Kontorlandskap: regler for fytodesign, passende planter, kompatibilitet mellom planter og stiler

Innholdsfortegnelse:

Kontorlandskap: regler for fytodesign, passende planter, kompatibilitet mellom planter og stiler
Kontorlandskap: regler for fytodesign, passende planter, kompatibilitet mellom planter og stiler

Video: Kontorlandskap: regler for fytodesign, passende planter, kompatibilitet mellom planter og stiler

Video: Kontorlandskap: regler for fytodesign, passende planter, kompatibilitet mellom planter og stiler
Video: Grouping your Plants for Compatibility and Style - Landscape Lecture Series 2021 2024, Kan
Anonim

En tredjedel av en persons liv tilbringes på jobb. Og de færreste har det knyttet til utevær, bevegelse og fysisk aktivitet. Hvis de to siste personene kan forsørge seg selv, kan den første bekjempes bare i helgene, og selv da ikke alltid. Kommunikasjon med naturen er i mellomtiden rett og slett nødvendig for indre harmoni. Det er ikke for ingenting at mange planter hele blomsterbed og minihager hjemme. Landskapsarbeidet på kontoret, hvor du må bruke mye tid, tjener også samme formål. Når kontoret har noe å hvile øyet med, lei av kontorrekvisita og sløve vegger, øker både effektiviteten og stressmotstanden.

kontorlandskap
kontorlandskap

Hvorfor er det nødvendig med kontorgrønt

I tillegg til å kjempe mot blues, er det flere andre områder det vil hjelpe. For det første lider de fleste kontorer nå av en overflod av en rekke kontorutstyr. Og hennetilstedeværelse forårsaker tilstedeværelse av permanent elektromagnetisk stråling. Papirbærere er heller ikke helt en saga blott – de fleste dokumenter er fortsatt kun gyldige «på papir». Her er det allestedsnærværende støvet! Pluss den lave kvaliteten på etterbehandlingsmaterialer, som garanterer tilstedeværelsen av kjemiske forbindelser i atmosfæren. Klimaanlegg hjelper selvfølgelig med å takle sommervarmen, men luften tilføres helt livløs. Alle disse problemene kan i stor grad løses av planter på kontoret. Det viktigste er å plukke dem opp på en slik måte at de ikke skader dem, og gjenopplive rommet.

planter på kontoret
planter på kontoret

Hvilke blomster å velge

Ofte er kontorhagearbeid representert av alle slags kaktuser, som er kreditert med evnen til å absorbere datastråling. Dette er en myte - kaktuser trenger omsorg, lys, vanning og oppmerksomhet, men de er likegyldige til stråling. Samtidig egner de seg ganske godt til kontorvedlikehold, selv om det er bedre å velge lavtornvarianter som samler mindre støv.

Chlorophytum er fortsatt en av de mest suksessrike kontorplantene. Det er lite krevende, senker ionisering, filtrerer luften fra alt som er unødvendig. Å lage kontoret med klorofytum er både nyttig og dekorativt. På andreplass, kanskje laurbær. Det desinfiserer atmosfæren, og dets fytoncider stimulerer blodstrømmen og lindrer hodepine. Innendørs sitron er veldig egnet for å nøytralisere virus, lindre tretthet med stress og øke effektiviteten. Sammen med klorofytum bekjemper sansiveria også skitten luft. Dens fordeler inkluderer et vakkert utseende og fravær av behovved hyppig sprøyting og vanning. Pilea, abutilon og spathiphyllum vil passe godt inn i kontorstilen. Og for store rom - haller, mottaksrom eller datasentre - vil ficus, monstera og dracaena bli uunnværlig.

kontor landskapsbilde
kontor landskapsbilde

Kombinasjon av planter med stilen i rommet: høyteknologisk

Hvis landskapsarbeidet til et kontor designet akkurat som dette er planlagt, og plantene for det bør være ganske strenge. I tillegg ville det være uaktuelt å sette forseggjorte stativer for dem, så du må enten nøye deg med eksisterende avsatser - vinduskarmer, nisjer, ledige bord - eller bestille glass-metall-underlegg med en gjennomsnittlig form. Og fra planter er euphorbia, dracaena, araucaria, yucca og ficuse egnet. Av palmene er det bare howea som passer.

Kombinasjon av planter med stilen i rommet: ethno

Ofte er kinesisk eller japansk hentet fra folkebilder for kontorer. De er preget av etnisk tilbehør, så det er ganske vanskelig å gjøre en feil i å karakterisere stilen. Det vil kreve høye gulv blomsterjenter, selv om uten ornamentene som er iboende i disse landene. Det andre plasserings alternativet er horisontale komposisjoner, dessuten fra forskjellige typer planter. Asalea, ulike sukkulenter og kaktuser, bambus, crotons og selvfølgelig bonsai passer for etnisk stil.

kontorfytodesign
kontorfytodesign

Phytodesign-regler

For å få en harmonisk landskapsforming av kontoret (bildet over er et eksempel), er det ikke nok å kjøpe blomster, selv om de kombineres med den generelle stilen. Det er også påkrevd å følge visse regler.

  1. Antall planter ogderes størrelse må samsvare med dimensjonene til skapet. Så i et lite rom er en nok, men en høy plante - den samme dracaena. Med en overflod av møbler kan du ikke bruke bredbladede eksemplarer som monstera. Og hvis kontoret er langt og sm alt, vil det bli visuelt utvidet med planter med små blader, men buede grener og stammer.
  2. Slik at fytodesignet på kontoret ikke skal se klønete ut, bør det ikke være mange fengende og lyse planter - et enkelt eksemplar er nok, understreket av flere mindre spektakulære naboer.

Prøv og eksperimenter! Eller kontakt et profesjonelt fytodesignfirma…

Anbefalt: