Skyvedør, gjør-det-selv montering. Mekanisme

Innholdsfortegnelse:

Skyvedør, gjør-det-selv montering. Mekanisme
Skyvedør, gjør-det-selv montering. Mekanisme

Video: Skyvedør, gjør-det-selv montering. Mekanisme

Video: Skyvedør, gjør-det-selv montering. Mekanisme
Video: The Deadbeat Escapement Mechanism 2024, Kan
Anonim

En skyvedør er ikke en ny oppfinnelse, men til tross for sin ergonomi og rasjonelle begrunnelse har et slikt design ennå ikke fått skikkelig anerkjennelse og distribusjon.

skyve innerdør
skyve innerdør

Oftest tyr man til montering av skyvedører langs veggen om nødvendig for å spare plass, eller når det ikke er mulig å installere en konvensjonell slagdør. Noen eiere installerer ikke uttrekkbare strukturer hjemme på grunn av oppfatningen om installasjonens kompleksitet, men dette synet er ikke sant.

glassdører
glassdører

Materials for dører

Operasjonsprinsippet for alle skyvedører og skyvedører er det samme, men produksjonsmaterialet og bevegelsesmekanismen kan variere noe.

Egentlig brukes de samme materialene og teknologiene til fremstilling av dørbladet til skyvedører som for tradisjonelle slagdører. Den vanligste blant dem:

  • Kombinerte trematerialer.
  • Naturlig tre.
  • Kunstige materialer (MDF, PVC, etc.).
  • Glassdører. De er laget avsikkerhetsherdet glass, hvis tykkelse er 8-12 mm. Lerretet kan være gjennomsiktig, helmattet, med et påført kunstnerisk mønster. Glassdører kan suppleres med et blankt fragment. Det er mulig å produsere dem i henhold til ikke-standardstørrelser og med forskjellige åpningsmetoder.
innvendige skyvedører pris
innvendige skyvedører pris

Skyvedører: mekanisme

For å bestemme valg av drivmekanisme, må du være så tydelig som mulig på alle betingelsene for å installere den fremtidige døren. Stedet, bevegelsesretningen og vekten på selve døren er viktig. Til dags dato er det forskjellige skyvemekanismer for innerdører på salg, samt beslag spesielt tilpasset slike strukturer. Generelt sett ligner enheten deres, de består alle av følgende elementer.

Guideskinner

Bevegelsen av skyvedøren utføres alltid langs skinnene, ellers ville lerretet føre fra side til side, og strukturen ville raskt svikte. For en lett dør er kun den øvre styreskinnen tilstrekkelig, mens for en mer massiv kreves øvre og nedre styreskinne. Det siste alternativet er å foretrekke, da det lar deg fordele belastningen jevnt på skinnene og gir strukturen ekstra stabilitet. Hva kan få deg til å velge et enkelt-skinnedesign? Det uestetiske utseendet som den nedre skinnen gir romterskelen. Når det gjelder kjøreegenskaper, er en innvendig skyvedør med dobbel støtte overlegen en en med én støtte.

Hvis du fortsatt bestemmer deg for å installere skinnen kun ovenfra, må du gjøre detutstyr døren med et styrehjørne eller bånd i bunnen slik at lerretet ikke avviker fra riktig bevegelsesbane.

Spor

Vanligvis bruker de et spor i form av et rør - profilert, i snitt som representerer en sirkel eller en firkant. Den er enten gjemt bak en gesims, eller de kjøper et dekorativt, tiltalende alternativ som passer inn i interiøret, så kan installasjonen være åpen. Valsen kan bevege seg inne i sporet eller gli på overflaten.

Rullemekanisme

Ved valg av ruller, vær veiledet av materialet og vekten på døren, samt valgt dørbevegelsessystem. De er delt inn i to hovedtyper: ruller som glir langs sporet, og de som er designet for å henge døren. Oftest er ruller, men noen ganger spor, utstyrt med stoppere for å stoppe rammen.

Brackets og gesims

Braketter for montering av skyvedører fås med vegg- eller takmontering. Gesimsen utfører en rent dekorativ funksjon - den lukker sporet fra øynene. Den er valgt for den generelle utformingen av rommet.

Enfløyet skyvedør

Den enkleste modellen er en enfløyet skyvedør med monolitisk dørblad. I dette designet glir døren ganske enkelt av skinnene til siden. Det er mer komplekse alternativer for enheten, når døren, når den åpnes, glir inn i en nisje i veggen. En slik nisje kan være en del av dørkonstruksjonen og er beregnet for montering inne i skilleveggen.

skyvedører innvendig mekanisme
skyvedører innvendig mekanisme

To-bladsmodell og komplekse design

  • To blader kan flyttes separatføringsskinner. I dette tilfellet kalles de parallelle, og ved lukking skjuler dørenes halvdeler delvis eller helt hverandre.
  • Hvis en skyvedør består av tre blader, eller flere bevegelige skillevegger, så beveger de seg enten alle langs parallelle føringer, eller er plassert på skinnen i par og åpner seg i tur og orden.
  • En mer kompleks design er også mulig, inkludert en kombinasjon av ulike mekanismer. Dørene til en lukket dør er plassert i samme plan; når dørene åpnes, beveger de seg først fremover, og deretter til siden (som dører i en trikk eller tog).
  • En to-fløyet innerdør er ofte laget etter prinsippet om synkron skyve. Navnet taler for seg selv: bladene er plassert på samme skinne og beveger seg samtidig i begge retninger eller mot midten med samme hastighet.
  • Trekkspilldører - foldedesign, en slags skyvedører. Vingene deres folder seg som en barnebok eller en skjerm. I enden av dørene er det montert ruller øverst og nederst, som beveger seg langs styreskinnene.

Montering av skyvedører

Etter å ha studert de eksisterende forholdene og valgt riktig type dørmekanisme, kan du gå videre til et slikt arbeidsstadium som installasjon. Innvendige skyvedører kan monteres uavhengig, uten stor innsats. Dette forberedende trinnet er veldig viktig, siden noen modeller kan kreve innebygde festemidler eller installasjon av en nisje i veggen.

Oftest for hjemmebruk hjemme velg alternativ med enfløyet skyvedør som beveger seg fra utsiden langs veggen. For å installere det selv trenger du:

  • selve dørbevegelsesmekanismen;
  • level;
  • rulette;
  • slagbor eller slagbor.

Mekanismen kan kjøpes i hvilken som helst oppussingsbutikk.

Den første arbeidsfasen er merking i henhold til diagrammet festet til skyvedørsmekanismen. Etter det, fikser brakettene. Vennligst merk: hvis installasjonen skal være på en veggskillevegg av gipsplater, er det nødvendig å lage en ramme for dørkonstruksjonen, som føringen deretter festes på.

Følg skjemaet, sett sammen drivkonstruksjonen, installer den i karmen eller døråpningen. Så kan du henge dørene. Når disse manipulasjonene er fullført, kan du installere en dekorativ gesims, hvis planlagt.

Vær oppmerksom på at totalkostnaden for strukturen vil inkludere prisen på skyvemekanismen (1500-5000 rubler) og dørbladet. Det finnes imidlertid elite alternativer verdt under 100 tusen.

installasjon innvendige skyvedører
installasjon innvendige skyvedører

Uttrekkbare innerdører, prisen på disse er ganske akseptabel og avhenger av materialet - dette er en ideell løsning for de som setter pris på ledig plass og praktiske løsninger.

Anbefalt: