Hvordan formerer snegler seg? Typer innenlandssnegler

Hvordan formerer snegler seg? Typer innenlandssnegler
Hvordan formerer snegler seg? Typer innenlandssnegler

Video: Hvordan formerer snegler seg? Typer innenlandssnegler

Video: Hvordan formerer snegler seg? Typer innenlandssnegler
Video: #1 - Spider-man 2024, April
Anonim

Snegler er arter som har både kvinnelige og mannlige reproduksjonsorganer. Derfor oppstår spørsmålet om hvordan snegler formerer seg. Det bør bemerkes at når de når modningstidspunktet, blir kjønnsorganene deres kvinnelige.

snegler
snegler

Disse dyrene avler ikke mer enn én gang i året. Når tiden kommer for parring, er det veldig merkbart i oppførselen deres. Sneglen kryper sakte og gjør hyppige stopp. Noen ganger kan den fryse og holde seg på plass i lang tid. Så snart den andre sneglen nærmer seg, begynner de å spille.

De passer på hverandre og svaier fra side til side. Så begynner de å strekke seg opp og ta på hverandre med sålene. Snegler presses tett mot hverandre og kan ligge i en omfavnelse i opptil en halvtime. Leken deres kan vare i opptil to timer og fører til slutt til parringsprosessen. I dette øyeblikk kaster de limenåler k alt kjærlighetspiler inn i hverandres kropp.

hvordan formerer snegler seg
hvordan formerer snegler seg

Parring, dermed fungerer hver av dem som mann og kvinne. Ulike tider kan ta prosessen med kopulering avhengig av typen snegle. Snegleegg legges i hull i bakken eller underplantestengler. De er perlehvite eller hvite i fargen. En av sneglene kan legge 30-40 egg om gangen. Etter å ha lagt dem ut, sovner sneglen. Inkubasjonsperioden varer 3-4 uker.

Det finnes akvariesnegler, og det er selvfølgelig interessant å vite hvordan snegler yngler i et akvarium. De skiller seg fra andre arter ved å ha et langt pusterør. Takket være det kan snegler puste oksygen uten å stige til overflaten av vannet. De har forskjellige kjønn. Det kan være svært vanskelig å skille med ytre tegn hvem av dem som er mann og kvinne. Etter parring ser hunnen etter et sted hun skal legge eggene sine. Du kan lese om hvordan snegler som lever i et akvarium avler i spesiallitteratur.

Snegler prøver å legge eggene sine på veggene i akvariet. På dette tidspunktet må du se på dem slik at de ikke faller ut av det. Tamsnegler utenfor akvariet kan dø. Hvordan formerer snegler seg i dette øyeblikket? De stikker egg på veggene i akvariet, egg etter egg, som som et resultat tar form av en haug med druer. Etter tre uker begynner ungene å klekkes fra eggene. Så faller de ned i akvariet.

tamsnegler
tamsnegler

Det ville være nyttig å si om melania som lever i akvarier, og hvordan disse sneglene formerer seg. De anses som en god indikator på tilstanden til vannet i akvariet. De kan brukes til å bestemme forurensningen, da snegler begynner å krype ut av skittent vann. De er viviparøse: de legger egg, hvorfra levende unger umiddelbart blir født. Disse hussneglene er upretensiøse. Det er nok å bytte sand en gang i uken, mate sneglenetre ganger i uken, og en gang annenhver uke for å rengjøre akvariet.

Selv den travleste eieren vil ikke la slike snegler dø. Når de er kalde, går de i dvale. Den mest populære arten av tamsnegler er Achatina. De kom til oss fra Afrika. Under våre forhold kan de bare leve i akvarier. Forskere har nylig oppdaget at denne arten har langtidshukommelse.

Anbefalt: