Variety Starting (plomme): beskrivelse, bilde, anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Variety Starting (plomme): beskrivelse, bilde, anmeldelser
Variety Starting (plomme): beskrivelse, bilde, anmeldelser

Video: Variety Starting (plomme): beskrivelse, bilde, anmeldelser

Video: Variety Starting (plomme): beskrivelse, bilde, anmeldelser
Video: Creating the perfect tomato 2024, Kan
Anonim

Med begynnelsen av sommersesongen begynner gartnere å tenke på å utvide utvalget av frukttrær. De fleste elsker plommer, da de stort sett er kresne og gir høy avkastning. Nylig har Startovaya plomme vært veldig populær. Beskrivelse av sorten, bilder og anmeldelser finner du i denne artikkelen. Så la oss først snakke litt om avlshistorien.

Origin

Plum Startovaya (en beskrivelse av sorten og bildene er gitt i vår publikasjon) har blitt kjent siden 2006. Sorten er ganske ung, men har allerede spredt seg over hele landet og har funnet sine fans. Opphavsmennene var agronomene R. E. Bogdanov, T. A. Pisanova, G. G. Nikiforova, G. A. Kursakov. Volga beauty og Eurasia-21 ble brukt til hybridisering. De er de beste pollinatorene til Startovaya-plommen, hvis beskrivelse vil være i det fremtidige innholdet. Fra sine "foreldre" fikk den oppdrettede sorten de beste egenskapene, den er høy vinterhardhet og ganskestore frukter.

For øyeblikket er plomme utbredt i det sentrale Russland, Hviterussland, Ukraina, Moldova og Estland.

forrett plomme sort beskrivelse
forrett plomme sort beskrivelse

Hjemme plomme Hjem: variasjonsbeskrivelse, foto

Denne sorten har en ekstra tidlig modningsperiode, er svært frostbestandig og tåler de strengeste vintrene uten ekstra ly. Den er også tilpasset varme somre med lite nedbør. Han elsker sol og varmt vær, det er da fruktene blir søtere og smakfullere.

Høye avlinger er notert i alle regioner der dette plommetreet vokser. Hun ble elsket ikke bare av elskere av graving i sommerhus, men også av profesjonelle agronomer som dyrker frukt og grønnsaker til industrielle formål. Fra en hektar med plantinger, med riktig pleie, kan du samle mer enn seksti centners med moden frukt. Men minuset med sorten er dens korte holdbarhet, i et kjølig rom vil den være god i opptil tjuefem dager.

Brukt fersk, men mest høstet til vinteren. Beskrivelsen av Startovaya plommesorten sier at den er ideell for frysing slik at du kan nyte fruktene på en vinterdag. Den brukes også til å lage vin, juice, syltetøy og syltetøy, den beriker kompotter perfekt med sin smak.

plomme hjem beskrivelse av sorten bildet
plomme hjem beskrivelse av sorten bildet

Beskrivelse av treet

Startplomme, som beskrivelsen er interessant for mange gartnere, vokser på et tre. Den er kraftig, dekorert med bredt, tett, ov alt løvverk. Dens løvverkgjennomsnitt. Bladene i seg selv er middels store, pene brede i form med en spiss spiss. De har en vakker smaragdfarge, blanke, rynkete, ribbet i kantene.

Treet gir brede, sterke skudd. De er burgunder-brune, med en lett sølvfarget fargetone. Toppen er kort og spiss. På skuddene er det et stort utvalg linser med brun-sølvfarge.

Petioles er dekorert med "fregner" i form av lett pigmentering. Jernstykkene har en nyanse av rav og er plassert på hver bladstilk, to stykker.

Treet er spesielt vakkert i blomstringsperioden. Den regner med store snøhvite blomster med en behagelig aroma, koppene deres ligner bjeller.

plomme hjem beskrivelse utvalg anmeldelser
plomme hjem beskrivelse utvalg anmeldelser

Fruit

Begynnende plomme vokser i form av store runde eggformede frukter. Beskrivelsen av sorten sier at hver av fruktene veier minst førtifem gram, og gjennomsnittsvekten er 55 gram. Alle plommer er endimensjonale, bunnen er langstrakt, toppen er oval og hullet er lite.

Huden har en fyldig lilla farge, men den er skjult under et burgunderblått voksbelegg. Det er ingen "fregner" under skallet. Ved berøring er skallet tett, fast, det beskytter fruktkjøttet. Men når du spiser det føles det ikke i det hele tatt, noe som gjør det mulig å fullt ut oppleve den fantastiske smaken av fruktkjøttet. Inne i plommen er rav, veldig saftig. Saft med litt syrlighet, men likevel søtere. Den er også fargeløs, men velduftende. Plommen fikk en smakspoeng på 4,7 poeng av fem.

Inne i hver frukt er det som regel en langstraktbein. Det er veldig enkelt å skille fra den modne fruktkjøttet.

Modne plommer faller ikke av treet, de venter på at gartneren skal samle dem forsiktig. De avviker perfekt fra pedicelet, de er ikke skadet.

Høy transportbarhet over lange avstander ble mulig nettopp på grunn av kvaliteten på skallet, som beskytter frukten mot deformasjoner og skader.

plomme hjem beskrivelse variasjon foto anmeldelser
plomme hjem beskrivelse variasjon foto anmeldelser

Hvordan plante et frø?

Sikkert, da du var barn, elsket du å plante frø fra plommer og ventet på at de skulle spire. Men barns tålmodighet er ikke den samme som voksne, så "sengen" ble snart forlatt, uten å bringe en høst. Vil du at "Start"-plommen skal vokse i hagen din, beskrivelsen av variasjonen er gitt ovenfor? Da må du huske barndomsleker, få et bein, men vær tålmodig og jobb hardt.

Frøet skal vaskes godt fra fruktkjøttet og bløtlegges i 120 timer i vann ved romtemperatur. Hver dag skal vannet skifte, og beina, hvis det er flere, skal vaskes igjen og blandes. I fremtiden bør de tørkes og legges i en glassbeholder. Først etter det fortsetter vi direkte til landingen.

Stratifiser beinene. Begynn seks måneder før planting i bakken, blandet med våt sand. Temperaturen under slike operasjoner bør ikke være lavere enn -10, men ikke høyere enn +1.

Hvis planting er planlagt til våren, så plant i april, hvis det er høst, så til midten av oktober, til frosten kommer. Så vi venter i to år, ikke glem å vanne i tørtdager. I løpet av denne perioden vil en utmerket frøplante vokse fra beinet! Om fire år skal han forvandles til et tre og gi deg modne plommer, nøyaktig den samme som steinen du plantet fra for seks år siden.

plomme hjem sort beskrivelse pollinatorer
plomme hjem sort beskrivelse pollinatorer

Hvilke skadedyr og sykdommer angripes?

Så du har plantet en vakker variant i hagen din. Startavløpet (beskrevet ovenfor) er upretensiøs i omsorgen. Du trenger ikke å forsvare deg mot skadedyr, de er overhodet ikke interessert i denne sorten. Selv slike ekle skapninger som plommesagfluen, plommemøll, plommekodling og silkeorm er likegyldige til smaken, kvaliteten på frukten og treet til Starter Plomme. Den er heller ikke angrepet av plommesykdommer og kan ikke bli offer for grådig fruktråte, skurv og rust. Derfor trenger du ikke bruke åndedrettsvern og spraye treet, det beskytter seg selv mot all skade!

hjemmelaget plomme hjem beskrivelse av sorten bildet
hjemmelaget plomme hjem beskrivelse av sorten bildet

Plommestart: variantbeskrivelse, anmeldelser fra gartnere

Sommerboere beskriver variasjonen som perfekt. De skriver at høye avlinger er stabile, uavhengig av klimatiske forhold og antall soldager per år. Tilbakemeldinger på plommen er bare bra. Kommentarene beskriver både smaken og fargen på plommene, ikke glem å berømme treet for dets "korte temperament", som praktisk t alt ikke trenger å passes på. Gartnere er spesielt fornøyd med det faktum at det ikke trenger å behandles med alle slags giftstoffer for å redde avlingen fra alle slags ulykker i form av sykdommer og skadedyr. Folk som har på segplotte dette mirakeltreet, de råder alle sommerboere til å lande det samme!

Anbefalt: