Klerodendrum Thompson - et symbol på kjærlighet og lykke

Klerodendrum Thompson - et symbol på kjærlighet og lykke
Klerodendrum Thompson - et symbol på kjærlighet og lykke

Video: Klerodendrum Thompson - et symbol på kjærlighet og lykke

Video: Klerodendrum Thompson - et symbol på kjærlighet og lykke
Video: Клеродендрум Томпсон- используй эти секреты, и будешь восхищен его цветением 2024, Kan
Anonim

Siden antikken har mennesket omgitt seg med planter. Fra forskjellige deler av verden flytter de mest fantastiske representantene for floraen inn i lokalene - innendørs blomster. Men ikke alltid plantene vi temmer er upretensiøse. De kan være lunefulle kjæledyr, men samtidig så vakre at blomsterdyrkere er enige om å skape alle nødvendige forhold for dem. Thompsons clerodendrum kan trygt tilskrives slike potteplanter.

Clerodendrum Thompson
Clerodendrum Thompson

De tropiske skogene i Afrika, Sørøst-Asia og Polynesia er fødestedet til denne fantastiske, fantastisk vakre representanten for floraen. Men siden antikken har han reist over hele verden. Skjebnens tre ble k alt det i det gamle Roma og ble sunget som et symbol på kjærlighet, og dedikerte det til gudinnen Venus. Det ble antatt at de som dyrker Mrs. Thompsons clerodendrum er heldige og lykkelige. Det er vanskelig å si hvor sann denne troen er, men når du først ser denne fantastiske planten under blomstringen, er det vanskelig å motstå å beundre naturens mirakel.

Det er bare flott. Og hvis muligheten gis, er det vanskelig å motstå fristelsen og ikke kjøpe en frøplante av Thompsons clerodendrum-blomst. Å ta vare på ham er ikke lett. lian-lignende plantelange tynne stilker blir opptil tre meter lange. Etter eget ønske danner blomsterdyrkere Thompsons clerodendrum med en busk eller liana festet til et espalier. Hovedverdien til denne planten er dens unike blomstring, som er som å stupe inn i en fantasiverden.

Clerodendrum bloom kan sammenlignes med en teaterforestilling i flere akter. Først vises snøhvite, nesten gjennomsiktige begerblader. Den andre akten vil være grasiøse skarlagensrøde kronblader, hvoretter støvbærerne vil se lyset, som et tillegg til det spektakulære skuespillet. Etter en lang blomstring blekner skjønnheten gradvis, og får en lys lilla farge.

Clerodendrum Thompson. Omsorg
Clerodendrum Thompson. Omsorg

Dette opptoget vil vare fra mars til oktober. Men for å se denne fargerike forestillingen, må du jobbe hardt. Ellers vil du lide skuffelse og fiasko. Fallne og gulnede blader, samt mangel på blomstring, venter med utilstrekkelig oppmerksomhet til tropisk masete.

Det krever mye sol, som ikke skal brenne blomstene og bladene. Lyst, men diffust lys kan fullt ut tilfredsstille blomstens behov. Clerodendrum Thompson er komfortabelt plassert på sørvest- eller sørøstvinduene. For god utvikling og rikelig blomstring er imidlertid ikke belysning alene nok. En innfødt i regnskogen vil kreve opprettelse av lignende forhold for internering. Varme og fuktighet er uunnværlige forhold for normal utvikling av denne innendørs beboeren. Om sommeren bør temperaturen i rommet være på nivået 24 grader Celsius. Og om vinteren - ikke lavere enn 17 grader. I denne perioden feller blomsten deler av bladene og blomstrer ikke.

Thompson's Clerodendrum tåler ikke tørr luft. Regelmessig sprøyting og god vanning er nødvendig. Blomsten vil rapportere om utilstrekkelig fuktighet ved gulfarging av bladene og opphør av blomstring. I perioden med aktiv vekst og blomstring (fra vår til høst) må planten mates. Med regelmessighet, en gang hver 10. dag, påføres en kompleks mineralgjødsel, organisk toppdressing vil være nyttig.

Clerodendrum Mrs. Thompson
Clerodendrum Mrs. Thompson

Blomsten krever konstant forming og beskjæring. Denne begivenheten bidrar til normal utvikling og blomstring. Jorda skiftes årlig. Når du transplanterer om våren, bruk ferdig jord eller tilbered den selv om høsten. Jordens sammensetning er dannet i følgende forhold: 1 del blad- og torvland, torv og humus, ½ del sand. Plantebeholdere bør være store nok til å gi god drenering. Vanligvis plantes flere planter i en potte samtidig.

Forplant Thompsons clerodendrum med stiklinger eller frø. Med riktig stell blomstrer unge planter i sitt andre år.

Anbefalt: