии 2024, Kan
Anonim

Låsemekanismer i en tid med intensiv teknologisk utvikling går heller ikke ubemerket hen av progressive designere. Spesialister tilbyr nye, fundament alt forskjellige løsninger for beskyttelse av private hjem, kontorer og kritiske anlegg med økte sikkerhetskrav. Men klassiske enheter, som fortsatt er etterspurt blant de fleste vanlige brukere, forsvinner ikke fra forbrukerens synsfelt. Spesielt er det engelske slottet, selv på bakgrunn av de vanlige mekaniske modellene, fortsatt ganske populært.

engelsk slott
engelsk slott

Operasjonsprinsippet og enheten

I Russland er engelske låser også kjent som sylinderlåser, og representerer en bred familie av enkle, brukervennlige og rimelige modeller. Grunnlaget for slike enheter er dannet av en sylindrisk metallkjerne, hvorfra navnet på arten stammer fra. Avhengig av tilstanden kan sylinderlåsen låse døren med tungen på kjernen eller være i åpen stilling. Manipulasjoner med sylinderen er bare mulig hvis en passende nøkkel er angitt.

Mekanismen for forstoppelse fungerer takket være pinnene. I lukket tilstand kommer forskjellige deler av den samme tappen inn i sporenelåsekropp og sylinder samtidig. For å snu kjernen og forskyve låsetungen, er det nødvendig å sette inn nøkkelen og dermed sette gruppen av pinner på grensetilstanden mellom kjernen og kroppen. Samtidig kan det engelske slottet ha andre funksjonelle elementer, som rammer med tenner. Men handlingsprinsippet forblir det samme.

sylinderlås
sylinderlås

Nøkkeltrekk ved slottet

Ulike design kan ha sine egne unike kombinasjoner av egenskaper, men hvis vi tar gjennomsnittsverdiene til 3. sikkerhetsklassemodellen, kan parametrene være som følger:

  • Antall bolter – 3.
  • Diameter på tverrstenger – 15 mm.
  • Tverrstang for avgang - 35 mm.
  • Antall svinger: 3.
  • Senteravstand - 85 mm.
  • Dimensjoner - 250x110x20 mm.
  • Vekt - 1,5-2 kg.

Når det gjelder produksjonsmaterialer, er grunnlaget for de fleste modeller stål. En annen ting er at, avhengig av modifikasjonen, kan den engelske dørlåsen motta forskjellige belegg. Noen produsenter er avhengige av pulvermaling, andre på nikkel, og atter andre på kromblandinger.

Låsens pålitelighet

engelsk dørlås
engelsk dørlås

Det er generelt akseptert at modeller av denne typen er de minst pålitelige av alle tradisjonelle mekaniske enheter. Likevel er sylinderlåsen i de fleste tilfeller ikke utsatt for risikoer som kan føre til brudd, siden den hovedsakelig brukes i hverdagen. Hacking er tillatt med fysiske metoder, men det er det ikkebetyr at det i praksis foregår som en trend. En annen ting er at sammenlignet med andre versjoner av mekaniske låser, er dette alternativet mindre pålitelig.

Dette minuset kompenseres av at designet utmerker seg med en enkel enhet og som regel kan repareres. Men graden av beskyttelse kan også avhenge av hvilken type lås som brukes. For eksempel er den engelske overheadlåsen den mest ustabile, i motsetning til mortise-modifikasjonen. Påvirker kvaliteten på beskyttelsen og installasjonens art. I dette aspektet kan beslag og tilbehør ha en betydelig innvirkning. Nå er det verdt å se nærmere på fordelene og ulempene med engelske slott.

Benefits

Engelsk låsemekanisme
Engelsk låsemekanisme

Når det gjelder enkel betjening og vedlikehold, er dette den mest attraktive versjonen av den mekaniske låsen. Enheten til sylinderlåsesystemet gjør det også mulig å bytte ut kjernen uten stor innsats i tilfelle brudd eller tap av nøkler. Viktigst av alt, med en slik reparasjon er det ikke nødvendig å erstatte hele kroppen ved å demontere strukturen. Dette ble mulig etter at den tradisjonelle engelske låsemekanismen ble standardisert og forskjellige produsenter begynte å produsere kjerner av samme størrelse. Det vil si at sylindere fra forskjellige selskaper kan integreres i samme kropp. Igjen kan kompakthet legges til skattkammeret av ergonomiske fordeler - dette gjelder både selve låsen og nøklene. Selv om denne parameteren avhenger av den spesifikke modellen. En annen fordel er muligheten for teknisk utvikling av slottet. Dette ergjelder ikke for alle modeller, men premiumversjonene til store produsenter sørger allerede for brede konfigurasjoner i basisversjonene. Ved hjelp av et ekstra alternativ kan du forbedre de individuelle egenskapene til systemet betydelig.

Flaws

Alle krav til modeller av denne typen skyldes beskjedne beskyttelsesindikatorer. Med riktig opplæring og tilstrekkelig verktøy vil en dyktig angriper kunne overvinne en slik barriere. I alle fall med modeller på inngangsnivå eller budsjettnivå. Av denne grunn anbefales den engelske låsen å brukes i kombinasjon med ekstra sikkerhetssystemer. Vanligvis anbefaler eksperter å sørge for kraftbefestninger i form av bolter. Sylindermekanismenes svake punkt er muligheten for å slå ut kjernen, så graden av hemmelighold spiller ingen rolle. Slik sett tilsvarer engelske modeller i pålitelighet nivålåser.

Konklusjon

Engelsk hengelås
Engelsk hengelås

Det russiske markedet tilbyr mange varianter av sylinderlåsen. De mest holdbare, ergonomiske og pålitelige løsningene tilbys av Cisa, KALE, Cerberus, etc. Guardian-produsenten spesialiserer seg på dørsystemer, så i samarbeid med ham kan du umiddelbart stole på en systematisk løsning på problemet med å beskytte et hus eller en leilighet. Den organiske kombinasjonsdøren / engelsk lås er fordelaktig fordi begge komponentene matcher hverandre når det gjelder innbruddsmotstand. Ellers er det en risiko for at selv med et kraftig låsesystemenheter, vil en svak dør gi en inntrenger en sjanse til å trenge gjennom. Faktisk, i dette tilfellet, tilbyr linjene til de børsnoterte selskapene også hjelpeforsterkende enheter for dørkonstruksjoner. Noen av dem, som panserplater, regner også med andre trusler. For eksempel tar teknologer hensyn til konstruksjonens isolerende egenskaper, brannmotstand osv.

Anbefalt: