Fyllstaver for argonbuesveising: beskrivelse, anvendelse

Innholdsfortegnelse:

Fyllstaver for argonbuesveising: beskrivelse, anvendelse
Fyllstaver for argonbuesveising: beskrivelse, anvendelse

Video: Fyllstaver for argonbuesveising: beskrivelse, anvendelse

Video: Fyllstaver for argonbuesveising: beskrivelse, anvendelse
Video: Basic TIG Filler Metal Selection 2024, April
Anonim

Når en håndverker trenger å danne en integrert forbindelse av ulike arbeidsstykker laget av stål, titan, rustfritt stål eller annet materiale, bruker han nødvendigvis argonsveising, som skiller seg fra alle analoger i sin spesifisitet. Enheten kombinerer alle funksjonene til en lysbue og et gassprodukt. For at arbeidet skal gå raskt og effektivt, må du klargjøre fyllstaver for argonbuesveising på forhånd.

aluminiumsstenger
aluminiumsstenger

Arbeidsprinsipp

Kvalitetssmelting av kantene på ulike deler som skal skjøtes og fyllmateriale, som det dannes en liten sveis med, oppnås på grunn av høye temperaturer som følge av brenning av en elektrisk lysbue. Argon gir beskyttende funksjoner. Forsiktig sveising av ikke-jernholdige metaller og legeringer, samt legert stål, har sine egne egenskaper. Under interaksjon med oksygen og andre elementer som finnes i miljøet, oppstår aktiv oksidasjon av metaller. Dette eromstendighetene reflekteres negativt på den endelige kvaliteten på den dannede sømmen, som viser seg å være løs. For å unngå alle de negative punktene anbefaler eksperter å bruke fyllstaver for TIG-sveising.

Sveising
Sveising

Karakteristisk

Sveisestang presenteres i form av en konvensjonell metalltråd eller en kunstig polymer, som brukes av fagfolk til å fylle og danne en sterk søm. Lengden på standardproduktet er en meter. For komfortabel drift er stengene viklet inn i sneller. Produktene er ideelle for festing av alle typer metaller. Klassiske fyllstenger for argonbuesveising bør matche sammensetningen av grunnmaterialet som det skal jobbes med. Men dette forbruksmaterialet er ikke egnet for rustfritt stål.

Argon buesveising
Argon buesveising

Driftsregler

TIG-sveisestenger kan ikke brukes uten brenner. En spesiell wolframelektrode med et fremspring på 5 mm er satt inn i den sentrale delen av denne enheten. I det indre rommet er produktet festet med en holder. For rettidig tilførsel av beskyttende gass er brenneren utstyrt med en pålitelig keramisk dyse. Sømmen er formet med en tråd. For bearbeiding av rustfrie stålemner velges fyllstaven for argonbuesveising spesielt ansvarlig slik at resultatet oppfyller alle driftskrav. Under drift tennes en lysbue. Elektroden må ikke berøre overflatene som skal skjøtes. Denne regelen ermå respekteres siden ioniseringspotensialet til argon er ekstremt høyt.

varianter

I dag er det ingen enkel klassifisering av sveisestenger, da det er ganske mange av dem. Det endelige valget avhenger av typen materiale som behandles. Aluminiumspåfyllingsstenger for TIG-sveising er preget av høy ytelse. De resulterende sømmene sprekker aldri. Aluminiumsstenger har høy varmeledningsevne, noe som er høyt verdsatt i storskala industrier. Kobberprodukter er i størst etterspørsel. Tallrike positive egenskaper tillater lodding av kobber av høy kvalitet, uavhengig av størrelsen på delen.

Anbefalt: