Plante kirsebær om høsten: grunnleggende regler

Innholdsfortegnelse:

Plante kirsebær om høsten: grunnleggende regler
Plante kirsebær om høsten: grunnleggende regler

Video: Plante kirsebær om høsten: grunnleggende regler

Video: Plante kirsebær om høsten: grunnleggende regler
Video: How to Grow Cherries, Complete Growing Guide and Harvest 2024, April
Anonim
plante kirsebær om høsten
plante kirsebær om høsten

Planting av kirsebær om høsten starter med å velge riktig sted. I dette tilfellet bør en hel rekke forskjellige agrotekniske faktorer tas i betraktning. Hver detalj betyr noe, selv de minste. Det er nødvendig å ta hensyn til den lyselskende naturen til kirsebær, noe som betyr at stedet må være godt opplyst. Velg steder på en høyde og hvor skyggen ikke vil falle på trærne. En annen viktig faktor er vindbeskyttelse. Om vinteren vil den kalde vinden fryse varmekjære frøplanter, og de kan dø.

Og om sommeren vil pistillene i blomstene tørkes, noe som vil føre til vanskeligheter med naturlig pollinering. Planting av kirsebær om høsten eller våren bør gjøres på lett fruktbar jord. Det er uakseptabelt å rote frøplanter på sur jord, da dette vil hindre trærne i å absorbere næringsstoffer. Kalking vil bidra til å redusere surheten i jorda, i tillegg vil det være nyttig å tilsette blandinger som inneholder kalium og fosfor.

Kirsebærplantetid

Det er allment akseptert at kirsebær, som noen andre frukttrær og busker, best plantes om våren. I dette tilfellet vil de ha nok tid til å rote. Men i de sørlige eller varme sentrale regionene i Russland kan kirsebær plantes om høsten. Det viktigste er å gjøre alt arbeidet førtidlig i oktober, det vil si omtrent en måned før frosten begynner.

plante kirsebær om høsten
plante kirsebær om høsten

Plante kirsebær om høsten: landbruksteknologi

Landingsgropen er gravd på forhånd, minst to uker i forveien. Diameteren skal være 80 cm, en dybde på minst 50 cm. En trepinne må settes inn i gropen, dekket med en blanding av jord, humus og en liten del mineralgjødsel (60 g kalium og 200 g fosfor).). Deretter kan du senke frøplanten, brette røttene forsiktig ut og dryss med jord. Etter planting blir jorden lett komprimert. Vanning er nødvendig - to bøtter med vann inne i en spesiallaget jordside. På slutten må du knytte frøplanten til en pinne - dette vil beskytte den skjøre stammen.

Planting av kirsebær om høsten: viktige poeng

Morbær plantes helst om våren, men det er ikke alltid det er mulig å finne frøplanter i denne perioden. Imidlertid er det ganske mange av dem om høsten, så selv om du ikke planlegger å rote plantemateriale før frost, er det verdt å kjøpe og grave i et hvilket som helst ledig område. For dette er en grop 65 cm lang og 35-40 cm dyp forberedt, og en skråning på 45 ° er laget på dens sørlige side. Frøplantene legges og dekkes med jord opp til greinene, hvoretter jorden rammes.

plantetid for kirsebær
plantetid for kirsebær

Delpere må også vite at det ikke gir mye mening å plante bare ett kirsebær. Du trenger minst to trær som skal bestøve hverandre. Ikke alle varianter er i stand til selvbestøvning, så velg de artene som passer godt til hverandre. For eksempel,«Shpanke» passer godt til «Griot», og «Lyubskaya» kan bestøve «Lotovka» og «Blackblood».

Riktig planting av kirsebær om høsten er bare det første steget til en rikholdig høsting. Det er nødvendig å ta vare på frøplanter - utfør rettidig løsning, beskjæring, vanning, gjødsle jorden og gi beskyttelse mot skadedyr. Og bare i dette tilfellet vil innsatsen din gi etterlengtede resultater.

Anbefalt: