Hvordan lage en vindgenerator til hjemmet ditt med egne hender

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en vindgenerator til hjemmet ditt med egne hender
Hvordan lage en vindgenerator til hjemmet ditt med egne hender

Video: Hvordan lage en vindgenerator til hjemmet ditt med egne hender

Video: Hvordan lage en vindgenerator til hjemmet ditt med egne hender
Video: The Easiest Wind Generator You'll Ever Make 2024, April
Anonim

Vindgenerator for hjemmet er en alternativ enhet for å generere strøm. Slikt utstyr vil være uunnværlig hvis du ikke er veldig nær senterlinjen.

Fordeler og ulemper med maskinvare

vindgenerator for hjemmet
vindgenerator for hjemmet

Vindgenerator for hjemmet er en etterspurt enhet. Imidlertid har det sine fordeler og ulemper. Fordelene inkluderer:

- du trenger ikke å betale noe for den genererte energien;

- du vil ikke bli skadet hvis hovedstrømforsyningen er slått av;

- vindmøller kan levere energi til de husene som er langt fra sentraliserte linjer;

- det er mulig å bruke en generator til romoppvarming (sammen med andre kilder, som solcellepaneler);

- enheten avgir ingen skadelige stoffer, og du legger heller ikke igjen noe avfall, det vil si at du ikke forurenser miljøet.

Det skal bemerkes at vindgeneratoren for hjemmet har visse ulemper:

- førstegangskjøp og installasjon er ganske dyrt;

- en slik enhet kan fungerebare når vinden blåser, så du kan ikke bruke den energien hele tiden;

- Maskinen lager ganske mye støy.

Utvalg av utstyr

vindgenerator for et privat hus
vindgenerator for et privat hus

Vindgenerator for hjemmet kan være med vertikal eller horisontal akse. Den andre typen er mer vanlig. Først av alt ble de oppfunnet mye tidligere enn enheter med vertikal akse. Men de har sin ulempe: for driften av en slik enhet kreves det en viss retning og styrke på vinden.

Den første typen enhet har sine fordeler. I tillegg blir det mer populært enn horisontale aksegeneratorer. Faktum er at det hele tiden utvider effektområdet. Og vertikale enheter er ikke avhengige av vindretningen.

Design og drift av produktet

Gjør-det-selv vindturbiner til hjemmet er ikke vanskelig å lage. Men først må du forstå utformingen av enheten. Så den presenterte enheten består av bare noen få deler: en rotor, blader, en mast, samt en "hale", takket være hvilken enheten snur seg i vindens retning. I tillegg kan ekstra batterier være inkludert i det totale systemet.

I tillegg til hovedkomponentene kan du i ditt eget design bruke en rekke sensorer, vindmålere, bladrotasjonsregulatorer. Hvis vindmøllen er produsert i produksjon, kan den utstyres med en støydemper, et vindorienteringssystem.

Når det gjelder operasjonsprinsippet for det presenterte utstyret, er det veldig enkelt. Undervind blåser bladene på vindmøllen begynner å rotere. Som et resultat blir generatoren slått på, som produserer en elektrisk strøm. Siden den er konstant, er det nødvendig å bruke en omformer. Takket være ham vil du få vekselstrøm ved utgangen.

For korrekt drift av det presenterte apparatet, er det nødvendig å bruke ulike måleinstrumenter som vil bidra til å identifisere eventuelle unøyaktigheter i driften av vindmøllen og eliminere dem i tide.

Hvordan velge riktig produksjonsmodell?

vertikale vindturbiner for hjemmet
vertikale vindturbiner for hjemmet

Å velge en vindturbin for et privat hus er ganske enkelt. Du trenger bare å bli veiledet av visse parametere. Så, under kjøpet, vær oppmerksom på slike faktorer:

1. Retning av vinden. Hvis været i ditt område er ganske rolig og stille, eller hvis luftstrømmene hele tiden beveger seg i forskjellige retninger, vil kanskje en slik enhet rett og slett ikke passe deg. Selv om du i dette tilfellet kan bruke vertikale vindturbiner til hjemmet.

2. Makt. Også her avhenger alt av området der du vil bruke den presenterte enheten. Hvis området der du skal installere det ikke er veldig gunstige forhold for driften, bør du ikke kjøpe for kraftig, og derfor dyr modell. Alle utgiftene dine vil rett og slett ikke betale seg. Du kan for eksempel kjøpe et lite apparat med vertikale kniver i dette tilfellet.

3. Produsent. Her må du fokusere på kjente produsenter med godt rykte og positive anmeldelser.

Hvilke verktøy og materialer trengs for å lage?

gjør-det-selv vindgeneratorer for hjemmet
gjør-det-selv vindgeneratorer for hjemmet

Så, for arbeid trenger du følgende elementer:

- bor og bor;

- trådkuttere og skrutrekkere;

- nøkler;

- klemmer, skiver, bolter og rustfri ståltråd;

- et fungerende bilbatteri, samt et ikke-fungerende 12 V syrebatteri;

- en gammel bøtte eller panne laget av rustfritt materiale, plast kan brukes om nødvendig;

- voltmeter;

- ledninger, hvis tverrsnitt er 2, 5 og 4;

- batteriladerelé, samt kontrollrelé for billadelampe;

- 12 V-knappbryter;

- stor utendørs kommunikasjonsboks.

Produksjonsteknologi

hjemmelaget vindgenerator for hjemmet
hjemmelaget vindgenerator for hjemmet

Det er enkelt å bygge en hjemmelaget vindgenerator til hjemmet ditt. Først må du lage en rotor. Til dette brukes en bøtte. Først, bruk en markør, merk elementet og kutt det i 4 deler. For dette brukes metallsaks eller en kvern. Deretter, i bunnen av bøtta, må du bore hull for festemidler (bolter). Her må du være veldig forsiktig slik at trinse og generator står opp riktig.

Ytterligere kuttblader må bøyes (i en viss vinkel avhengig av vindretningen). Nå kan du begynne å feste skuffen til trinsen. Bolter brukes til dette.

Nå bør du lage en elektrisk krets. Atdet er ledninger som skal kobles til generatoren. For å lette videre bruk og reparasjon av enheten, prøv å skrive om merkingene og plasseringen av ledningene. Videre er hele kretsen satt sammen i en kommunikasjonsboks. Nå kan generatoren festes på masten. Ledninger er også festet her.

Etter at generatoren er installert, kan du koble til alle de andre enhetene du trenger. Deretter kan du ta med lyssystemet til generatoren din. I prinsippet er enheten klar. Du trenger bare å sjekke arbeidet først.

Funksjoner ved installasjon av maskinen

For at det presenterte utstyret skal fungere effektivt, må du installere det riktig. Under installasjonen er det nødvendig å ta hensyn til noen nyanser. For eksempel bør du ikke fikse vindmøllen i området med trevekst. Det mest praktiske stedet for installasjon er åser og høyder. En spesielt fordelaktig posisjon for generatoren er steppen eller kystlinjen.

Hvis du vil forsyne deg med gratis strøm, så advar naboene dine, for denne enheten bråker mye. Hvis du ikke ønsker ytterligere problemer, prøv å installere enheten på en avstand som ikke er mindre enn 250 m.

Funksjoner ved oppvarming av hjemmet med en vindturbin

vindmølle oppvarming av boliger
vindmølle oppvarming av boliger

Ikke stol på at vindmøllen din er den viktigste energikilden. Det kan bare supplere hovedsystemet i tilfelle feil i driften. Oppvarming av hus med vindturbin vil være effektivt dersom du samtidig bruker ogandre energikilder som solcellepaneler.

En vindgenerator er kun egnet som hovedvarmekilde hvis det er en konstant vind med tilstrekkelig styrke i området der den er plassert. I tillegg, om vinteren, kan rotoren fryse, slik at bladene ikke vil spinne. I dette tilfellet kan utstyrsfeil oppstå. Prøv derfor å beskytte enheten mot fuktighet og is.

Anbefalt: