Lag en dam på landet

Lag en dam på landet
Lag en dam på landet

Video: Lag en dam på landet

Video: Lag en dam på landet
Video: Staysman & Lazz - En godt stekt pizza 2024, Kan
Anonim

En liten hage på en varm dag, ingenting kan gjenopplive bedre enn en dam. Etter å ha bestemt deg for å lage en dam i landet, må du først bestemme plasseringen. Det er best å velge det mest skyggefulle området i hagen, som ikke mottar direkte sollys og hvor det ikke er vind. Selvfølgelig er slike forhold egnet for fremtidige innbyggere i reservoaret.

utforming av reservoaret
utforming av reservoaret

Deretter må du velge formen på dammen. Det kan være riktig, for eksempel en oval eller et rektangel. Men dette alternativet er egnet i tilfellet når landskapet på hele stedet opprettholdes i samme linjer. En dam som har uregelmessige former og tilstedeværelsen av svinger i kystlinjen er mer passende og ser mye mer komfortabel ut.

tjern på landet
tjern på landet

Et tjern på landet kan ha to versjoner: ferdig eller gravd. Det første alternativet innebærer å kjøpe en innsjø laget av glassfiber eller plast og installere dette produktet i en ferdiglaget grop. De fleste foretrekker å lage et reservoar i landet med egne hender, og dette er ikke overraskende, fordi det ferdige designet har sine ulemper. For eksempel er det ikke lett å velge form, og deretter harmonisk passe den inn på stedet, og det er også et problem med å dekorere den med vannplanter og steinforing.

Ved bygging av en provisorisk innsjø på et skyggefullt sted, brukes en tett film som isolator, som må legges over hele gropen. Bruken er nødvendig for å forhindre at jorda glir inn i beholderen. Filmen kan enkelt fjernes for vinterperioden og erstattes, men i dette tilfellet vil ikke reservoaret være i stand til å tjene i lang tid, da det vil bli ødelagt av naturen.

Det er i dette tilfellet at den ferdige strukturen er mye mer praktisk, siden innbyggerne kan flyttes til passende forhold om vinteren, og selve innsjøen kan dreneres og dekkes med en film.

Det er et ganske godt alternativ for hvordan man kan lage en dam på landet med vann beriket med oksygen. Det kan lages ved hjelp av et flernivåbad og et vannsirkulasjonssystem - slik bygges kaskader. Rennende vann vil appellere til innbyggerne i innsjøen. Det er nødvendig å tenke på problemet med kompressorenheten. En slik design kan også ha spesielle steder for å arrangere planter langs nivåhyllene. Når du plasserer en slik dam i landet, bør det huskes at bekker og kaskader er i harmoni med dammer som har avrundede former, og fossefall og fontener er mer egnet for geometriske beholdere.

tjern i landet med egne hender
tjern i landet med egne hender

Det viktige poenget er plasseringen av innsjøen i gropen. Den må komprimeres forsiktig og dekkes med et lag med sand som er omtrent fem centimeter tykt. Etter at badekaret er installert og fylt med vann, er det nødvendig å fylle tomrommene på sidene med sand eller jord. Den siste fasen av opprettelsen er utformingen av reservoaret. Dekorer dammenbør være ved hjelp av planter og lansere fisk i den. For grønne områder er det nødvendig å installere spesielle enheter med jord; uten dem vil eksistensen av planter ikke være lang. Dammen trenger også en utvendig dekor, så det er verdt å bruke fantasien for å gjøre dammen original.

Anbefalt: