Større renovering av bygninger: funksjoner

Større renovering av bygninger: funksjoner
Større renovering av bygninger: funksjoner

Video: Større renovering av bygninger: funksjoner

Video: Større renovering av bygninger: funksjoner
Video: Before and After: Buildings Reinvented 2024, Kan
Anonim

I nasjonal lovgivning er det normer og lover som tydelig definerer begrepet overhaling og funksjonene ved implementeringen. Imidlertid kjenner ikke alle disse reglene. Vi skal prøve å svare på noen spørsmål om hvordan man kan foreta større reparasjoner av bygninger og konstruksjoner og hvem som skal ha ansvaret for dette.

overhaling av bygninger
overhaling av bygninger

Først av alt er det nødvendig å forholde seg til selve konseptet. Overhaling av en bygning er en prosess med byplanlegging, siden bygningen er på byens balanse og er et objekt for byens anleggsmidler. Prosedyren er utført slik at strukturen kan brukes i lang tid og den er konstant i brukbar stand.

Med hjemmel i loven skal alle handlinger som tar sikte på å holde eiendom i god stand utføres av eieren. Det vil si at hvis bygningen er i statlig eie, bør administrasjonen av lokaliteten på hvis balanse strukturen er plassert, utføre reparasjoner. Hvis det ikke er statens eiendom, er den private eieren ansvarlig for dens integritet og sikkerhet. Naturligvis gir loven noen unntak fragenerelle regler.

overhaling av bygninger og konstruksjoner
overhaling av bygninger og konstruksjoner

Større reparasjoner av bygninger bør utføres i tilfeller hvor driften utgjør en fare for ansatte eller andre personer, og også når normale arbeidsforhold ikke kan gis i bygget. Dersom bygningene leies ut, må overhalingen av bygningene utføres av eieren. Selv om han kjente til de eksisterende manglene før han overlot gjenstanden til andres eiendom. Selv om utleier kan overføre disse forpliktelsene til andre personer i tilfeller fastsatt ved lov.

Det må sies at myndighetene strengt overvåker gjennomføringen av en slik prosedyre som overhaling av bygninger, fordi de strukturelle egenskapene til strukturer nødvendigvis blir påvirket under implementeringen. Reglene kan imidlertid ikke tvinge eieren til å overvåke den tekniske tilstanden til strukturen.

bygningsoverhaling
bygningsoverhaling

For øyeblikket er det kun ett dokument som kontrollerer gjennomføringen av planlagte forebyggende tiltak vedrørende yrkesbygg. Men den har ikke blitt anmeldt siden Sovjetunionens dager.

Revisjon av bygninger bør omfatte en foreløpig vurdering av konstruksjonens tilstand, samt pågående prosjektering og teknisk tilsyn med tilstanden til anlegget etter at nødvendige tiltak er iverksatt. Det ville være bra om lovverket presiserte kravene til bygninger og deres sikkerhet, noe som ville tvinge eierne til å gjennomføreoverhaling av bygninger for å redusere risikoen for kollaps. Tross alt er eieren ansvarlig for å bringe bygningen til en tilstand der den er farlig å drive.

I alle fall er overhalingsprosedyren nødvendig, normal drift av bygget er for det første i eierens interesse.

Anbefalt: