Agurk på balkongen - et mirakel for julehøytiden

Agurk på balkongen - et mirakel for julehøytiden
Agurk på balkongen - et mirakel for julehøytiden

Video: Agurk på balkongen - et mirakel for julehøytiden

Video: Agurk på balkongen - et mirakel for julehøytiden
Video: Она держалась за балкон из последних сил! Посмотрите, что случилось потом! 2024, Kan
Anonim

Du kan overraske gjester og glede kjære før nyttårsferien på en original måte - for eksempel dyrke en agurk på balkongen. Denne grønnsaken kan selvfølgelig også kjøpes i butikken, men den du personlig er involvert i utseendet til vil alltid være bedre, smakfullere og mer aromatisk. Derfor - for saken.

agurk på balkongen
agurk på balkongen

Velg frø

Siden målet er å høste, bør frøene velges med omhu. I åpne grunnforhold bærer insekter pollen fra en blomst til en annen, noe som resulterer i dannelsen av en eggstokk som en agurk vokser fra. På balkongen, spesielt i den kalde årstiden, er denne sekvensen ikke mulig, derfor er bare selvbestøvende varianter egnet for dyrking. Hvis det ikke var mulig å finne dem på salg, kan du ta sjansen og så de vanlige, men da må du "jobbe som en bie" selv - ved hjelp av en tynn myk børste eller bomull viklet rundt en kamp. Et like viktig poeng er modningsperioden. Prøv å velge en slik at du og planten har nok tid før ferien. Også etter kjøpet blir frøene kalibrert - det vil si at de mest sunne, fulle og store velges. De har større sjansebli til en grønn busk og ta med deilig frukt.

Såing – regler og funksjoner

på balkongen
på balkongen

Frø som har ligget i flere år, og som ikke er veldig gamle, anbefales å bløtlegges i varmt vann - denne prosedyren fremskynder fremveksten av frøplanter, og har deretter en positiv effekt på planteveksten. Du kan oppnå en sterkere effekt hvis du tilsetter litt biovekststimulerende middel. Det viktigste er å sørge for at plantematerialet ikke ble behandlet under pakking før du fortsetter med operasjonen "agurk på balkongen". Selv om emballasjen er beskjedent stille om disse fakta, vil ledetråden være den unaturlige fargen på frøene - oransje, grønn, blå … I dette tilfellet er såingen gjort tørr, og søler bakken med frøene som allerede ligger i den med vann slik at gjødsel oppløses (de er årsaken til den eksotiske fargen) ikke har mistet sine egenskaper. Som grunning kan du bruke lette innkjøpte blandinger eller dampet hagejord med tilsetning av sand og vermikulitt. Beholdere med en fremtidig agurkplantasje bør oppbevares på et lyst og varmt sted, ellers kan de bli mugne og ingenting kommer av ideen om å dyrke agurker hjemme.

agurker hjemme
agurker hjemme

Riktig omsorg

To ting som nesten umiddelbart kan ødelegge resultatet av innsatsen din, er trekk og overløp. En agurk på en balkong (og til og med på en innglasset) føles til en viss grad som en fighter i et minefelt - den minste forglemmelse med et åpent vindu, og planten signaliserer allerede dårlig helse med hengende blader. LignendeKaldt vann fungerer også på det. Og hvis den faller på bakken ofte, vil ikke skadedyr og sykdommer nøle med å angripe en svekket busk. Men for å sikre full komfort for agurken, må den mates. Det anbefales ikke å overskride doseringen, men å følge den som er angitt på pakken. Det er også nødvendig å la planten spore - for dette kan du kjøpe en ferdig pergola eller lage en hjemmelaget. Som du ser er det ikke noe g alt i å ordne en liten hage på balkongen. Så sørg for å prøve å plante noe annet over tid, som cherrytomater eller paprika.

Anbefalt: