Dampbad med egne hender. Omtrent det viktigste

Innholdsfortegnelse:

Dampbad med egne hender. Omtrent det viktigste
Dampbad med egne hender. Omtrent det viktigste

Video: Dampbad med egne hender. Omtrent det viktigste

Video: Dampbad med egne hender. Omtrent det viktigste
Video: Жидкий пластик из оргстекла, легко! Эксперименты и применение своими руками! 2024, September
Anonim

Hvem drømmer ikke om å ha en god, solid badstue på landet sitt, der de kan varme beinene sine? Selvfølgelig, det store flertallet av innbyggerne i landet vårt. Og alle, selv en person som ikke er godt kjent med denne saken, er godt klar over at nøkkelleddet er damprommet. Det er ikke vanskelig å bygge et bad med egne hender, det er mye vanskeligere å gjøre det riktig.

gjør-det-selv damprom
gjør-det-selv damprom

Gjør-det-selv badstue-dampbad er bygget ganske enkelt. Å montere boksen er halve kampen, det er nødvendig å dele det indre rommet inn i passende soner og utstyre dem riktig. Og i denne saken bør det gis spesiell betydning til damprommet. La oss snakke om det.

Størrelse

Du bør begynne med å bestemme dimensjonene til rommet som er tildelt funksjonsområdet. For det første bør det tas hensyn til det maksimale antallet personer som kan være i damprommet samtidig. Basert på slike data og dine egne dimensjoner kan du enkelt beregne det nødvendigetorget. For det andre bør et gjør-det-selv-damprom ha en bredde som er tilstrekkelig for "øvelser" med kost: tatt i betraktning armspennet med et badeverktøy, bør denne parameteren være minst 2 meter.

Arrangement av damprommet

gjør-det-selv dampbad
gjør-det-selv dampbad

Det er også kjent fra skolens fysikkkurs at varm luft stiger opp. Denne faktoren må tas i betraktning når du arrangerer et damprom. Det bør skaffes flere nivåer med sitte- eller liggeplasser. Denne tilnærmingen vil tillate personer med forskjellige temperaturterskler å være i rommet samtidig.

Reduser varmetapet

Damprom, laget for hånd, skal gi langvarig varmebevaring. Veggene i slike rom bør bygges av materialer med lav varmeledningsevne, det vil si at de skal isolere den oppvarmede luften og ikke selv varme opp. Det mest passende materialet er tre. Hvis badekaret er bygget av tømmer eller stokker, er det stort sett ikke nødvendig med ekstra veggdekorasjon. Ting er ganske annerledes hvis bygningen er laget av stein. I dette tilfellet er termisk isolasjon av veggene uunnværlig. Å gjøre dette er ganske enkelt. En ramme skal festes på veggene inne i rommet, der det er nødvendig å legge en stiv isolasjon. For eksempel skum. Videre bør denne strukturen dekkes med en termisk skjerm og lukkes med klaffe eller trelekter over hele overflaten. Dessuten må kappen utføres fritt for å gi tømmeret mulighet til å utvide seg. Som et resultat bør en person bare kontaktetre. Gulv og tak bør også isoleres for å redusere varmetapet og minimere muligheten for frysing.

Fukt ut

hvordan lage et damprom med egne hender
hvordan lage et damprom med egne hender

For at et damprom, laget med egne hender, skal glede i mange år, bør du sørge for god ventilasjon. Luftstrøm kan ordnes gjennom døren. I dette tilfellet vil ikke bare damprommet, men også vaskerommet tørkes med varmetilførsel.

Resultater

Dette er alle nøkkelpunktene som bør være kjent for de som tenker på hvordan man lager et damprom med egne hender på riktig måte. Det er selvfølgelig mange andre nyanser som kunnskapen om kan være nyttig for å arrangere denne funksjonelle badeenheten. Men de er ikke så kritiske som de som er omt alt i denne artikkelen.

Anbefalt: