Typer høye madrasser

Innholdsfortegnelse:

Typer høye madrasser
Typer høye madrasser

Video: Typer høye madrasser

Video: Typer høye madrasser
Video: 95% Goose 233t Fabric 300GSM Hotel Goose Down Duvet-JIN DUN TEXTILE 2024, April
Anonim

Nøkkelen til en sunn og god søvn er uten tvil en god madrass. Men når de anskaffer det, møter mange kjøpere en rekke spørsmål. Hvilken type madrass å velge? Hvilket design passer for deg? I denne artikkelen skal vi prøve å fortelle i detalj om konstruksjonen av ulike typer høymadrasser og hvilke egenskaper hver av dem har.

høye madrasser
høye madrasser

Så. Madrasser som produsenter tilbyr til kunder i dag kan deles inn i to kategorier: fjær og fjærløse. Modeller uten fjær har mindre fjæreffekt. De har en tendens til å bli valgt av folk som avviser "push"-effekten til fjærer. Det ville være en feil å si at en høy fjærløs madrass er bedre eller dårligere enn en fjær. Fraværet av en fjærblokk i designet gir en følelse usammenlignbar med de som kan oppleves på madrasser med fjærer. Det er gode modeller blant noen og blant andre modeller. Imidlertid finner du de fleste madrasser med middels hardhet blant fjærstrukturer. Men elskere av harde madrasser bør ta hensyn til fjærløse modeller. La oss nå se nærmere på begge kategoriene.

Springmadrasser

I rekkefølge. Høyfjærmadrasser kan deles inn i ytterligere to grupper - avhengige ("bonnel", kontinuerlig veving) og uavhengige. Så. Avhengige fjærblokker ("bonnel") brukes vanligvis i høye madrasser. Økonomiklasse. I denne utformingen er hver fjær koblet til naboen ganske stivt, og ved å trykke på en presser du igjennom naboene også.

Ulempen med slike strukturer ligger nettopp i den stive festingen av fjærene, på grunn av hvilken støtteeffekten reduseres, siden fjærene reagerer på vekten til en person sammen med sine naboer, og ikke hver for seg. Men gitt den ganske rimelige kostnaden, er dette alternativet ganske akseptabelt for mange, spesielt hvis de skal skifte en gammel slapp bomullsmadrass.

høye luftmadrasser
høye luftmadrasser

Uavhengige fjærer. I denne utformingen er hver fjær tønneformet og plassert i et eget etui. Med andre ord er fjærene kun i kontakt med hverandre ved hjelp av deksler. Takket være denne løsningen er eventuelle vibrasjoner i strukturen helt utelukket, og belastningen fordeles jevnere over hele området: madrassen "tilpasser seg" til menneskekroppen. Og bøyer seg bare på de riktige stedene. På en så høy fjærmadrass vil du ikke oppleve "hengekøyeeffekten". Kort sagt, veldig praktisk.

Fjæruavhengige blokker er delt inn i standard - 200-300 fjærer / m², og liten diameter - mer enn 500 fjærer per m², som kalles Multipocket. Jo mindre diameter fjæren er, og følgelig jo flere fjærer per kvadratmeter, desto tydeligere fordeler madrassen trykket og følger konturenebody.

Fjærløse madrasser

Neste. Vi har allerede sagt at denne kategorien bør gis oppmerksomhet til de som trenger en høy hard madrass. På det moderne markedet er det et stort utvalg av slike strukturer laget av en monoblokk av ett materiale eller fra forskjellige materialer (når det gjelder stivhet og egenskaper).

høy ortopedisk madrass
høy ortopedisk madrass

Lateksmadrasser

Slike naturlige lateksprodukter er middels harde eller myke, men alltid elastiske. De følger kroppens konturer så nøyaktig som mulig. Madrasser laget av lateks, polyuretanskum, waterlatex, bilaxilast er godt ventilerte produkter som tåler store belastninger og har gode støtteegenskaper.

De anbefales for personer med problemer i øvre ryggrad, så vel som tenåringer. Slike madrasser leveres til vårt marked av italienske produsenter - Sengetøy, Magniflex, Mollyflex, Montalese. De siste årene har russiske analoger også begynt å konkurrere med dem: Atmosfera, Lonax, Mr. Madrass og andre.

høy luftmadrass for å sove
høy luftmadrass for å sove

Flerlagskonstruksjoner

Flerlagsmadrasser, for eksempel i en kombinasjon av "coco-latex" - vanligvis harde. Dette er et utmerket valg for kjennere av naturlige materialer. Men i dette tilfellet må vi ikke glemme at kokos har en vektgrense - ikke mer enn hundre kilo per seng. Med mer vekt reduseres levetiden til produktet betydelig. Kokosmadrasser anbefales ofte av barneleger til nyfødte, da de er naturlige,godt pustende og tøff.

Dignity:

  • ikke knirke;
  • comfortable;
  • godt ventilert;
  • lett å transportere (kan rulles sammen);
  • akkumulerer ikke statisk elektrisitet.

Flaws:

  • vått;
  • tørker for lenge;
  • filler ofte rynket.

Høysengsmadrasser

Neste øyeblikk. En gang var madrassen en madrass - en vattert pose fylt med bomull. Moderne modeller er attraktive ikke bare eksternt. Deres interne struktur har gjennomgått store endringer. Selv i fjærløse versjoner er ikke pakningen tilfeldig plassert i kassen, men limes sammen av forskjellige materialer i flere lag.

Som regel er minst to blokker med skum med en viss grad av stivhet sydd inn i skallet. Det er modeller supplert med "minne"-lag. Dette er skummaterialer som har evnen til å huske kroppens konturer. I rammemodeller er "stuffingen" enda mer komplisert: under gulvet er det en blokk med metallfjærer. Det legges et ekstra hardt lag over stålrammen, som beskytter dekselet mot å bli klemt gjennom, og svillen mot at metallet hviler mot siden.

høyfjærmadrass
høyfjærmadrass

Toppprodusenter

Når du kjøper en seng og en madrass til den, er det ikke alle kjøpere som legger merke til etiketten som produsenten er angitt på. Og, helt forgjeves - ofte avhenger det av om kjøpet ditt vil forårsake helseproblemer, og hvor lenge produktet vil tjene deg.

De sikreste høymadrassene av høyeste kvalitet er laget av selskaper som utvikler sin egen utvikling og aktivt samarbeider med ortopediske leger. Disse inkluderer:

  • Ormatek.
  • Askona.
  • Dreamline.
  • Sealy.
  • Serta.

Uppblåsbare madrasser

Sist ble oppblåsbare puter og madrasser forbundet med strandferie. Men i dag brukes slike produkter også i hverdagen, for å sove. Høyluftmadrasser (opptil 25 cm) er laget av polyvinylklorid med høy tetthet. Som gir stivhet og elastisitet. Det skal bemerkes at madrasser for å sove og friluftsliv er forskjellige. I det første tilfellet kjennetegnes de av økt styrke, siden de blir utsatt for alvorlige belastninger hver dag. Til demping bruker de luftkamre laget av gummi eller vinyl, som er foret med skumgummi.

Slike produkter produseres enkelt, halvannen, dobbel. De siste årene har det dukket opp forbedrede modeller, med et lag skum som har en minneeffekt. Madrasser bruker forskjellige typer ventiler. Noen ganger ligner den en plugg, eller den er skrudd inn, noe som er mer pålitelig.

høy fjærløs madrass
høy fjærløs madrass

Hvordan velge en luftmadrass?

  • Ikke la deg friste av en modell som er for billig: den er neppe av høy kvalitet.
  • Vær oppmerksom på typen montering - maskin eller manual. Det første alternativet er å foretrekke – slike modeller er sterkere.
  • Madrasser med ortopedisk effekt skal hakonturramme. Hvis det ikke er noen, er det knapt mulig å snakke om tilstedeværelsen av ortopediske egenskaper.
  • Prøv følelsen av belegget. Den må være slitesterk og sklisikker.
  • Viktig hvis modellen har en pumpe inkludert.
  • Trenger å vite om trekket kan tas av madrassen for vask, er toppstoffet praktisk.
  • Plasser produktet på skrå på en kort kant - det skal ikke bøye seg.

Fordeler med oppblåsbar modell:

  • Denne madrassen er bra hvis du trenger å organisere en ekstra seng.
  • Uppblåsbare produkter er veldig praktiske å lagre.
  • Lett og kompakt. Noen modeller veier mindre enn tre kilo.
  • Rask inflasjon. Dette gjelder spesielt høyluftmadrasser for å sove med pumpe. Hånd, fot eller innebygd. Evnen til å justere elastisiteten og tettheten til madrassen selv.
  • Med anti-skli vanntett belegg.
  • Ikke absorber lukt, ikke spre støvmidd.
  • Sitet inkluderer vanligvis et reparasjonssett med en lapp i tilfelle skade.
  • Ortopediske modeller utviklet.

Flaws:

  • Over tid begynner luftmadrassen å slippe ut luft og må pumpes opp.
  • Utsatt for mekanisk skade.
  • madrassen knirker når den brukes på bare gulv.
  • Det er ikke særlig behagelig å sitte eller sove på en luftmadrass sammen.
  • Kortere levetid enn en standardmadrass.

Populære modeller: Intex Super ToughLuftseng

Enkel høy oppblåsbar madrass med pumpe, laget av termoplastisk polyuretanskum. Dens elastisitet er garantert av Dura-Beam bafler. Madrassen tåler belastninger opp til 140 kg. Takket være den flokkede overflaten glir ikke sengetøy fra den. Madrassvekt - 4,2 kg. Modellen har innebygget elektrisk pumpe, som lades fra USB eller en bilsigarettenner. En bag følger med for oppbevaring.

Intex Orthopedic

Enkel høy oppblåsbar madrass, der sidene og toppen er laget av flokk. Den har en 3 i 1 ventil som lar deg blåse opp produktet med forskjellige typer pumper. Produktvekt - 5 kg, tåler betydelige belastninger - opptil 273 kg.

Høye ortopediske madrasser

En egen kategori av produkter som fortjener spesiell oppmerksomhet. Hovedtrekket til slike produkter er maksimal støtte for ryggraden. Den ortopediske madrassen gjentar nøyaktig kroppens kurve og garanterer en behagelig søvn på grunn av den riktige posisjonen til den sovende, samt normal blodsirkulasjon. Slike modeller har en verifisert struktur og en behagelig grad av stivhet. Vi vil presentere deg de beste modellene i ulike typer madrasser.

høye harde madrasser
høye harde madrasser

Så. Å velge en ortopedisk høymadrass (opptil 28 cm) følger to kriterier: fjær og fjærløs. Fjærortopediske madrasser kan deles inn i myke, harde og middels harde produkter. Valget av kjøper avhenger i stor grad av individuelle preferanser.

Madrasser med lav fasthet – TorisSamling

Utmerket ortopedisk modell med gode støtteegenskaper og kombinert filler. Selgere anbefaler en så høy madrass for barn, noe som er en feil. Siden, for å danne den riktige kurven av barnets ryggrad, kreves det stive produkter. Denne madrassen anbefales for de som med jevne mellomrom trenger å endre stivheten til sengen.

Middels harde modeller: Benartti Optimal MAX Duo

Høy ortopedisk madrass (25 cm) tåler opptil hundre og førti kilo. De mest holdbare materialene som brukes som fyllstoff - naturlig og syntetisk lateks, kokosnøtt. De ortopediske egenskapene til madrassen er litt dårligere enn komforten som skapes av et svært behagelig å ta på belegg.

Høy stivhet. DreamLine Eco Strong

I denne høye madrassen brukes spesielle innsatser mellom fjærene på panserblokken for å øke bæreevnen. For ett sete når maksvekten 150 kg. Funksjonene inkluderer den tillatte forskjellen i vekten for å sove opptil tjuefem kilo. Dette garanterer sunn og avslappende søvn. Kunder legger merke til holdbarheten til dette produktet, samt bevaringen av de originale egenskapene gjennom hele driftsperioden.

Hönnemed Traum

Veldig komfortabel madrass fylt med naturlig lin. Denne unike ortopediske designen lindrer muskelspenninger og sikrer effektiv blodsirkulasjon. Denne modellen mister ikke sine ortopediske egenskaper i mange år, og en spesiell teknologi tillater ikkedeformasjoner under langvarig eksponering for et bestemt område. Det må imidlertid tas i betraktning at denne modellen ikke er designet for for mye vekt - hundre og ti kilo. Sammen med denne lille ulempen er det bare premiummodeller som kan konkurrere med den når det gjelder komfort.

Noen få ord til avslutning

Vi har beskrevet for deg populære modeller av høye madrasser, som presenteres på det russiske markedet, relatert til mellompriskategorien (opptil 20 tusen rubler). Hvis du opplever alvorlige ryggproblemer, lider av en alvorlig form for osteokondrose eller en kompleks sykdom i ryggraden, anbefaler vi at du oppsøker en spesialist og velger dyrere modeller.

Anbefalt: