Sovesofa med skuffer med egne hender. Soveromsdesign med sovesofa (bilde)

Innholdsfortegnelse:

Sovesofa med skuffer med egne hender. Soveromsdesign med sovesofa (bilde)
Sovesofa med skuffer med egne hender. Soveromsdesign med sovesofa (bilde)

Video: Sovesofa med skuffer med egne hender. Soveromsdesign med sovesofa (bilde)

Video: Sovesofa med skuffer med egne hender. Soveromsdesign med sovesofa (bilde)
Video: Trym Deluxe Sofabed 2024, April
Anonim

I vår tid er det ikke alle som klarer å skaffe seg ytterligere kvadratmeter, og en stor familie må kutte seg på en liten plass. Derfor bør du i en liten eller ettroms leilighet prøve å velge møbler som tar liten plass og er multifunksjonelle.

gjør-det-selv sovesofa med skuffer
gjør-det-selv sovesofa med skuffer

Hvilke møbler passer for en ettromsleilighet?

Dette problemet oppstår i unge familier som nylig har flyttet inn i en ny leilighet, eller i familier som nettopp har reparert og ønsker å kjøpe nye møbler. Garderober, sofaer, senger er ganske store møbler, og krever ofte mye plass for å få plass til dem. Den sentrale plassen på soverommet har lenge fått sengen. I dag utvikler møbelprodusenter de mest avanserte modellene av senger. Forbedrer både enheten for større komfort og utseendet til sengen. PÅI denne forbindelse legger produsentene spesiell oppmerksomhet på hver detalj: helningen til ryggstøtten og dens form, materialet som brukes, størrelsen, tykkelsen på madrassen. Konstruksjonen av en standardseng er relativt enkel og inkluderer benstøtte, sengegavl og plass til madrass.

sovesofa gjør det selv
sovesofa gjør det selv

Uttrekkseng

Dette problemet vil bidra til å løse sovesofaen med skuffer. Det er ikke lett å lage denne sengemodellen med egne hender, men det er mulig hvis du ønsker det. Sovesofaen vil spare ikke bare plass i rommet, men barna vil også like den med sin uvanlige form. Du trenger ikke lenger lete etter et eget sted for sengetøy og andre ting. Ja, og en sovesofa vil være komfortabel, selvfølgelig, og bare en familie uten barn. En ekstra seng vil tillate gjestene å overnatte. Utformingen av sengen er ganske enkel. Den er utstyrt med én skuff, som er skjult under hoveddelen. Det finnes minst tre typer uttrekkbare senger:

  • Sofa med uttrekkbar seng.
  • Podium med uttrekkbar seng.
  • Uttrekkbar seng.

Gjør-selv-sovesofa

Først må du bestemme hvem den skal være beregnet på. Når du lager en barneseng, er det nødvendig at den matcher veksten. Hvis du kjøpte standard 2 meter madrasser, må du ta hensyn til dimensjonene deres. Fortsett deretter til valg av materiale. Bruk vanligvis sponplater, OSB og kryssfiner. Disse materialene er tynne, og lar deg redusere vekten og omfanget av møbler. Det er også bedre å kjøpe materialer fra kjente merker, som deresmiljøvennlighet er på et høyt nivå, men prisen på produktene tilsvarer. Vanlige plater fungerer også som godt materiale, og til en pris vil de koste mye mindre. Før du fortsetter til produksjonen av sengen, må du tegne et diagram av den. Det første toppnivået skal bestå av fire hovedkomponenter - to store ark for hodet og to for sidene i lengden. De er valgt i samsvar med høyden på den nedre skuffen, det vil si sengen. De fire nederste delene skal utformes slik at den nederste hyllen beveger seg fritt under det øverste laget. Under madrassene må du lage to kasser. Deretter er de festet til de langsgående delene av to lag. Platene må samsvare med de nødvendige dimensjonene. Hvis arkene er store, er det bedre å kutte dem direkte i butikken. Ikke glem den selvklebende kanten og jernet for liming. For montering er det nødvendig å bore hull for festemidler med samme diameter som selve båndene. Deretter må du feste hjul for møbler til det nedre laget, montere hele strukturen og legge madrasser på kassene. Så gjør-det-selv sovesofaen er klar. Om ønskelig kan en håndlaget seng effektivt dekoreres med en dekorativ hodegjerde. Det kan være en panelhodegjerde, putehodegavl eller vanlig møbeltrekk.

seng sofa bilde
seng sofa bilde

Soveromsdesign med sovesofa

For tiden i vårt land bor et stort antall familier bestående av 3-5 personer i to- og treromsleiligheter. I denne forbindelse lurer mange på: hvordan man rasjonelt kan utstyre boareal og skapeharmonisk design av et lite soverom? I dette tilfellet bør alle lokaler samsvare med interessene til hvert familiemedlem. Rom i små leiligheter fungerer ofte som stue, spisestue, spillerom og kontor. Vi vet alle at god søvn er grunnlaget for helse og skjønnhet, og i vår tid er det for mange også en sjeldenhet. Ifølge psykologer påvirker utformingen av soverommet, møblene oss ikke bare i virkeligheten, men også i en drøm, så det skal være komfortabelt og gratis. En integrert del av et lite soverom er en sovesofa. Bilder av noen modeller er i artikkelen vår. Og det er mange alternativer her. Alt avhenger av fantasien til kjøperen og hans økonomiske evner. Om ønskelig kan en sovesofa i orientalsk stil gjøres om til en vanlig sofa og en komfortabel sittegruppe på dagtid, og ved demontering blir den et fantastisk sovested.

Sengetilbehør

Fargevalget er også stort, slik at hver forbruker kan velge etter sin individuelle smak. Moderne mote anbefaler møbler i lyse, til og med hvite nyanser. Møbelstoff er også bedre å velge myke nyanser, uten store, grove mønstre. For å legge til lyse flekker er det bedre å sy dekorative puter eller ruller. Nattbord, selv om de gir soverommet hygge og er behagelige å bruke, tar plass og egner seg lite for et lite soverom. Og hvis du er en lykkelig eier av romslige rom, så er det beste modeller med avrundede kanter eller foret med stoff. Hvis dette er nattbord med skarpe hjørner, er det bedre å sette dem slik at de ikke gjør dethvilte mot sengen.

sofa seng
sofa seng

Sengedesign

En sovesofa skal ha en sterk og stabil struktur og et attraktivt utseende. Det vil ikke være særlig vellykket hvis sengen er helt på gulvet. Det anbefales å velge en seng med ben slik at det er mye ledig plass under den. Dette vil tillate luften å sirkulere jevnt og våt rengjøring. Ikke legg unødvendige ting under sengen.

soveromsdesign med sovesofa
soveromsdesign med sovesofa

Og det beste på et lite soverom er selvfølgelig en sovesofa med skuffer. De vil være et flott sted å oppbevare de riktige tingene.

Anbefalt: