Argonbuesveising, dens typer og egenskaper

Argonbuesveising, dens typer og egenskaper
Argonbuesveising, dens typer og egenskaper

Video: Argonbuesveising, dens typer og egenskaper

Video: Argonbuesveising, dens typer og egenskaper
Video: #10 Athena Racing 50cc Montage op Yamaha Jog 3KJ Scooter 2024, September
Anonim

Argonbuesveising er en slags elektrisk lysbuesveising. Dets særegne ligger i det faktum at sveiseprosessen foregår i et beskyttende gassmiljø, som hindrer metallet i å oksidere.

Argon buesveising
Argon buesveising

Sonen som behandles med dekkgass inkluderer følgende elementer: enden av elektrode og fyllmateriale, en viss del av sømmen og den varmepåvirkede sonen. Argon er en nøytral inertgass som ikke interagerer med metallet under sveising og tilføres gjennom en spesiell dyse til brennerholderen. Med navnet på gassen som er involvert i den teknologiske prosessen, ble denne typen kobling av deler k alt.

TIG-sveiseutstyr inkluderer en ikke-forbrukbar elektrode, som tradisjonelt er laget av wolfram. Dette ildfaste metallet har alle nødvendige kvaliteter og egenskaper, så det brukes ofte i denne typen sveising.

I dette tilfellet tilføres fyllmaterialet i form av en tråd eller stang, som under den teknologiske prosessen med jevne mellomrom senkes ned i sveisebassenget. Under drift holdes elektroden av en spesiell holder, som er installert inne i munnstykket beregnet for tilførselargongass til sonen der argonbuesveising utføres. Utstyret må følgelig tåle både den elektriske strømmen som går gjennom elektrodene og de termiske effektene fra bruk av argon.

Utstyr for argon buesveising
Utstyr for argon buesveising

Men elektroder produseres ikke bare av wolfram. De kan også lages av rustfritt stål og aluminium. I denne forbindelse er argonbuesveising delt inn i 2 typer:

  1. Smelbar elektrode.
  2. Med elektrode som ikke kan forbrukes.

Argonbuesveising kan være manuell og automatisk. Ved automatisk sveising brukes kun en elektrodetråd, og manuell sveising kan gjøres med en ikke-forbrukbar elektrode.

Teknologisk prosess for argonbuesveising.

Fordi inerte gasser ikke samhandler med metaller, og fordi de i gjennomsnitt er 38 % tyngre enn oksygenet som brukes ved sveising, vil argon lett fortrenge luft med uønskede urenheter fra sveisesonen. Dette unngår uønsket oksidasjon av den resulterende sømmen, noe som forbedrer kvaliteten på produktet og dets estetiske kvaliteter betydelig.

Argon buesveiseutstyr
Argon buesveiseutstyr

Elektrisk strøm føres gjennom elektrodene til delene som skal sveises. Samtidig med begynnelsen av strømmen av strøm gjennom delen, begynner tilførselen av argon gjennom brennerdysen. Prosessen med å gå inn i sveisesonen til fyllmaterialet startes, som smelter under påvirkning av varme som frigjøres fra strømmen.

Fordi argonmiljøet ikke tillater lysbue,du må bruke en spesiell enhet som kalles en oscillator. Denne enheten gir pålitelig lysbuetenning med høyfrekvente pulser, og øker også stabiliseringen av lysbueutladningen i øyeblikket av polaritetsreversering.

Fordelene med TIG-sveising er:

  1. Effektivitet.
  2. Sveisetykkelse tynn.
  3. Mulighet for sveising av deler uten fyllmateriale.

Anbefalt: