Vakre blomster: geranier hjemme

Vakre blomster: geranier hjemme
Vakre blomster: geranier hjemme

Video: Vakre blomster: geranier hjemme

Video: Vakre blomster: geranier hjemme
Video: OLIA - Lær at farve hår der hjemme med Christine 2024, April
Anonim

Mange husmødre har innendørsblomster i vinduskarmen. Geranium inntar en verdig plass blant dem. Det andre navnet på denne blomsten er pelargonium (Pelargonium). Viktigere, geranium føles også flott i det åpne feltet, dekorere parker, blomsterbed og hager. Pelargonium har en rekke fordeler, blant annet enkel pleie og reproduksjon, en ganske lang blomstring. I tillegg til blomsterbed og hjemmepotter kan du se disse vakre blomstene i skogen. Geranium er så upretensiøs at den vokser under nesten alle forhold.

geranium blomster
geranium blomster

Hvordan dyrke pelargonier hjemme? Veldig enkelt. Det er flere betingelser som må oppfylles for at en sunn og blomstrende geranium skal glede deg i lang tid. La oss se nærmere på dem:

1. Mange blomster (pelargonier er intet unntak) er veldig glad i lys. For å få blomsten til å vokse og glede deg med blomstene sine, plasser den i vinduskarmen, der det er mest sol.

2. Luften bør være moderat fuktig, under slike forhold vil pelargonien tåle lave, men ikke negative temperaturer.

3. Vanning bør være regelmessig. Om sommeren trenger alle innendørs planter, inkludert geranier, merintensiv vanning. Om vinteren reduseres vanningen.

4. Når det gjelder gjødsel, om sommeren legges den nødvendige mengden til vannet for vanning ukentlig (10 gram per bøtte). I andre årstider trenger du å mate mindre.

innendørs blomster geranium
innendørs blomster geranium

5. Det er best å transplantere pelargonium i jorden, som inkluderer 2 deler hagejord og 1 del torv. Husk drenering - det er nødvendig for hus- og hageplanter.

6. Som mange andre blomster kan pelargonier formeres både vegetativt og med frø.

7. Pelargonier er mest utsatt for soppsykdommer som gråskimmel, rust på røttene og lignende. For å kurere planten er det nødvendig å bruke ulike soppdrepende midler.

8. Når det gjelder skadedyr, kan det være enten bladlus eller midd, som destrueres ved hjelp av spesielle preparater.

geranium hjemme
geranium hjemme

Mange blomster - geranier er intet unntak - har helbredende egenskaper. Det er best å lage smør av det. For å gjøre dette må du samle bladene, vaske dem og male dem i en kjøttkvern. Den resulterende massen legges i en krukke og helles med vegetabilsk olje (det er viktig at den dekker alle bladene). Deretter må du sette glasset på et mørkt sted i 2 uker. Etter det er det nødvendig å koke massen i et vannbad i 45 minutter, avkjøl og sil. Alt, medisinsk olje er klar. Du må oppbevare den på et mørkt sted. Dette middelet hjelper mot blødninger og blåmerker. Det vil hjelpe godt med rennende nese eller bihulebetennelse. Geranium vil også hjelpe mot soppinfeksjoner i føttene. Geraniumolje vil også hjelpe deg å komme deg etter stomatitt, lav, brannskader og vil gi håndgripelige fordeler ved enkelte andre sykdommer.

Mange blomster, inkludert geranier, har evnen til å avvise fluer. En annen nyttig egenskap ved denne blomsten: Hvis du legger bladene i syltetøyglass, trenger du ikke være redd for mugg. Dermed er geranium ikke bare en veldig vakker, men også en nyttig plante som kan vokse både i vinduskarmen og på gaten.

Anbefalt: