Planer: enhet og applikasjon

Planer: enhet og applikasjon
Planer: enhet og applikasjon

Video: Planer: enhet og applikasjon

Video: Planer: enhet og applikasjon
Video: Creating a Floor Plan With an Android Device's Camera | magicplan Tutorial 2024, April
Anonim

Høvlen tilhører en gruppe spesialutstyr designet for rettlinjet bearbeiding (fasing) av emner og treprodukter. Det finnes mange typer enheter. De lar deg utføre den første behandlingen av tre, og forberede det for videre etterbehandling.

høvel
høvel

Maskinene har evnen til å skråstilles i forskjellige vinkler, avvike i bredden på arbeidsstykket, har forskjellig bordlengde og motorkraft.

Avhengig av størrelsen på arbeidsflaten og parameterne til arbeidsstykkene, er høvelen av følgende typer:

  • lette modeller med en maksimal klippebredde på opptil 25 cm;
  • medium (40 cm);
  • tungt (opptil 630 mm).

Av antall skjæreverktøy produseres en- og tosidige armaturer. De første enkeltspindelenhetene er i stand til å behandle bare den nedre delen av arbeidsstykket i en omgang. På bilater altmekanismer freser samtidig to tilstøtende sider av produktet (kant og overflate).

Høvlen kan produseres med en mekanisk mating av arbeidsstykket eller manuell. I det første tilfellet beveger produktet seg ved hjelp av den innebygde forstøveren eller transportørmekanismen.

gjør-det-selv høvel
gjør-det-selv høvel

Ensidig manuell mateanordning har en ramme i sin utforming, hvorpå knivskaftet, bak- og frontbord samt styrelinjal er plassert. Skjæreakselen drives av en elektrisk motor gjennom en kileremtransmisjon. Motoren er montert på en spesiell plate plassert inne i rammen.

Apparatet har i prinsippet en enkel design, og hvis du har de nødvendige delene og sammenstillingene, kan du montere en høvel med egne hender. Designet er også utstyrt med en brems, som opererer fra en elektromagnet og lar deg raskt stoppe knivakselen. For å endre tykkelsen på trelaget som fjernes, brukes et håndtak, som bordet beveger seg med i høyden og justeres etter skalaen.

En slik høvel for produksjon av snekkerbyggprodukter kan betjenes av én person dersom lengden på produktene er mindre enn halvannen meter.

høvel
høvel

I arbeidsprosessen er det nødvendig å mate arbeidsstykket jevnt på knivskaftet, unngå støt og rykk, mens hastigheten bør være 6-10 meter per minutt. Når du arbeider, bør du følge sikkerhetsreglene, holde hendene på avstand fra skjæreelementet.

For å fullføre totilstøtende overflater av produktet freses først med en flate, og deretter blir de tatt av kanten. En dobbeltsidig fuger gjør at dette kan gjøres i én omgang. Ved arbeid med produkter lengre enn 1,5 meter må enheten betjenes av to personer. En av dem mater arbeidsstykket inn i maskinen, presser det mot styrelinjalen og frontbordet, den andre arbeideren hjelper til med å holde produktet på bakbordet. Hvis treverket har en skråstilling, eller det er frest mot årene, anbefales det for høykvalitets bearbeiding å redusere matehastigheten.

For å kontrollere kvaliteten på finishen til produktene, må de påføres med behandlede overflater til hverandre og visuelt sammenligne tilstedeværelsen og størrelsen på gapet mellom dem. Godt høvlet treverk skal ikke ha spon, langsgående striper, rifter og andre feil.

Anbefalt: