Selvnivellerende blandinger - et glatt gulv uten bekymringer

Selvnivellerende blandinger - et glatt gulv uten bekymringer
Selvnivellerende blandinger - et glatt gulv uten bekymringer

Video: Selvnivellerende blandinger - et glatt gulv uten bekymringer

Video: Selvnivellerende blandinger - et glatt gulv uten bekymringer
Video: Наливной пол по маякам. Ровная и красивая стяжка. #27 2024, Mars
Anonim

Hvor ofte merker beboere i moderne leiligheter ujevne gulv! Nå og da må du legge noe under bena på møblene for å sette det i nivå, buler og sprekker vises på linoleumet. Derfor, selv med kosmetiske reparasjoner, blir det nødvendig å jevne gulvene. Men i dette tilfellet er det ikke mulig å lage en betongmasse i samsvar med teknologien. Ja, og dette krever visse ferdigheter.

Selvnivellerende forbindelser
Selvnivellerende forbindelser

Selvnivellerende gulv er en god hjelp for ikke-profesjonelle i selvnivellerende gulv. De lar deg enkelt og raskt oppnå en flat og jevn gulvoverflate uten skjøter med egne hender. I tillegg er deres klare fordel at med dem er det mulig å jevne ut ujevnheter i gulvet opp til flere centimeter, og også at alle selvnivellerende blandinger er flytende, og derfor er de enkle å påføre på undergulvet. Men det er en rekke ulemper, inkludert manglende evne til å bruke dem i rom der det er nødvendig å lage en avrettingsmasse med en skråning for drenering (garasje, badstue, dusj) på grunn av flyt. I tillegg har selvutjevnende gulvmasser et meget høyt forbruk på ujevne områder.

For å ta en endelig beslutning og begynne å avrette gulvene med slike blandinger, er det viktig å passe på at høydeforskjellen på feil og ujevnheter på gulvet ikke overstiger to centimeter. Det skal ikke være sprekker på overflaten, eller de må først repareres. Umiddelbart før helling må du grunne hele overflaten av gulvet nøye, som vil bli jevnet. Det er også nødvendig å lage støtfangere, eliminere alle sprekker og hull som selvnivellerende forbindelser kan lekke inn i andre rom gjennom.

Selvutjevnende gulvmasser
Selvutjevnende gulvmasser

Ikke begynn å jobbe med blandingen uten først å ha lest instruksjonene for den. Den beskriver i detalj hvor mye vann som trengs, hva er strømningshastigheten til blandingen per 1 m32, osv. Oftest er forbruket av sammensetningen med en lagtykkelse på 1 mm 1,5 kg per 1 m22. Noen selvutjevnende forbindelser tillater ikke bruk av mer vann enn angitt på pakken. Derfor er det best å unngå egenaktivitet. En tynnere løsning vil ikke nødvendigvis være lettere å jobbe med. Tvert imot, det kan bare ødelegge alt. I tillegg er et obligatorisk trinn i å helle gulvet overflateprimeren. Takket være dette vil fyllingen bli mer fast festet til avrettingsmassen. Dessuten vil en spesiell primer beskytte gulvet mot utseendet av sopp og mugg. Hvis ingen grunning er tilgjengelig og rommet er tørt og ikke for stort, kan en selvutjevnende masse fortynnet med vann brukes til å forberede overflaten.

Selvutjevnende gulvmasser
Selvutjevnende gulvmasser

Hele fyllingsprosessen varer ikke mer enn 40 minutter. I den tildelte tiden må du ha tid til å lage en batch, hell den på overflaten, hjelpe den jevne ut og "drive" boblene ut av den med en piggrull. Selvutjevnende gulvmasser skal fordeles jevnt over overflaten ved hjelp av en slikkepott eller rulle med langt håndtak. Dette bør gjøres etter hver elting og uthelling av løsningen, og gradvis vil hele gulvet være klart. Vanligvis brukes en pose for en batch, men selvfølgelig avhenger alt av vekten på selve posen og volumet på bøtta. I tillegg avhenger området som helles i en batch av avlastningen av gulvet og tykkelsen på fyllingen. Så for eksempel, for et rom på 18 m2 med en fylltykkelse på ikke mer enn 5 mm, trengs 4 partier (en pose som veier 25 kg).

Anbefalt: