"M-150" (tørrblanding): egenskaper, funksjoner, bruk

Innholdsfortegnelse:

"M-150" (tørrblanding): egenskaper, funksjoner, bruk
"M-150" (tørrblanding): egenskaper, funksjoner, bruk

Video: "M-150" (tørrblanding): egenskaper, funksjoner, bruk

Video:
Video: 24 Basic Mixture Design Concepts 2024, April
Anonim

I dag er det mange tørre blandinger på byggemarkedet designet for å lette og fremskynde arbeidsflyten i stor grad. Grunnlaget for deres produksjon er sement og sand, som myknere tilsettes i produksjonen for å forbedre de teknologiske egenskapene til ferdige løsninger. Forbrukeren trenger bare å åpne pakken, helle ut nødvendig mengde materiale, tilsette vann og elte til en homogen masse er oppnådd.

Et av disse materialene er "M-150". Tørrblandingen til dette merket er produsert for ulike typer arbeid - installasjon, legging, etterbehandling.

Funksjoner

M-150 tørrblanding
M-150 tørrblanding

På grunn av bruk av spesielle teknologier i produksjonen og det optimale forholdet mellom komponenter, får materialet unike kvaliteter som er ekstremt viktige og nødvendige for reparasjonsarbeid eller konstruksjon. Dette er:

  1. Pålitelighet.
  2. Høy kvalitet.
  3. Utmerket vedheft til alle typer underlag.
  4. Økonomisk forbruk.
  5. Fuktmotstand.
  6. Allsidighet. Materialet kan brukes til utendørs og innendørs arbeid.
  7. Frostmotstand.
  8. Damppermeabilitet.
  9. God lydisolering og varmebesparende egenskaper.

Vekten på pakken som tørrblandingen "M-150" er produsert i er 50 kg.

materielle fordeler

Bland tørr universal M-150
Bland tørr universal M-150

De ubestridelige fordelene inkluderer mange positive egenskaper. Blant dem er muligheten til å lage et jevnt lag. Dette er en svært viktig faktor ved puss, legging av vegger og andre arbeider. Det dannes ikke fliser og sprekker på overflaten av det ferdige laget. Men dette er bare mulig hvis det ikke ble gjort feil under utarbeidelsen av løsningen og dens anvendelse.

Den høye styrken til den tørkede mørtelen gjør det mulig å bruke materialet til dette merket ved legging av stein, både kunstig og naturlig. Etter herding forblir hele området som løsningen ble påført jevnt tett på.

I tillegg, på grunn av at blandingen er svært frostbestandig, kan den brukes i alle regioner av landet, også de nordlige.

Komposisjonens kjennetegn

Tørrblanding M-150 50kg
Tørrblanding M-150 50kg

Tørr universalblanding "M-150" - et materiale som består av flere komponenter, tatt i mengden foreskrevet av GOST nr. 28013-98.

Dette er:

  1. Portlandsement. Materialklasse - "PC 400D0". Den inneholder ingen tilsetningsstoffer.
  2. Portlandsement. Materialmerke - "PTs 500". Inneholder miner altilskudd D20.
  3. Brøksand. Det tørre kombinerte stoffet inneholder partikler i området 0,1-1,2 mm.
  4. Modifiserende polymertilsetningsstoffer. De er nødvendige for å forbedre bindingsegenskapene og den generelle kvaliteten på materialet.

Men for at sementmassen skal beholde sine egenskaper, må den oppbevares forsvarlig. Det beste stedet for dette er lukkede tørre rom med en temperatur på 7 til 35 ˚С. Tillatt maksimal luftfuktighet under lagring - ikke mer enn 70%. Men selv under slike gunstige forhold bør materialet ikke lagres lenger enn 6 måneder, ellers vil det begynne å miste egenskapene.

App-funksjoner

Tørrblanding M-150 universal 50kg
Tørrblanding M-150 universal 50kg

Som alt annet materiale krever "M-150" også spesiell håndtering. Tørrblandingen må brukes opp etter blanding i maks 2 timer, ellers stivner den og blir uegnet for påføring. Derfor er det nødvendig å ta vare på overflatebehandling på forhånd. Den må renses for eventuelle forurensninger. Smøreoljer, fett, støv og andre lignende stoffer vil redusere vedheft, og det er usannsynlig å oppnå en kvalitetsforbindelse. I tillegg må du fjerne de områdene som smuldrer. Hvis det er moser, alger, soppskader, må de fjernes, og de infiserte overflatene bør behandles med noen av de soppdrepende preparatene.

De overflatene som absorberer væske må behandles med en primer. En annen utvei er å fukte gjentatte ganger, men hver påfølgende gang er det nødvendig å fukte først etter at det forrige laget har tørket helt.

Forberedelse av blanding:

  1. Hell riktig mengde materiale i blandebeholderen"M-150". Den tørre blandingen skal fordeles langs bunnen, hvoretter varmt vann tilsettes. Andelen er 1:5.
  2. Rør løsningen til massen er homogen.
  3. Etter 5 minutter, gjenta blandingsprosedyren, men det er ikke nødvendig å tilsette mer væske.

Bruksområde

Tørrblanding M-150 forbruk
Tørrblanding M-150 forbruk

Blandingen er beregnet for etterbehandling av ulike overflater. Dette kan være tak eller vegger, som det skal utføres sparkling, tapetsering eller maling på i fremtiden. Men dette er ikke hele listen hvor M-150 brukes. Tørrblanding brukes til følgende formål:

  1. Installasjon og installasjon.
  2. Oppretting av overflater i armert betongformer og ulike strukturer.
  3. Betong.

I tillegg kan massen påføres betong, sement-kalk, sement-sand og tegloverflater.

Utgifter og kjøp

Uinformerte forbrukere er vanligvis interessert i hvor mye materiale som må kjøpes til jobben hvis tørrblandingen "M-150" brukes. Kostnaden avhenger av type arbeid som utføres. For eksempel for en kvm. m areal vil trenge ca. 20 kg av den ferdige løsningen hvis den påføres i et lag 1 cm tykt.

Hvis det er mur, så er resultatene helt annerledes, fordi de avhenger av tykkelsen på murmaterialet. Antall angitt per 1 kvm. m:

  1. Halv murstein - 25 kg.
  2. One kloss - 50 kg.
  3. En og en halv murstein - 75 kg
  4. To klosser - 100kg.

Det er en puss, mur og tørrblanding "M-150 universal" på salg. En pakke med alle slags stoffer veier 50 kg: den er praktisk for transport, lagring og bruk, men noen produsenter produserer også 25 kg poser. Hvilket alternativ du skal velge avhenger bare av mengden arbeid som skal gjøres og av produsentens vurdering. Hvis sistnevnte ikke vekker tillit, er det bedre å ikke spare penger og henvende seg til pålitelige merkevarer.

Anbefalt: