Garasjeboks: konstruksjonsegenskaper, fordeler og ulemper

Innholdsfortegnelse:

Garasjeboks: konstruksjonsegenskaper, fordeler og ulemper
Garasjeboks: konstruksjonsegenskaper, fordeler og ulemper

Video: Garasjeboks: konstruksjonsegenskaper, fordeler og ulemper

Video: Garasjeboks: konstruksjonsegenskaper, fordeler og ulemper
Video: Возведение фальшстен из ГВЛ, OSB и кирпича. 2024, April
Anonim

Garasjeboks er en nødvendig bygning for å parkere ethvert kjøretøy. Men ofte er eierne interessert i spørsmål om det er regler for konstruksjonen, hvordan du installerer oppvarming, etc. Du bør ikke engasjere deg i amatøraktiviteter, det er lettere å bevæpne deg med nyttig informasjon. Den første er oppmerksomhet til reglene og lovene, mesternes anbefalinger og statistikk.

Hva dekkes av lover og forskrifter?

Ikke se etter navnet "boks" eller "garasje" i reglene, siden det ikke finnes noe slikt. For ikke å lage separate artikler, ble alle disse bygningene kombinert. Du må finne et sett med regler SP 113.133302012, dette er samme utgave som SNiP 21.0299, som inneholder anbefalinger for oppbevaring av biler, k alt parkeringsplasser. Dette dokumentet har noen forklaringer. Folk bruker dem når de lager en garasjeboks.

garasjeboks
garasjeboks

Det er en betinget klassifisering av parkeringsplasser for kjøretøy. Dette inkluderer ikke verksteder hvor det utføres profesjonelt arbeid. Disse reglene for slikelokaler gjelder ikke. Det er heller ikke nødvendig å ta hensyn til parkering av kjøretøy med farlig gods. I tillegg er en parkeringsplass et åpent eller lukket rom, underjordisk parkering, garasje.

Av dette er det lett å forstå at området kan være hvilket som helst - som en fullverdig bygning, eller en del av den, eller til og med et åpent område. Det viser seg at det finnes mange løsninger for biloppbevaring. Så en garasje eller en boks kan være:

  • Fristående.
  • Filtet eller innebygd i en bygning.
  • På bakken eller i dybden.
  • På vannet.

Grunnleggende definisjoner

Det antas at navnet "garasje" kan ha hvilken som helst bygning. Nemlig å stå alene eller være en fortsettelse av noe. En annen funksjon er at bilen kan stå og betjenes i et permanent bygg eller et prefabrikkert.

bygge en garasje
bygge en garasje

For ikke å ta feil, finnes det definisjoner på disse konstruksjonene. Kapitalstrukturen er konstruksjonen i henhold til alle regler, tilstedeværelsen av et pålitelig fundament, fullverdige vegger og et pålitelig tak. Men hvis bilen er i en lett metallstruktur, isolert og i tillegg belagt med spesielle materialer, er dette en modulær garasje. I alle fall bør den raskt demonteres. Det er vanskelig å kalle en bygning en fast struktur, men alle kan bygge den på egen hånd.

Når to personer som eier nabotomter bygger en garasje, og deretter deler den med en kapitalskillevegg, så kan dette allerede kalles bokser. Det er viktig at dette er et eget sted i et stortrom. Hvordan skille en enkel garasje fra boksing? Sistnevnte innebærer bygging av et stort område og oppdeling i små ved hjelp av en kapitalskillevegg.

Ikke bli forvirret over at enkle parkeringsplasser ikke kan kalles garasjer eller bokser. Før du begynner å bygge en garasjeboks bør du forstå konseptene, ellers oppstår det spørsmål og problemer.

Hvilke krav tas i betraktning under byggingen?

Eieren av en garasjeboks må forstå at byggearbeidet ikke starter uten prosjekt. Det er verdt å bestemme seg for hvor mange biler som skal stå i det midlertidige lageret. Etter å ha mottatt slik informasjon, utfører oftest designorganisasjoner arbeidet. Ikke alle personer uten erfaring kan gjøre det kompetent.

Hvis dette ikke bare er et skur, men et fullverdig sted å oppbevare en bil, så regnes det som en etasje, utstyrt med nødutgang og brannslokkingsverktøy.

Hva annet bør du være oppmerksom på:

  • Det må være nok plass til at bilen er helt sikker. Hvis hele rommet er en garasjeboks, inneholder den noen ganger ikke bare en parkeringsplass for en bil, men også servicerom, sanitæranlegg, vask osv. Du må starte fra prosjektet.
  • Alle dimensjoner og tilleggsrom er inkludert i designprosessen. Tilstedeværelsen av butikker og andre utsalgssteder på parkeringsplassen er uakseptabelt. Tillatte rom i boksen må skilles med skillevegger.
  • Ikke alltid i en bilboks, separasjonen av bilens plassering bør være hovedstad,mesh er tillatt. I dette tilfellet må materialet velges som ikke-brennbart.
  • I følge reglene er tilstedeværelsen av belysning og oppvarming av garasjeboksen ikke grunnleggende. Det er viktig at drivstoff ikke skal oppbevares sammen med bilen, det er egne rom for dette.
  • eier av garasjeboks
    eier av garasjeboks

Dette er noen av justeringene som er tatt hensyn til før planlegging og bygging starter.

Requirements

Enhver overtredelse vil forhindre at bygget får status som garasjeboks. Konstruksjonsfunksjoner vises nedenfor.

  • Høyden på garasjeboksen beregnes avhengig av den største bilen som lagres i den i fremtiden. Men et slikt design kan ikke være lavere enn 2 meter. Denne avstanden er fastsatt fra gulvet til det laveste punktet på takbjelken.
  • Gulv skal ikke ha stor helling, og skal heller ikke reagere på oljeprodukter som søles ved et uhell.
  • I følge reglene er det ikke vanskelig å bygge en garasjeboks med flere etasjer, men det er begrensninger. I dette tilfellet må antall avkjørsler være lik antall biler på parkeringsplassen.
  • I et slikt rom bør luftventilasjon finne sted, ellers er det forbudt å lage store skillevegger.

Fordelene ved boksing

Skaper forholdene for bilen, alle får en rekke positive:

  • Kjøretøy er beskyttet mot tyveri og andre problemer.
  • Nedbør i form av regn, hagl og snø påvirker bilen negativt, boksing kan beskytte. Det vil også beskytte bilen mot ekstreme temperaturer.
  • Å ha et "hjem" foren bil er en mulighet til å utføre en uavhengig teknisk inspeksjon og vedlikehold når som helst, uavhengig av værforhold.
  • Noen ganger oppbevares nødvendige ting i eskene, men ikke drivstoff og smøremidler.

Det er nok plusser til å planlegge garasjeboksen og gjennomføre prosjektet.

garasjeboks
garasjeboks

Ulemper

Det er vanskelig å forestille seg et prosjekt med bare plusser. Det er alltid negative sider, men du bør prøve å minimere dem:

  • Ytterligere bygningsvedlikeholdskostnader.
  • Ikke hver boks er plassert i nærheten av huset, så betydningen av slik parkering går noen ganger tapt.
  • Hvis mikroklimaet i en slik struktur er ugunstig, så påvirker dette maskinvaren til maskinen.
garasjeboksplan
garasjeboksplan

Det er ikke så mange ulemper, så slike design begynte å dukke opp oftere og oftere på forskjellige steder. Dessuten øker antallet personlige kjøretøy hvert år, men det er vanskeligere å bygge en garasje. Og videre vedlikehold krever mer penger og innsats.

Hva annet bør du vurdere?

Selv boksing for biler krever riktig tilnærming. Noen nyanser er absolutt verdt å følge:

  • For ikke å montere brannvann i boksen, er det verdt å installere automatiske slokkeenheter. Det er praktisk, og viktigst av alt, effektivt i tilfeller av plutselig brann.
  • Det er en regel: hvis det er mer enn 50 bokser i en bygning, må vannforsyningen være autonom. Ofte blir slike konstruksjoner inspisert på grunn av ulykker.
  • Esker har forskjellig design: flere etasjer; mer enn fem rom; underjordisk plassering. De må ha et automatisk brannslokkingssystem.
  • boks eier
    boks eier

Konklusjon

Så vi har vurdert funksjonene ved konstruksjonen av en garasjeboks. Alle skal forholde seg til vilkårene under byggingen. Når ideen om et slikt design innebærer en separat utgang for hver bil, er det ikke nødvendig å lage brannslokkingssystemer og en autonom vannforsyning. Det er av denne grunn at byggingen av en garasjeboks må begynne med nøye planlegging.

Anbefalt: