Hvordan velge et skjærehjul for metall

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge et skjærehjul for metall
Hvordan velge et skjærehjul for metall

Video: Hvordan velge et skjærehjul for metall

Video: Hvordan velge et skjærehjul for metall
Video: 15 пневмо инструментов с Aliexpress, которые пригодятся любому мужику 2024, Kan
Anonim

For nesten alle brukte konstruksjonsmotorverktøy kan du plukke opp spesielle dyser som har spesifikke egenskaper og formål. La oss se på hvordan du velger en metallskive til en kvern, hvilke typer den kan fungere med.

Typer skjærehjul

skjærehjul for metall
skjærehjul for metall

De kan målrettes til å arbeide ikke bare med metall, men også med stein, fliser, betong og murstein. Konvensjonelt kan de deles inn i polerings-, slipe- og diamantskjæreskiver for slipemaskiner. De første er ganske enkelt metall eller i tillegg med et stoffbelegg. Slipende er laget av smuler, gradvis under drift blir disse skjærehjulene for kverner slipt. Diamanter har små elementer av industriell diamant, som har en positiv effekt på deres levetid og produksjonsegenskaper.

Velg størrelse

skjærehjul for kverner
skjærehjul for kverner

Når du velger en skjæreskive for metall, vær oppmerksom på dens indre og ytre diameter. Det er ni typer dyser. På en profesjonell vinkelsliper kan du installere et hvilket som helst skjærehjul for metall. Hjemmelagde har vanligvis en ekstern parameter på 125 millimeter, noe som gjør at de kan bedømmes somden mest populære i hverdagen. En liten sirkel kalles intern, takket være hvilken sirkelen er installert på kvernen. Det anbefales ikke å ignorere disse diskparametrene fra din oppmerksomhet, siden de kan avvike fra det som er på enheten. Selv om vi snakker om en skjæresirkel på 125 millimeter, er forekomsten av en slik presedens svært usannsynlig. Og hvis vi snakker om bruken av en velkjent vinkelsliper med en like populær skivemodell, så er forekomsten av en slik situasjon vanligvis fra fantasiens rike.

Når trenger vi en skjæreskive for metall og hvilken skal vi ta?

skjærehjul pris
skjærehjul pris

Dette er den mest tilgjengelige typen. Den er designet utelukkende for arbeid med metallprodukter. For det meste er de laget slipende. Takket være dem kan du kutte metallplater, metallprofiler, hjørner, kanaler. Hvis vi vurderer den mest populære kvernen i hverdagen med 125 millimeter, bør vi merke oss det store utvalget av sirkler som markedet tilbyr oss. Du kan hente både innenlandske og utenlandske prøver. Men til tross for en slik variasjon, bør et skjærehjul for metall utelukkende brukes til dette materialet. Hvis du prøver å jobbe med en stein med en slik skive, vil den i beste fall ganske enkelt slites ut raskt. Men det er også mulig at det vil kollapse og forårsake noen skade på en person.

Noe forskjellig fra slipende diamantskiver. Her er det verdt å være spesielt oppmerksom på merkingen deres. Bokstavene indikerer hva som ble brukt i produksjonen. Ved siden av demdet er tall. De indikerer størrelsen på kornet. Hvis tallene er store, ble disken laget for å kutte jernholdig metall. Liten - den er rettet mot de fargede. Hvis tallene i det hele tatt er miniatyrer, indikerer dette at sirkelen ble laget for å kutte stål.

Ulike plater

Valget av sirkel avhenger av mengden arbeid og økonomiske evner. Markedet er bredt representert av produkter fra CIS-landene, EU og Kina. Luga Abrasive Plant og dets produkter fortjener spesiell oppmerksomhet. De mest vellykkede og samtidig hyggelige i kvalitet er følgende produkter:

  1. "Meadows".
  2. "Hitachi".
  3. "Russland".

Når det gjelder produkter fra andre land, er det verdt å merke seg at produsenter fra EU ligger litt bak oss når det gjelder kvalitet. Kina tilbyr oss det minst vellykkede sortimentet. Når du velger en disk, sørg for at den inneholder informasjon om samsvar med GOST, og også symbolene for anvendelsesomfanget er angitt. Omgå de kretsene der produsenten er EU, og ikke et spesifikt land. Tilstedeværelsen av et slikt merke indikerer at du har en kinesisk (les - lav kvalitet) falsk. Men for å unngå ubehagelige øyeblikk, anbefales det å fokusere på innenlandske prøver. De er veldig billige (noe som gjør dem lite attraktive for falske), dessuten er de av høy kvalitet. Men hvor mye koster et skjærehjul? Prisen for slipende modeller starter fra 20 rubler / stykke (hvis vi snakker om Hitachi og"Meadows") og kan trygt overstige merket på 50 rubler (og hvis du kjøper dyrere modeller eller fra forhandlere, så ikke bli overrasket over prisen på flere hundre). Diamanter er mer holdbare når de brukes, så gjennomsnittsprisen er estimert til 3-4 tusen rubler, og en til null må legges til de beste.

Bytt disk

skjærehjul 125
skjærehjul 125

Periodiske sirkler må endres etter hvert som de brukes. Dette er enkelt å gjøre med en spesiell nøkkel. Undersøk kvernen nøye og finn knappen, når den trykkes, er aksen fast. Trykk på den og, uten å slippe, begynn å skru av mutteren med en skiftenøkkel. Deretter bør du fjerne den brukte disken og installere en annen i stedet. Klem mutteren og stram den med en skiftenøkkel.

Anbefalt: