Hva er IZHS, og hvordan få en byggetomt

Innholdsfortegnelse:

Hva er IZHS, og hvordan få en byggetomt
Hva er IZHS, og hvordan få en byggetomt

Video: Hva er IZHS, og hvordan få en byggetomt

Video: Hva er IZHS, og hvordan få en byggetomt
Video: How to Find a Self Build Plot in the UK 2024, April
Anonim

Hva er IZHS? Denne forkortelsen står for individuell boligbygging og er en boligform for borgere som har rett til personlig eierskap til bygging av hus, som utføres på bekostning av brukerne selv.

Typer tomter for individuell boligbygging

Tomter er av flere typer avhengig av kategorien land de ligger på. De som bestemmer seg for å kjøpe en tomt for å bygge et boligbygg på den, bør forstå alle forviklingene med papirarbeid. For ikke å komplisere livet ditt ved å koordinere et stort antall dokumenter ytterligere, er det bedre å skaffe tomter relatert til bosetninger. Dette må noteres på eierskapsbeviset til grunnen. I dette tilfellet vil forsyningen av elektrisitet og veier til huset ditt bli finansiert over det regionale budsjettet, siden stedet ligger ved siden av en by eller landsby. I tillegg vil det ferdigstilte huset få adresse, og hele familien kan registrere seg der.

Hva er IZHS
Hva er IZHS

En annen type jord har jordbruksformål, hele området er beregnet for planteproduksjon, og ikke for helårsbolig. På en slik tomt kan du bare bygge et landsted eller uthus, og dette bør avklares umiddelbart når du kjøper en tomt. Slike nettsteder er billigere, men de ligger vanligvis langt fra tettsteder, du må legge veier og strøm der selv, og det vil heller ikke være mulig å registrere seg.

Få tomt for individuell boligbygging

Anskaffelse av tomt for individuell boligbygging
Anskaffelse av tomt for individuell boligbygging

Ikke alle som ønsker å bo i et privat hus har mulighet til å kjøpe et stykke jord. Hvis du fant ut hva IZHS er og ønsker å få akkurat en slik tomt, er det mulig å gjøre det en gang i livet. For å gjøre dette, må du samle de nødvendige dokumentene og skrive en søknad til distriktsadministrasjonen. Da blir du satt i kø for å motta en tomt eller tilbudt å leie den. Generelt er prosessen med å skaffe tomt for alle, men i regionene gis tomter for individuell boligbygging i utgangspunktet til funksjonshemmede og familier med mange barn. Etter å ha mottatt landet til leie, er det nødvendig å starte byggingen innen en viss tidsperiode, vanligvis er denne perioden 3 år. Når huset bygges blir det eiendommen til borgeren som mottok tomten, og du må betale 13 % skatt på den ervervede tomten.

Forskjellen mellom IZhS fra private husholdningstomter og SNT

Tomter for individuell boligbygging for funksjonshemmede
Tomter for individuell boligbygging for funksjonshemmede

Hva er IZHS, ble dechiffrert ovenfor, nå skal vi finne ut hvordan det skiller seg fra andre landstatuser. Private husholdningstomter er tomter for å drive personlige dattertomter, SNT er et hage non-profit samarbeid. LPH jorder tilhørende bygder kan også brukes tilbygging av bolig- og hjelpelokaler, mens IZHS innebærer bygging av ett hus med en høyde på ikke mer enn 3 etasjer for en familie. Når det gjelder kostnad, skiller slike tomter nær byen seg lite. Status på grunn eid av SNT kan ikke endres for ett hus. Derfor, hvis du vil ha et hus du skal bo i selv, og deretter gi det videre til dine barn og barnebarn, registrere deg der med hele familien og nyte alle fordelene ved å bo i byen, så er ikke SNT valget for deg.

Vi håper du nå har en ide om hva en IHS er. Vi ønsker at du får den tomten du liker og bygger et koselig solid hus.

Anbefalt: