Festlig belysning: funksjoner, typer, tips for selvdesign

Innholdsfortegnelse:

Festlig belysning: funksjoner, typer, tips for selvdesign
Festlig belysning: funksjoner, typer, tips for selvdesign

Video: Festlig belysning: funksjoner, typer, tips for selvdesign

Video: Festlig belysning: funksjoner, typer, tips for selvdesign
Video: Обзор современного дома: Твой дом ДОЛЖЕН БЫТЬ ТАКИМ | Красивые дома, интерьер дома, хаус тур 2024, Kan
Anonim

Festlig belysning er kunsten å lage dekorasjoner fra girlandere, statiske eller bevegelige figurer, dekorative lyskilder og attributter til en bestemt festlig begivenhet (flagg, stjerner, snøflak). Denne typen belysning ser passende ut både innendørs og utenfor bygningen. Det er imidlertid ikke så lett å få en estetisk attraktiv dekorasjon, fordi du trenger å vite nøyaktig hvilke typer dekorativ belysning som kan brukes til å dekorere visse gjenstander, og hvilke som er bedre å nekte.

Lysdekorasjon: hvordan det hele begynte

Konseptet med arkitektonisk, kunstnerisk og festlig belysning oppsto for ganske lenge siden (ca. 100 år siden). Nemlig i 1925 ble et av distriktene i New York dekorert med de første spinnende kulene av lys og skarp belysning. Samtidig, frem til 1960, ble slik belysning gitt sekundær betydning, siden man trodde at hovedoppgaven var å skape en festlig atmosfære og ikke noe mer.

Selvfølgelig er moderne belysning i ferien vesentlig forskjellig fra den somprydet gatene i forskjellige byer for rundt et århundre siden. Tross alt, i dag har et økende antall mennesker begynt å innse rollen som festlig og arkitektonisk belysning.

konsept for arkitektonisk kunstbelysning
konsept for arkitektonisk kunstbelysning

Forskjeller mellom gate- og interiørbelysning

Hva er forskjellen mellom girlandere og figurer designet for innendørs og utendørs bruk? La oss finne ut av dette. Forskjellene deres er oppført nedenfor:

  • Pris. Utendørsdekorasjoner er mye dyrere enn innendørs motstykker.
  • Variety. Girlander designet for utendørs bruk har flere valg i farger, former og størrelser.
  • Funksjoner. Utendørs girlandere kan fungere både innendørs og utendørs, i motsetning til interiørdekorasjoner.

I sin tur skyldes de høyytelsesegenskapene til utendørs girlandere som skaper festlig belysning og utvendig dekorasjon tilstedeværelsen av et spesielt isolasjonsmateriale på dem (dette kan være gummi, PVC eller silikon).

Typer dekorativ belysning

Det er umulig å forestille seg festlig belysning hjemme uten duralight girlander, fordi de tåler alle naturfenomener (snø, regn) og lar deg dekorere forskjellige vertikale eller horisontale gjenstander. Omfang av duralight girlander:

  • søyler, søyler, stammer av trær og busker;
  • dør- og vindusåpninger, loftsvinduer, tak;
  • innkjørsler;
  • oppretting av merkinglys (for eksempel ved å tildele et eget kjørefelt for julenissens slede).

Også, til de ubestridelige fordelene med denne typen belysning, kan du legge til det faktum at lengden på denne kransen ikke er begrenset av noe, derfor er den valgt i samsvar med en spesifikk oppgave.

Tilstedeværelsen av en kontroller lar deg lage ikke bare en lys, fargerik belysning, men også et ekte fargeshow. Og kransens lette vekt eliminerer vanskelighetene med å feste den (noen ganger er det nok med tape).

festlig belysning
festlig belysning

Lysgitter - et slikt festlig lysdesign er en nettstruktur laget av ledninger, i hver node som det er en lyspære. Bruksomfang - alle store gjenstander: trær, busker, hagefigurer.

LED-regn er ikke annet enn LED-filamenter festet sammen med en horisontal kabel. Hovedbruksområdet er tak og fasader på bygninger.

feriebelysning
feriebelysning

Fiberoptisk belysning. I dette tilfellet snakker vi om en tråd laget av et gjennomsiktig materiale (vanligvis plast), som overfører lys fra en kilde ved hjelp av intern refleksjon. Et stort antall slike tråder, koblet sammen, lar deg lage forskjellige komposisjoner, for eksempel: "stjernehimmel", "trær", "fyrverkeri".

Fancy lysdekorasjoner

Lysfigurer på en metallramme er laget på grunnlag av en vanlig eller duralett krans. Oftest, ved hjelp av lignende figurer, opprettes en nyttårsferie.belysning: snøfnugg, hjort, julenissens slede. Denne dekorasjonsmetoden brukes på butikkvinduer, broer, bygningsfasader.

Akrylfigurer imiterer iskomposisjoner perfekt. Bruksomfanget til slike lysfigurer er ganske enkelt enormt, siden det er et stort antall alternativer der de kan brukes. I tillegg kan slike komposisjoner ha ulike innstillinger, for eksempel en på-timer eller en bevegelsesdeteksjonssensor.

Garlands drevet av solcellepaneler. Fordelene med et slikt element av festlig belysning inkluderer: sikkerhet, manglende avhengighet av elektrisitet, enkel installasjon.

feriebelysning
feriebelysning

Festive Lighting Dynamics

All festlig belysning er delt inn i fire grupper:

  • jagende eller blinkende lys;
  • fiksende eller ikke-blinkende lys;
  • kameleon eller stadig skiftende farge på lyspærer;
  • flimmer eller selektiv blinking av visse lys.

Samtidig har alle alternativer rett til å eksistere, fordi omfanget av bruk av belysning i høytiden varierer. La oss si at du trenger å dekorere trær i byens gater. I dette tilfellet vil blinkende girlandere se mer fordelaktige ut.

Og hvis det for eksempel er nødvendig å dekorere innerveggene i en leilighet eller et hus, så er det lurt å bruke flimrende belysning. Det er mindre irriterende for det menneskelige øyet og distraherer ikke fra virksomheten. I sin tur, ved hjelp av flimrende belysning, effekter som "regn" eller"foss".

fritidsboligbelysning
fritidsboligbelysning

Hvordan lager du din egen feriebelysning?

Kjent faktum: riktig valgt festlig belysning kan ikke bare fremkalle positive følelser hos en person, men kan også provosere ham til en bestemt handling. For eksempel forbedrer gul farge humøret, og som du vet, kjøper en glad, fornøyd person mer. Grønt lys har i sin tur en beroligende effekt, mens blått lys tiltrekker seg oppmerksomhet.

Det er verdt å merke seg at feriebelysning vanligvis lages av fagfolk innen deres felt, men slik dekorasjon kan også gjøres uavhengig, etter enkle regler:

  • Ikke lag store feriekomposisjoner uten skikkelig erfaring, da resultatet kanskje ikke blir veldig vakkert.
  • Studer nøye de tekniske egenskapene til girlanderne for å forstå under hvilke forhold de kan jobbe mest effektivt.
  • Streb etter balanse, siden en veldig lys feriedekorasjon kan føre til ubehag for forbipasserende eller beboere i et boligområde.

Så den spesielle attraktive belysningen av bygninger og landskap i høytiden har ikke bare en estetisk funksjon. Denne typen belysning kan trekke oppmerksomhet til en bestemt reklame eller skilt, maskere gjenstander om natten som ødelegger landskapet, for eksempel byggekraner, og understreke den historiske betydningen av en by eller et bestemt område.

Anbefalt: