Moderne stålbadekar - fordeler og ulemper, funksjoner og anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Moderne stålbadekar - fordeler og ulemper, funksjoner og anmeldelser
Moderne stålbadekar - fordeler og ulemper, funksjoner og anmeldelser

Video: Moderne stålbadekar - fordeler og ulemper, funksjoner og anmeldelser

Video: Moderne stålbadekar - fordeler og ulemper, funksjoner og anmeldelser
Video: Город БАРСЕЛОНА. Испания или Каталония? Большой выпуск. 2024, Kan
Anonim

I prosessen med å renovere eller pusse opp et bad, må leilighetseiere velge riktig badekarmodell. Ved første øyekast ser det ut til at det er enkelt å velge det, men du må vite alle aspektene som tas i betraktning i utvelgelsesprosessen. Du må også studere fordeler og ulemper med stålbad. Dette vil hjelpe deg å velge en høykvalitets og slitesterk design, som ikke bare vil være en integrert del av et moderne bad, men også en verdig interiørdekorasjon.

De mest populære materialene anses å være stål og støpejern. Disse legeringene er forskjellige i krystallstruktur og karboninnhold, så de har forskjellige ytelsesegenskaper. I denne artikkelen vil vi se på egenskapene til jern- og akrylbadekar, håndtere fordeler og ulemper, og også gi profesjonelle råd knyttet til installasjon. Men for selvmontering må du studere alle fordeler og ulemper med stålbad, somer oppført nedenfor. Dette lar deg gjøre badet om til et mesterverk.

Visninger

Så, hvordan er de? Stålbadekar er delt inn i to typer:

  • stål;
  • acrylic;
  • støpejern.

Den første typen inkluderer produkter i stål og rustfritt stål. Modeller i rustfritt stål er ikke veldig populære blant befolkningen, så de er ekstremt sjeldne på markedet og bør ikke vurderes.

Stålbad - fordeler og valg

Reviews noter slike plusser:

  • vei lite;
  • rimelig;
  • har høy varmeledningsevne. Disse badekarene varmes opp nesten umiddelbart, slik at du komfortabelt kan nyte vannbehandlinger;
  • plastisiteten til metallet lar deg lage bad med ønsket konfigurasjon;
  • grønn og hygienisk;
  • Lett å ta vare på - kan rengjøres og desinfiseres.
  • badekar design fordeler og ulemper
    badekar design fordeler og ulemper

Flaws

Reviews merker slike ulemper:

  • tynne vegger - jernbadekar bør ha minst 0,4 cm vegger, men de fleste produsenter prøver å spare på metall, som et resultat av dette blir mange produkter lett deformerte;
  • raskt avkjøles - høy varmeledningsevne er ikke bare et pluss, men også en ulempe med stålbad;
  • støyende. Stålbadekar under vanntrykket rasler høyt, så lyden av helle vann kan høres nesten i hele leiligheten. Dette forårsaker noe ubehag for husholdningen.

Alle metallbadekar har plusser ogulempene er de samme, fordi de hovedsakelig er relatert til produksjonsmaterialet. De største ulempene med stålbad er lav varmeisolasjon og høy støy. Disse manglene kan raskt rettes. I dag kan du kjøpe lydisolerende puter festet til veggene. Også for disse formålene kan du bruke vanlig monteringsskum, kork og polyetylenskum. Dette vil tillate deg å øke lydisolasjonen, samt redusere den termiske ledningsevnen. Riktignok vil badekaret i dette tilfellet se dårligere ut, så du må gjemme det bak en spesiell skjerm. Hvis rommet er lite og du planlegger å plassere badekaret mot veggen, er dette alternativet egnet. Og hvis den er plassert i sentrum, er ikke en slik oppgradering bra.

Når du analyserer fordeler og ulemper med badekar i stål og akryl, må du forstå at disse materialene har forskjellige egenskaper.

Fordeler og ulemper med støpejernsprodukter

Fordeler inkluderer:

  • holdbarhet - støpejern har gode ytelsesegenskaper, så produkter laget av denne legeringen har lang levetid;
  • god varmeisolasjon - materialet varmes opp saktere enn stål, samtidig som det holder på varmen lenger;
  • holdbarhet - støpejernsbadekar er veldig slitesterke, de er ikke redde for mekanisk påkjenning (med unntak av produkter med emaljebelegg). De er ikke redde for temperaturendringer og eksponering for aggressive rengjøringsmidler;
  • god støydemping - støpejern absorberer lyden av vann godt mot karet. Derfor er det ikke noe ubehag fra støy.
  • metallbad og ulemper
    metallbad og ulemper

Blant ulempene:

  • heavy weight - støpejernsmodeller veier mye, noe som gjør dem vanskelige å transportere og installere;
  • dyrere - selv om støpejernsmodeller er klassifisert som budsjett, koster de fortsatt mer enn stålprodukter;
  • lite utvalg - egenskapene til støpejern og teknologien til produksjonen tillater ikke produksjon av badekar i ulike former og størrelser, så det finnes ofte flere lignende modeller i butikkene.

Slikner vi fordeler og ulemper med badekar i støpejern eller stål, kan vi definitivt si at førstnevnte er mer optimale. Med tanke på varme- og lydisolering er støpejernsbadekar mer å foretrekke. Du trenger ikke finne på noe ekstra.

Akryl

Vurder fordeler og ulemper med akrylbadekar. Fordeler inkluderer:

  • comfortable;
  • bredt utvalg av konfigurasjoner (rektangulære, asymmetriske, skaft, strømlinjeformet, vinklet, doble, runde og til og med sekskantede modeller) og farger;
  • motstandsdyktig mot mekanisk påkjenning (men fortsatt kan det oppstå flekker, sprekker og riper);
  • liten porøsitet, så skitt og fett spiser ikke inn i badekaret;
  • Enkelt å installere hydromassasje;
  • lettvekt;
  • lav termisk ledningsevne.
  • metall bad proffer
    metall bad proffer

Ulemper:

  • mottakelig for høye temperaturer. Materialet smelter ved 160°С, og begynner å deformeres ved 90-95°С;
  • skjøre. Harde, tunge gjenstander kan stikke hull i akryl når de slippes;
  • snoete når du drar. Tilakryl trenger spesielle rengjøringsmidler og vaskemidler;
  • kjære.

Sammenligning av fordeler og ulemper med ståltyper av badekar med akrylmodeller, kan du umiddelbart bestemme deg for en mer optimal modell.

Sizes

Vi ønsker alle å bade i et romslig badekar, men et romslig badekar passer ikke på alle bad.

Det skal ikke forstyrre bevegelsen og plasseringen av gjenstander som er nødvendige for rommet.

Stålprodukter kan være av forskjellige størrelser, hovedsakelig 120-200 cm lange, 70-85 cm brede Modeller med lengde 120 cm regnes som sittende, så de sparer plass. Men med disse modellene trenger du ikke regne med komfortable vannprosedyrer. Modeller med en lengde på 140-150 cm er mer praktiske i denne forbindelse, men høye mennesker vil også være ukomfortable i dem, siden de må bøye bena. Men mange mennesker foretrekker å installere disse modellene, og det er derfor de anses som standard. Badekar 160-170 cm lange med hodestøtte er komfortable for personer opptil 180 cm høye. Modeller med en lengde på 200 cm lar deg virkelig nyte vannbehandlinger.

Valget av badekar i bredden avhenger av parametrene til rommet og personen: det er ubehagelig for fulle mennesker å svømme i skåler 70-75 cm brede. Når det gjelder dybde, modeller med denne indikatoren lik 50 cm er komfortable.

Emaljekvalitet

Med tanke på fordeler og ulemper med stålbad, er det verdt å ta hensyn til dette problemet. Ved visuelt inspeksjon bør det tas hensyn til at overflaten på badekaret skal være glatt, den skal ikke ha groper, ruhet, sprekker og andre defekter. Dette tyder på detproduksjonsteknologi ble observert fullt ut, og det er ingen ekteskap.

metall fordeler og ulemper
metall fordeler og ulemper

Emalje er beskyttelsen og dekorasjonen av badekaret. Gode produsenter dekker produkter med holdbare forbindelser ved hjelp av ny teknologi. Hvis flekker, sjetonger og andre defekter er visuelt synlige, trenger du ikke å kjøpe et slikt bad, fordi det etter 1-3 år må restaureres eller kastes. Fargen på emaljen finnes oftest i lyse farger (beige, blå eller hvit). Valget av farge avhenger av dine preferanser, men husk at det må kombineres med andre VVS-elementer. Eksotiske modeller med svart eller rød emalje finnes også på markedet, men du må velge dem med omhu, ellers vil badekaret vise din dårlige smak.

Når du banker på veggene til et badekar av høy kvalitet, skal du høre en ringelyd og en veldig jevn lyd uten vibrasjoner.

I utformingen av enkelte modeller kan det være nakkestøtter og komfortable håndtak. Noen stålmodeller har hydromassasje. I ferd med å bruke et slikt bad, pumper en elektrisk pumpe vann ut av bollen. Deretter blandes det med luft og føres inn i dysene. Vannstrålene fra dysene lar kroppen slappe av og nyte massasjen.

Shape

Det er mange bade alternativer på markedet i dag:

  • rektangulære og ovale produkter som passer for alle rom. De er veldig kompakte og komfortable, men hvis du vil ha eksotiske, må du velge andre modeller;
  • hjørnemodifikasjoner er ideelle for kvadratiske rom. De er romsligere, men vanskeligere å ta vare på enn rektangulære modeller;
  • runde badekar er veldig vakre, de er plassert i midten av rommet, så det trengs mer plass;
  • asymmetriske modeller er produkter med kompleks form, egnet for romslige rom. Hvis rommet er romslig, kan du installere badekaret på podiet, som vil se veldig imponerende ut. En annen ideell løsning er høykvalitetsbelysning innebygd i gulvet eller podiet. Denne løsningen vil visuelt gjøre rommet større og fokuserer all oppmerksomhet på skjønnheten i badekaret.
  • metall bad fordeler
    metall bad fordeler

Veggtykkelse

Styrken til produktet avhenger direkte av tykkelsen på veggene, som må tåle høye belastninger fra vann og mennesker. Varmeoverføring og lydisolering avhenger også av dette, så du må velge modeller med vegger som er minst 2,5-3 mm tykke. Det er mer hensiktsmessig å umiddelbart ta produkter med tykke vegger fra 4 mm.

metall bad fordeler og ulemper
metall bad fordeler og ulemper

Produsenter klarer ofte å øke tykkelsen i den tekniske dokumentasjonen. For å gjøre dette lager de tykke vegger på sidene av badekaret, hvor kuttet er synlig. Hvis klienten vil se på baken, vil det virke som om alt er norm alt. Derfor, for å forstå at de ikke lyver for deg, må du se på massen til produktet. Et badekar med 3 mm vegger veier 30-40 kg, små modeller kan ikke være lettere enn 20 kg.

metall bad fordeler og ulemper
metall bad fordeler og ulemper

Med tanke på fordelene og ulempene med et stålbad, vil anmeldelser komme godt med. Mangeanmeldelser av eierne av stålbad snakker om deres praktiske, holdbarhet og rimelige kostnader. Det beskyttende laget av emalje beskytter produktet mot sprekker og riper. Stålmodeller brukes i gjennomsnitt i 30 år.

Konklusjoner

Så vi så på fordeler og ulemper med moderne stålbadekar. Høy ytelse, en rekke former og konfigurasjoner gjør dem svært populære blant kjøpere. Med deres hjelp kan du ikke bare komfortabelt ta vannprosedyrer, men også perfekt dekorere rommet. Men i utvelgelsesprosessen må du sjekke kvaliteten, spesielt ta hensyn til belegget og veggtykkelsen. Du må også kjenne fordelene og ulempene med metallbadekar. Du bør ikke glemme den riktige plasseringen. Det praktiske og funksjonaliteten til hele rommet avhenger av dette.

Anbefalt: