Den beste gulvgrunningen: anmeldelse, funksjoner, produsenter og anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Den beste gulvgrunningen: anmeldelse, funksjoner, produsenter og anmeldelser
Den beste gulvgrunningen: anmeldelse, funksjoner, produsenter og anmeldelser

Video: Den beste gulvgrunningen: anmeldelse, funksjoner, produsenter og anmeldelser

Video: Den beste gulvgrunningen: anmeldelse, funksjoner, produsenter og anmeldelser
Video: Alex C., Yass - Du hast den schönsten Arsch der Welt 2024, April
Anonim

I dag finnes det et enormt mangfold av materialer for å ordne lokalene. En grunning er et spesielt byggemateriale som er designet for primærbehandling av ulike overflater før hovedarbeidet utføres. Det bidrar til å forbedre ytelsen til andre materialer, øke deres motstand mot negative miljøfaktorer og forlenge levetiden til byggematerialer. Du kan kjøpe den i spesialforretninger til en overkommelig pris og fra kjente produsenter.

Ved støping av gulv er det veldig viktig å grunne dem slik at de blir varmere og at gulvet varer mye lenger. Derfor er mange interessert i spørsmålet om hvilken selvnivellerende gulvprimer som er bedre. I denne artikkelen vil du lære om hovedvariantene av denne mørtelen og forskjellene deres.

Hvorfor bør gulvet grunnes?

gulvgrunning
gulvgrunning

Kvaliteten og holdbarheten til gulvet avhenger ikke av prisen på gulvet, men av hvor tett de fester seg til påfølgende lag. Når dårligfestes med påfølgende lag, vil dekket trekke seg bort fra de forrige lagene, noe som får det til å deformeres.

Det anbefales ikke å legge gulv direkte på en betongmasse, da det praktisk t alt ikke samhandler med andre materialer på noen måte og ikke fester seg tett til dem. I tillegg forblir hulrom i betongen etter størkning, noe som reduserer betongens styrke betydelig. Den eneste løsningen på alle problemer er priming. For å oppnå ønsket resultat er det imidlertid svært viktig at gulvgrunningen er av god kvalitet.

Hva gjør gulvgrunning?

Priming av gulvet lar deg få følgende resultat:

  • øker kvaliteten på vedheft av betong med andre materialer;
  • øke ytelsen til avrettingsmassen;
  • betong blir mer motstandsdyktig mot negative miljøfaktorer;
  • forsvinne ulike defekter som er oppstått ved støping av avrettingsmassen.

Hvis huset ditt har tregulv, så en grunning for gulvet, prisen varierer fra 480 rubler. opptil 3500 gni. for 10 liter, tillater:

  • sparer betydelig på malingsmaterialer;
  • skjul ulike trefeil;
  • hindre mugg og mugg;
  • forbedre kvaliteten på vedheft av tre med andre materialer;
  • forleng gulvets levetid;
  • hindre harpiks fra treet;
  • lag utmerket vanntetting av gulv;
  • beskytt treet mot skadelige insekter.

Dermed grunning av gulvet,uansett hvilket gulv som brukes, er et must hvis du vil ha et kvalitetsgulv.

Hvilken grunning å velge: produsenter, anmeldelser

gulv grunning pris
gulv grunning pris

Hvis du trenger den beste gulvgrunningen, før du velger en bestemt type mørtel, må du forstå hovedvariantene av dette materialet som finnes i dag. Hver av dem har visse fordeler og ulemper som bør vurderes når du velger.

I dag kan vi skille mellom følgende primerprodusenter som har fått forbrukernes tillit: Caparol, Prospectors, Ceresit og Knauf. Basert på kundeanmeldelser er primeren fra Prospectors det mest økonomiske alternativet. Når det gjelder merkene Ceresit og Knauf, er de dyre produsenter, men kvaliteten på materialet er på høyeste nivå. Du kan bare høre positive anmeldelser om Caparol-primeren. Prisen samsvarer perfekt med kvaliteten.

Alkydprimer

Denne typen grunning brukes utelukkende til impregnering av tregulv før maling. Denne blandingen bidrar til en betydelig forbedring i kvaliteten på vedheft av tre til andre materialer. Det er verdt å merke seg at tregulv bør grunnes ved en lufttemperatur i rommet på minst 15 grader. Det tar 15 timer å tørke helt.

Akrylgrunning

Primer for denne typen gulv, som du kanskje gjetter ut franavn, er laget på basis av akryl, så det er en av de mest allsidige og kan brukes til både tre- og betonggulv. Blandingen eliminerer perfekt eventuelle defekter og øker styrken og holdbarheten til avrettingsmassen betydelig. I tillegg avgir ikke akryl giftig røyk eller ubehagelig lukt, og den tørker helt på bare 3 timer.

Shellac primer

hvilken grunning for selvutjevnende gulv
hvilken grunning for selvutjevnende gulv

Produsert av insektcellesaft og designet for å impregnere gulv laget av bartrær. Full tørketid - 24 timer.

Glyptal-primer

En annen type byggeblanding designet for grunning av tregulv. Designet for å forberede tre for impregnering med epoksyharpiks. Før du kjøper denne primeren, bør du vurdere det faktum at den bare kan brukes under tørre forhold. Etter impregnering av treverket får gulvet stå i et døgn for å tørke helt.

Perklorovinylprimer

Denne gulvprimeren, hvis forbruk er svært økonomisk, er nesten en komplett analog av akrylblandinger beregnet for bruk i industrianlegg. Det er strengt forbudt å bruke det i boliger, siden stoffene som utgjør grunningen er farlige for menneskers helse.

PVC-primer

gulvgrunning av polyuretan
gulvgrunning av polyuretan

Universell mørtel brukt til ulike typer grunningoverflater før maling med emulsjonsmaling. Blandingen er laget av syntetiske stoffer, takket være at den tørker helt på bare 30 minutter.

Fenolisk primer

En startmasse med en svært skarp og ubehagelig lukt som påføres alle typer overflater før legging av tregulv. Det tar omtrent 12 timer å tørke helt.

Polystyrenprimer

Universell industriell type primer. På grunn av de giftige gassene som frigjøres under tørkeprosessen, brukes den ikke i rom beregnet for menneskelig bolig. Brukes til å starte arbeid med klargjøring av tre- og sementunderlag.

polyuretan- og epoksyblandinger

Denne polyuretangulvprimeren er designet for å påføres på betongunderlag. Laget ved å tilsette løsemidler til forskjellige fargestoffer.

Generelle primer-anbefalinger

grunning før selvnivellerende gulv
grunning før selvnivellerende gulv

Vurder sammensetningen av avrettingsmassen når du velger en primer. Saken er at en bestemt type blanding er designet for å påføres en bestemt type overflate.

Grunningen foran det selvutjevnende gulvet bør utføres med startblandinger med høy penetreringskraft, som inkluderer lim. Det bidrar til å forbedre ytelsen til betong og sement, og forlenger også levetiden. Hvis det finnes brannslokkende tilsetningsstoffer eller alkalier i sementmassen, må primeren være anti-alkali.

Hvis du allerede er i sluttfasen av å støpe gulvet og skal begynne å legge gulvbelegget, så er det i dette tilfellet verdt å bruke etterbehandlingsprimere. Når du gjør dette, bør du vurdere kompatibiliteten til blandingen med typen avrettingsmasse.

Hvis du trenger å klargjøre en overflate for liming med andre materialer som tidligere er m alt, vil ikke en universalmasse fungere, og en dyp penetrasjonsgrunning for gulvet er eneste løsning. Når du velger en bestemt blanding, vurder dens kompatibilitet med sammensetningen av avrettingsmassen.

Ved reparasjoner for å forsterke den gamle avrettingsmassen anbefales det også å bruke primere med dyp penetrerende kraft, som virker forsterkende. Slike blandinger er i stand til å penetrere betong og sement til en dybde på 10 millimeter, noe som gir gulvbunnen høy styrke og holdbarhet, samt forhindrer dannelse av støv. Det er verdt å merke seg at de fleste byggematerialer i denne kategorien inneholder ulike antiseptiske og biologiske tilsetningsstoffer som forhindrer dannelse av mugg og sopp, samt beskytter basen mot skadelige insekter.

Betonggulvblandinger

dyp penetrasjonsgrunning for gulvbelegg
dyp penetrasjonsgrunning for gulvbelegg

En grunning for et gulv av betong bør ha følgende egenskaper

  • great penetration;
  • etter herding skal overflaten være helt flat;
  • sammensetningen av blandingen bør inneholde spesielle tilsetningsstoffer som gir betong beskyttelse motaggressive miljøfaktorer;
  • En god grunning bør redusere mengden materiale som trengs for å fylle gulvet.

Hvis vi tar hensyn til alle faktorene beskrevet ovenfor, vil den ideelle løsningen for grunning av gulv i et boligområde være Betonokontakt. Denne blandingen inneholder kvartssand, så den kan brukes til både start- og etterarbeid. Hvis avrettingsmassen ble støpt av høykvalitetssement med høy styrke, vil ulike epoksymørtler bli et alternativ som primer.

Ved grunning av gulv på bad, bad eller badekar er det nødvendig å bruke blandinger som inneholder vannavvisende og antiseptiske tilsetningsstoffer.

Byggeblandinger for grunning av tregulv

gulvgrunningsforbruk
gulvgrunningsforbruk

Grunningen for et tregulv velges etter andre kriterier enn betong- eller sementmasser. I de fleste tilfeller brukes alkyd-, fenol- og polystyrenprimere til å impregnere tre. Det er også tillatt å bruke oljeholdige blandinger og naturlig treharpiks, som penetrerer treet perfekt og skaper et utmerket beskyttende lag.

Hvis du ønsker et tregulv som holder lenge, bør grunning inneholde spesielle brannslokkende tilsetningsstoffer og antiseptiske midler som hindrer dannelse av mugg og mugg, samt beskytter treverket mot maur, termitter og andre insekter.

Det er verdt å merke seg at for tregulv bruk blandingerdet er ingen vits i dyp penetrasjon, siden det, i motsetning til industrilokaler, ikke vil skapes store belastninger på gulvet. Derfor vil grunning med eventuelle etterbehandlingsblandinger som er laget for å impregnere tre være tilstrekkelig.

Anbefalt: