Akrylbadekarbelegg: anmeldelser av de som har prøvd det. Hvor mye koster det å dekke et badekar med akryl?

Innholdsfortegnelse:

Akrylbadekarbelegg: anmeldelser av de som har prøvd det. Hvor mye koster det å dekke et badekar med akryl?
Akrylbadekarbelegg: anmeldelser av de som har prøvd det. Hvor mye koster det å dekke et badekar med akryl?

Video: Akrylbadekarbelegg: anmeldelser av de som har prøvd det. Hvor mye koster det å dekke et badekar med akryl?

Video: Akrylbadekarbelegg: anmeldelser av de som har prøvd det. Hvor mye koster det å dekke et badekar med akryl?
Video: 4 Ways To Refinish Your Bathtub | Which is Best? 2024, April
Anonim

Ofte er badebelegg i akryl, hvis vurderinger er svært forskjellige, det eneste mulige budsjett alternativet, fordi ikke alle har råd til å installere nye dyre rørleggerarbeid.

For ti år siden var det ingen som tenkte på å totalrenovere et gammelt badekar på to timer, slik at all ruhet, sprekker og rust forsvant.

Når anmeldelser er positive

Nå har det blitt mulig takket være en slik metode som akrylbelegg for badekar. Vurderingene til de som brukte det avhenger av nivået til spesialisten som utførte reparasjonen. Hvis dette er en mester i håndverket hans, er forbrukeren fornøyd: belegget varer i mer enn ti år (ingen har bare sjekket lenger), kostnadene er fra to til fire tusen rubler (avhengig av regionen og året for restaureringen). Akryl blir ikke gul og riper ikke - selvfølgelig underlagt alle reglene for bruk av badekaret. De er ganske enkle: hunder skal ikke vaskes i badekaret (eller et teppe skal legges slik at klørne ikke skraper belegget); ikke gi dem metallleker når du bader barn. Ikke bruk slipemiddelRengjøringsmidler – Et vanlig oppvaskmiddel vil være tilstrekkelig. Ikke la for varmt vann. Også akrylbelegget på badekaret, hvis anmeldelser er positive, liker ikke plutselige endringer i temperatur og vann med forskjellige urenheter, for eksempel jern. I dette tilfellet kan det bli gult.

bad akryl belegg anmeldelser
bad akryl belegg anmeldelser

Når anmeldelser er negative

Hvis reparasjonen ble utført av onkel Misha, den beste naboen i verden, men som ikke har spesialutstyr, kunnskap og erfaring, vil resultatet være passende: dårlig kvalitet og ustabilt akrylbelegg av bad. Anmeldelser i slike situasjoner er negative: akryl tåler ikke mer enn ett år og flasser av (guler, ruster osv.), ruhet og sprekker vises.

Hva er flytende akryl

I forskjellige år ble forskjellige materialer brukt til restaurering. Til å begynne med ble badekaret dekket med akryl med en børste, men den komposisjonen tålte ikke kritikk.

I dag har produsentene laget et fantastisk materiale som lar deg få en perfekt flat og glatt overflate. Dette er et to-komponent stoff som inneholder en stor mengde ikke-flyktige stoffer. Den er laget av importerte råvarer fra selskaper som Du Pont (Frankrike) og Byk Chemie, Dow (Tyskland). Takket være sin høyteknologiske base gir akrylbadekarbelegget en vakker og slitesterk overflate.

materielle fordeler

Restoration eliminerer en vedvarende ubehagelig lukt - den forsvinner i løpet av noen timer og irriterer ikke eierne i fremtiden. I motsetning til tidligere alternativer, badetrekketAkryl er laget ved hjelp av en bulkmetode - ruller og børster brukes ikke. Laget oppnås med en tykkelse på 4-6 mm, tatt i betraktning de feilene som må rettes opp.

Flytende akryl har høy plastisitet og evnen til å blande godt. Derfor kan du legge til hvilken som helst farge for å endre fargen på belegget. I tillegg er det ingen luftbobler igjen under påføring. Dets flytende og viskøse egenskaper gjør at materialet ikke herder raskt. Derfor er det jevnt fordelt langs veggene og bunnen av badekaret med et lag på 4-6 mm. Materialets lave varmeledningsevne sikrer komfort, mens de antibakterielle egenskapene sikrer helse.

Kun størrelsen og regionale priser avgjør hvor mye det koster å dekke badekaret med akryl. I Moskva starter kostnadene for restaurering fra 1900-2000 rubler.

Fylle bad selv

Hvis restaureringen aldri har blitt utført, vil den bestå av følgende trinn.

gjør-det-selv badekarbelegg med flytende akryl
gjør-det-selv badekarbelegg med flytende akryl
  • Trinn én. Gjør-det-selv akrylbadbelegg vil bli mulig etter å ha behandlet hele arbeidsflaten med en kvern med et slipehjul eller en drill med en dyse. Du kan bruke en kvern med et spesielt slipemiddel som lar deg jobbe selv med fabrikkemaljen til Sovjetunionen. Resultatet skal være en ru overflate, renset for hoveddelen av fett og rust. Dette forberedende stadiet er det viktigste, siden adhesjonsstyrken (vedheft) av akryl til badekaret avhenger av kontaktområdet. Og for grove overflater er det maksim alt.
  • Trinn to. Smuss fra strippingvasket av. Badet avfettes med løsemiddel og støvsuges. Overflaten klar for belegg.
  • Trinn tre. Det er nødvendig å fjerne sifonen og erstatte en krukke under hullet i tilfelle stoffet drypper. Å dekke badekaret med akryl med egne hender utelukker ikke dette. Fagfolk jobber på en slik måte at materialet ikke renner inn i hullet, eller bruker en spesiell propp som hindrer dette.
dekk badekaret med akrylanmeldelser
dekk badekaret med akrylanmeldelser

Fjerde trinn. Direkte belegg av badekaret med flytende akryl. For å gjøre dette helles materialet på kanten av felgen med en forsiktig stråle. Med en gummispatel trekkes akryl forsiktig til veggene. Når den når midten av badekaret, begynner beholderen med akryl sakte å bevege seg rundt omkretsen. Det er viktig å sørge for at det er nok materiale for et kontinuerlig belegg uten hull. Hele prosessen må gjennomføres kontinuerlig. Du kan ikke stoppe før omkretsen er passert og ringen er lukket. Du trenger ikke å fikse noe - slyngene og stripene vil spre seg

Hvordan tilberede blandingen

Flytende akryl består av to komponenter - base og herder. Før blanding må de oppbevares i romtemperatur i minst 20 minutter. Deretter blandes basen grundig (5 minutter) med gradvis tilsetning av en herder. Eltingen fortsetter i ytterligere 10 minutter. Blandingen får stå i 10-15 minutter, og den blir klar til bruk. Om nødvendig tilsettes farge og blandes grundig. Det bør huskes at blandingen må brukes innen en time. Hvis enkomponentene er kjøpt på forhånd, de bør oppbevares på et tørt sted, uten fuktighet og sollys, vekk fra varme- og varmeapparater.

hvor mye koster det å dekke et badekar med akryl
hvor mye koster det å dekke et badekar med akryl

Forbruk av tid og materiale

For å dekke badekaret med flytende akryl, sier anmeldelser at 2-4 timer er nok. I dette tilfellet vil mesteparten av tiden gå til overflatebehandling.

Materialforbruket er direkte proporsjon alt med størrelsen på karet. En vanlig beholder på 1,5 m tar 3,5 kg av basen. Og for et 1,7 m langt bad trenger du 4 kg.

Tubetips

Ved selvpåføring av flytende akryl kan drypp fra avløpshullet ikke unngås. Derfor, før du kobler til sifonen, må tørkede dråper kuttes og renses, og koblingsdelene bør behandles med silikon før installasjon for å forhindre lekkasje.

Plasser aviser eller filler rundt karet, da akrylen vil dryppe fra sidene. Den andre dagen fjernes frosne dråper med en vanlig kjøkkenkniv.

Overflaten må være tørr før påføring av akryl.

Ofte er mellomrommet mellom veggene og sidene på karet flislagt eller m alt. Med en perfekt ny overflate vil disse "artefaktene" se uestetiske ut. Derfor vil det være tilrådelig å fylle dem med akryl også. For å gjøre dette må de også rengjøres og avfettes. Hvis et stykke sement f alt ut et sted, og det dukket opp et gjennomgående hull mellom veggen og badet (vanligvis fra enden), kan du dytte biter av polystyrenskum, en tørr ny svamp for oppvask, etc., inn i den,prøver samtidig å jevne ut den horisontale overflaten for å påføre akryl så mye som mulig. På de vertikale veggene i kontakt med badet, må du feste maskeringstape slik at de ikke blir skitne, og gjøre hjørnene klare og jevne.

akrylbelegg for badekar
akrylbelegg for badekar

Akryl trenger ikke å tynnes for å spare penger. Du får et tynt lag som varer i veldig kort tid.

Du kan bruke badekaret på en dag, men det er bedre å vente fire dager - for best tørking av belegget.

Ny påført akryl skal helst beskyttes mot trekk de første to timene, til den stivner godt. Da kan du åpne alle dører, vinduer - lukten forsvinner raskt.

Hvis resultatet ikke er tilfredsstillende, kan restaureringen gjentas, men først glem ikke å behandle overflaten med et slipemiddel.

dekker et støpejernsbadekar med akrylanmeldelser
dekker et støpejernsbadekar med akrylanmeldelser

Vær forsiktig

Du må nøye gjennomgå kvalitetssertifikatene for materialet før du kjøper det og dekke badekaret med akryl selv. Anmeldelser indikerer at det ofte erstattes med håndverksemalje. Dette kan føre til slike konsekvenser som utseendet til en gul fargetone på det nye belegget og striper, sprekker, avskalling.

Flytende akryl

I følge statistikk foretrekker flertallet av verdens befolkning et hvitt støpejernsbadekar med akryl. Anmeldelser indikerer noe annet. I dag, oftere og oftere, passer ikke et hvitt badekar inn i den generelle utformingen av rørleggerrommet og ser unaturlig ut mot bakgrunnen av lyse eller mørke vegger. Såmange ønsker å farge den i toner som er mer i tråd med den generelle stemningen i rommet.

For å gjøre dette, tilsett en pasta eller flytende farge til akryl, elt til det er jevnt og kontroller tonen ved å påføre et smøre på overflaten. Fargeintensiteten kan økes. Viktig: du må blande farge og akryl under samme belysning som skal brukes på badet. En rekke farge alternativer er mulig med denne restaureringsmetoden, for eksempel å belegge badekar med flytende akryl. Anmeldelser lar deg trekke konklusjoner om de mest populære tonene. Disse inkluderer nyanser av rødt, brunt, rosa, gult, lysegrønt, smaragdgrønt, blått og grått.

Avslapping i farget akrylbad

Våre forfedre visste om fargens evne til å påvirke velvære. For eksempel i Athen ble en steinfont dekket med rød oker. Selv da var vannet utstyrt med helbredende egenskaper. Det ble antatt at i kombinasjon med gul ble disse egenskapene forbedret. Vann, opplyst av solens stråler gjennom farget glass, hevet humøret til en person.

dekk badekaret med flytende akryl anmeldelser
dekk badekaret med flytende akryl anmeldelser

De gamle tilskrev en viss energi til hver nyanse. Så rødt gir beskyttelse og passer for usikre mennesker. Oransje lindrer nevrose, anbef alt for offentlige personer. Gult passer alle, det gir vitalitet. Grønt bringer helbredelse til syke og sårede. Den blå fargen på himmelen vil leges etter psyko-emosjonelle omveltninger. Blå vil gi besluttsomhet. Fiolett vil gi energi til høyere makter.

For å oppnå ønsket nyanse i det moderne livvann er ikke lett. For det første har badet nesten alltid ingen vinduer og følgelig heller ikke sollys. For det andre vil farget belysning ikke løse problemet med vannfarging. For det tredje vil farget havs alt tilsatt vann ripe akrylen. For det fjerde har ikke alle muligheten til å farge vann med urteavkok.

Derfor ble fargede akrylbad umiddelbart verdsatt som et praktisk middel for avslapning og fargeterapi til rimelige priser. Bare fyll karet med vann for å bruke det.

flytende akryl bad belegg anmeldelser
flytende akryl bad belegg anmeldelser

Hvis rommet er utstyrt med god ventilasjon eller et vindu, kan aromalamper også brukes for å forsterke effekten. Utvalget av oljer i dag er uvanlig stort. Du kan også sette lys og beundre bålet. Det resulterende ensemblet av farger, lys og aroma vil komme godt med etter det harde arbeidet med å dekke badekaret med flytende akryl, vil hjelpe til å slappe av og slappe av.

Anbefalt: