Selvgjengende skrue i betong - hva er det og hvorfor trengs det

Innholdsfortegnelse:

Selvgjengende skrue i betong - hva er det og hvorfor trengs det
Selvgjengende skrue i betong - hva er det og hvorfor trengs det

Video: Selvgjengende skrue i betong - hva er det og hvorfor trengs det

Video: Selvgjengende skrue i betong - hva er det og hvorfor trengs det
Video: Hvordan bore i mur | Henge opp med Ole 2024, April
Anonim

Den selvgjengende betongskruen er en slags skruer laget av stål av meget høy kvalitet. Dette er en stangformet skrue, som er gjenget med en variabel metode. Denne gjengemetoden gir maksimal fiksering og høy vedheft til betongveggen. Den selvskjærende skruen har en spiss, spissformet struktur og et hode for skruing i en overveiende kryssformet form. Overflaten er belagt med en anti-korrosjonsblanding, som sikrer langvarig motstand mot fuktighet og fuktighet.

selvgjengende skrue for betong
selvgjengende skrue for betong

Denne typen selvskruende skruer, avhengig av formålet, har forskjellig lengde, men de forblir uendret i tykkelse. De er veldig praktiske i drift, da de innebærer inneslutning av store masser, mens de ikke deformeres. I noen tilfeller, når det er nødvendig å installere en selvskruende skrue på betong, er det ikke nødvendig med spesielle dybler for dette, men for større pålitelighet anbefaler eksperter fortsatt å bruke dem. Det hender at skruene går i stykker under installasjonsprosessen.

selvgjengende skruer for betong uten boring
selvgjengende skruer for betong uten boring

For å unngå traumatiske konsekvenser er det nødvendig å følge sikkerhetsreglene.

Betongskruer uten boring

Det skjer når det blir nødvendig å skru en selvskruende skrue inn i en betongvegg, og det ikke er noe egnet verktøy for hånden. I dette tilfellet vil installasjonen av selvskruende skruer være mye mer komplisert, fordi det er ganske vanskelig for en betongvegg å lage et hull uten bor. I dette tilfellet vil "folkelig" råd hjelpe: du trenger bare å hamre en selvskruende skrue inn i veggen med en hammer. Men det bør huskes at denne metoden bare kan brukes når den selvskruende skruen som brukes er beregnet på å holde malerier eller andre gjenstander med mindre vekt. For kjøkkenskap, for eksempel, er denne metoden ikke egnet, da de selvskruende skruene vil falle ut under vekten.

hvordan skru inn en skrue i betong
hvordan skru inn en skrue i betong

I dette tilfellet er det bedre å få en drill og skru skruene inn i pluggene.

Hvordan skru en selvgjengende skrue inn i betong

For å utføre denne manipulasjonen trenger du en drill eller en puncher, direkte selvskruende skruer og en vanlig skrutrekker. Til å begynne med bores et hull i veggen til en dybde som er lik eller litt større enn lengden på selve skruekroppen. Selvskruende skruen settes direkte inn i det resulterende hullet med en skrutrekker. For holdbarhet anbefales det å sette et lite stykke fyrstikk eller tannpirker i hullet, i så fall skal den selvskjærende skruen være tett kilt inn i veggen og ikke falle ut. Det skal bemerkes at når en selvskruende skrue skrus inn i betong, er det fortsatt bedre å bruke en skrutrekker enn en stanser, siden ved høye hastigheter kan den selvskjærende skruen gjøre hullet tykkere, noe som senere kan føre til at det faller. ute. Det er også nødvendig å betaleVær oppmerksom på hodet på den selvskruende skruen, hvis det er en Phillips-skrue, må du velge riktig skrutrekker, ellers vil skruingen bli forsinket.

Bruke en selvskruende skrue

Så, fra alt det ovenstående, blir det klart at for at den selvskjærende skruen for betong skal være i veggen i lang tid, mens den holder tilbake visse belastninger, er det bedre å bruke en drill å installere den, og lokke den inn i veggen eller på dybler (hvis den skal inneholde store masser), eller ved å legge et hvilket som helst tresubstrat i hullet (egnet for hyller, malerier osv.).

Anbefalt: