Chiffonier på soverommet: hvilken skal du velge? Soverom garderober

Innholdsfortegnelse:

Chiffonier på soverommet: hvilken skal du velge? Soverom garderober
Chiffonier på soverommet: hvilken skal du velge? Soverom garderober

Video: Chiffonier på soverommet: hvilken skal du velge? Soverom garderober

Video: Chiffonier på soverommet: hvilken skal du velge? Soverom garderober
Video: Tips til å fargesette soverommet 2024, Kan
Anonim

Vi husker alle fra barndommen et merkelig ord på fransk manér, som foreldrene våre k alte et klesskap for oppbevaring av klær - "chiffonier". Garderoben på soverommet var en veldig populær type møbel, og den kunne finnes i nesten alle hjem. Hvordan skiller seg faktisk en chiffonier fra en vanlig garderobe og hvordan velge en chiffoner til soverommet? Les om det i publikasjonen vår.

Hva er forskjellen mellom en garderobe og en garderobe

Hovedforskjellen mellom begrepene "garderobe" / "garderobe" anses å være at den første er en generalisert versjon for navnet på møblene som klærne er lagret i. Men ikke et hvilket som helst produkt som inneholder noe, det kan du kalle det. For eksempel er nattbord ikke skap, fordi dimensjonene deres er for små. Det er heller ikke egnet for dette konseptet, fordi det ikke er noen dører i dem.

En garderobe er et stort romslig møbel som har seksjoner for oppbevaring av klær. Samtidig har slike produkter vanligvis hyller og skuffer.

garderobeskap på soverommet
garderobeskap på soverommet

Skap har som regel et tillegg til navnet, som bestemmer deres spesifikkehensikt. For oppbevaring av servise bruker jeg for eksempel spesielle møbler, nemlig buffeer. Produkter som er designet for samme formål, men som også har glassmontre, kalles skjenk. Soveromsgarderober, for eksempel, som er utstyrt med skuffer, kan kalles kommoder. I tillegg kan du ofte se navnet på en bokhylle, kjøkkenskap osv.

Hva er en garderobe

Men hva er den grunnleggende forskjellen mellom garderober? Faktisk er det bare et for snevert begrep, som er av fransk opprinnelse: chiffonnier er navnet på linskap. Enheten til chiffonieren er den samme som skapene, men chiffonierene er designet spesielt for oppbevaring av klær. Derfor er ikke dette navnet egnet for et møbel som inneholder husholdningsapparater eller andre ting.

Garderobe - møbler som har skuffer for lin, barer med kleshengere, hyller. Slike produkter kan også ha seksjoner for oppbevaring av slips og tilbehør, samt mobile kurver eller rom hvor du kan oppbevare skjerf osv. Noen modeller er også utstyrt med spesielle steder du kan sette sko. Sørg for å ha et speil i garderoben (innebygd).

hjørnegarderobe
hjørnegarderobe

I dag er det selvfølgelig ikke så ofte man kan høre et slikt ord, men tidligere var det ganske populært. Ofte kalles nå møbler der klær, sko og tilbehør er lagret en "garderobe". Og det kan ikke sies at det er feil å gjøre det.

Det skal siesat garderober kan ha ulike formål, for eksempel finnes det en garderobe for barn eller en garderobe for et soverom, avhengig av egenskapene til rommet møblene skal stå i.

Sorter av chiffonier

Hvordan kan garderober være i henhold til enheten deres?

  • Vanlige chiffonierer laget av tre eller sponplater. Tidligere var det vanlig å bruke bare hengslede dører for slike skap, men i dag blir "rom"-design stadig mer populært. Slike garderober, utstyrt med speil som er bygget enkelt inn i døren, ser ganske presentable og moderne ut. Samtidig inneholder de en lang rekke ting, så du trenger ikke sette inn ekstra kommoder eller skap i rommet.
  • Innfelte garderober. Du bør ikke nødvendigvis vurdere kun alternativer for å kjøpe frittstående møbler. I dag kan du kjøpe ferdige produkter eller bestille innebygde garderober spesielt for deg, som virkelig forvandler utseendet til rommet. Slike garderober fylles enkelt med forskjellige seksjoner og hyller for oppbevaring av klær og tilbehør. Men blant ulempene med slike skap er det verdt å merke seg at de ikke kan omorganiseres i fremtiden.
  • Hjørnegarderobe. Ved å tvinge frem en minimal, dedikert plass i rommet, kan du frigjøre mer brukbar plass. I tillegg vil et slikt interiør se lettere ut hvis du setter skapet i hjørnet. Noen ganger, hvis du bruker en hjørnegarderobe i utformingen av et rom, blir det mulig å rette opp ulempene i oppsettet.lokaler.
soverom garderober
soverom garderober

Hvor skal du sette garderoben

Store møbler plasseres best mot korte vegger for å opprettholde proporsjonalitet i interiøret. Høye og smale skap vil se bra ut i hjørner. Hvis du henter en garderobe på soverommet, må avstanden mellom den og sengen nå minst en meter. Skapdører må ikke berøre vinduskarmen, og viktigst av alt, ingenting må blokkere dørene når de åpnes.

garderobeskap
garderobeskap

Hvordan velge en garderobe

Vær oppmerksom på høyden på møbelkroppen. Hvis vi snakker om garderobeavdelingen, der dresser, bluser, skjorter osv. er lagret, bør den ha indikatorer på minst 120-150 centimeter. Plassen i skapet som er reservert for lange kjoler eller kåper, bør nå en høyde på 150 til 180 cm.. Bredden på garderobeavdelingen i garderoben kan ikke være mindre enn fem eller seks kleshengere (trempel), og enda bedre - ti. Når du velger en garderobe, må du huske å vurdere hvor mange som vil bruke dette møbelet for å bestemme ytelsen.

Dybden i klesskapet skal være så dyp som mulig. En smal garderobe kan ha indikatorer fra én til én og en halv meter.

garderobe for barn
garderobe for barn

Enhver garderobe trenger plass til belter, slips og skjerf, så se etter kleshengere og skuffer. Ellers vil du rett og slett ikke ha noe sted å sette ting av liten størrelse, slik at dedet var lett å finne og de ble ikke rynkete.

Og, selvfølgelig, hvis du virkelig trenger en garderobe, bør den ha et innebygd speil (husk at høye speil visuelt strekker silhuetten, så dette alternativet er mer akseptabelt for å se deg selv i full vekst).

Hvordan velge et klesskap

Det innebygde garderoberommet vil se flott ut i et lite rom, fordi det vil spare plass.

I dag er det mote å kjøpe en radiusversjon av skap. Denne garderoben har ovale paneler. De ser presentable ut, spesielt hvis de er laget på bestilling. Varianter av radielle (radius) chiffonier inkluderer konkave, konvekse, diagonale alternativer. Slike møbler egner seg for rom av mer imponerende størrelser, fordi et slikt design ikke kan plasseres på annen måte enn i hjørnet av rommet eller midt på en av veggene.

Vær forsiktig! Et sm alt skap sørger for tilstedeværelsen av aluminiumsprofiler, og store modeller har allerede stålelementer som hindrer dem i å deformeres under vekten av vekten.

coupe garderobe
coupe garderobe

varianter av hjørnegarderober

Det finnes fire typer hjørnemodeller. Dermed er det vanlig å skille ut femveggs chiffonier, trekantede produkter, i form av en trapes eller de såk alte "L-formede" møblene. Soveromsgarderober kan velges avhengig av størrelsen på rommet, dets design og dine personlige preferanser. En av variantene av chiffonier er hjørnemodeller.

Hvordanvelg en hjørnegarderobe på soverommet

Det er nødvendig å velge hjørnemodeller, med tanke på stedet der de skal installeres, tilstedeværelsen av tilleggselementer (hyller og skillevegger, skuffer, stativer, rom og kurver). I tillegg bør dine personlige estetiske preferanser spille en stor rolle når du velger et så imponerende møbel.

garderobemøbler
garderobemøbler

Materialet for produksjon av garderobedører kan ofte være sponplater, samt MDF. Faktisk, i praktiske applikasjoner, er de ganske motstandsdyktige mot fuktighet og solstråling. Du kan velge en slik garderobe på soverommet uten frykt for at den skal deformeres.

Et ganske viktig element i slike modeller er rullemekanismer. Det er best hvis de er laget av aluminium eller stål (det første alternativet er å foretrekke). Pass på å ta hensyn til styrken og påliteligheten til skyvedører.

Anbefalt: