Aluminiumsradiatorer: spesifikasjoner. Fordeler og ulemper med varmeradiatorer i aluminium

Innholdsfortegnelse:

Aluminiumsradiatorer: spesifikasjoner. Fordeler og ulemper med varmeradiatorer i aluminium
Aluminiumsradiatorer: spesifikasjoner. Fordeler og ulemper med varmeradiatorer i aluminium

Video: Aluminiumsradiatorer: spesifikasjoner. Fordeler og ulemper med varmeradiatorer i aluminium

Video: Aluminiumsradiatorer: spesifikasjoner. Fordeler og ulemper med varmeradiatorer i aluminium
Video: Ремонт на балконе Ошибки монтажа теплого пола. #37 2024, April
Anonim

Valg og installasjon av et varmesystem er viktige stadier i innredningen av boligbygg eller leilighet. Nødvendig antall radiatorer avhenger av kraften til utstyret og området i rommet. I dag regnes aluminiumsradiatorer som de mest populære. Tekniske egenskaper, samt fordeler og ulemper ved disse varmeovnene vil bli diskutert i denne artikkelen.

spesifikasjoner for aluminiumsradiatorer
spesifikasjoner for aluminiumsradiatorer

Description

Hovedelementene i dette varmeutstyret er seksjoner som er fylt med vann. Vann er preget av en høy varmekapasitet, som gjør at det kan beholde termisk energi i lang tid, og regelmessig overføre det til det omkringliggende rommet.

varianter

Aluminiumsradiatorer (tekniske spesifikasjoner er diskutert nedenfor) i henhold til type produksjon, er det to typer:

  1. ekstrudering.
  2. Leafy.

Den siste typen består av separate seksjoner, antallet kan reduseres eller økes nårnødvendig når som helst. Ekstrusjonsvarmeren har et spesifikt kombinert antall seksjoner, antallet varierer fra 6 til 12. Forbrukeren velger selv, med fokus på de tekniske egenskapene til huset eller leiligheten, hvilken type produkt som passer ham best.

spesifikasjoner for varmeradiatorer i aluminium
spesifikasjoner for varmeradiatorer i aluminium

Varmevekslingsprosess

Gjennom rørledningen strømmer varmt vann til bunnen av seksjonen, og deretter, på grunn av konveksjon, beveger det seg opp, og varmer derved den omkringliggende luften gjennom aluminiumshuset. Kjølevæsken passerer gjennom alle seksjoner, hvoretter den fortsetter sin vei gjennom varmesystemet gjennom returledningen.

Spesifikasjoner for aluminiumsradiatorer

Seksjonen av varmeren er laget ved å presse aluminium med tilsetning av en liten mengde silisium. Hver seksjon har en nedre og øvre kollektor, som er forbundet med en vertikal kanal og metallfinner som øker varmeoverføringen ved å utvide overflaten. Seksjonene er sammenkoblet ved hjelp av gjengede elementer forseglet med paronittpakninger.

spesifikasjoner for aluminiumsradiatorer
spesifikasjoner for aluminiumsradiatorer

Varmebærer som fyller seksjonene, varmes opp, akkumuleres samtidig og frigjør termisk energi inn i rommet. På grunn av den gode varmeledningsevnen til aluminium har denne enheten høy treghet og effektivitet, i motsetning til bimetall- og støpejernsmotstykker.

Jo flere seksjoner, desto høyere varmeoverføring har aluminiumsradiatorer. Det er imidlertid ikke verdtbli revet med, siden et for stort antall seksjoner vil føre til at noen av dem blir ubrukt ballast. I denne forbindelse må antall seksjoner beregnes basert på bygningens fysiske egenskaper.

Det finnes også forsterkede aluminiumsradiatorer. De tekniske egenskapene til disse enhetene lar deg angi et vilkårlig antall seksjoner, siden de uavhengig kontrollerer væsketrykket.

Varmeseksjonen har standarddimensjoner:

  • Høyde - 350–1000 mm.
  • Dybde - 110–140 mm.
  • Veggtykkelse - 2-3 mm.
  • Oppvarmingsområde - 0,4-0,6 m2.
  • Volumet på aluminiumsradiatoren er 0,35-0,5 liter.

Varmeoverføringen til varmeapparatet er 50-60 % stråling, konveksjon - 40-50%.

Dignity

  • Lav termisk treghet.
  • Liten masse.
  • Høy varmespredning.
  • Disse varmeovnene er praktiske, og viktigst av alt - motstandsdyktige mot de kjemiske effektene av kjølevæsken.
  • Ganske overkommelig pris, noe som er spesielt fordelaktig gitt den høye kvaliteten på disse enhetene.
  • Den lette vekten til strukturen gjør det enkelt å montere varmeradiatorer i aluminium. De tekniske egenskapene til dette utstyret er på et høyt nivå.
  • De er veldig enkle å ta vare på - rengjøre og vaske.
  • Enhetene er dekket med et spesielt varmebestandig belegg som ikke flasser av.
  • Designet er tenkt på en slik måte at maksimal luftmengde brukes med en relativt liten overflate.
  • Om ønskelig, på aluminiumsradiatorer (egenskapene blir mye bedre), kan du installere et termohode som lar deg kontrollere temperaturen i rommet.
  • Rommet varmes opp veldig raskt, noe som er veldig viktig om vinteren.

Flaws

I tillegg til de åpenbare fordelene, har varmeradiatorer i aluminium, hvis tekniske egenskaper ble diskutert ovenfor, også visse ulemper. En av dem er veggenes lave motstand mot plutselige trykkfall i varmesystemet. Valget av en radiatormodell må tilnærmes nøye. Hvis de for eksempel ble produsert for forholdene i Italia, vil deres styrke være utilstrekkelig for russiske realiteter. Siden her "hopper" trykket sterkere og oftere. Og noen ganger er den flere ganger høyere enn standardverdien.

kjøleribbe kraft i aluminium
kjøleribbe kraft i aluminium

En annen ulempe er den høye følsomheten for urenheter i varmt vann. Kvaliteten på kjølevæsken som kommer inn i våre varmesystemer etterlater mye å være ønsket. I vannet kan du finne mekaniske urenheter i form av rust, sand, små steiner. Kontakt med de indre veggene til alt dette er årsaken til korrosjon. Økt surhet i kjølevæsken kan føre til rask oksidasjon. Dette bør tas i betraktning og i tide bytte gamle enheter til nye aluminiumsradiatorer (egenskapene er angitt ovenfor).

Årsaker til feil

Det er kjent at i varmeanlegg gjennomgår vann alkalisk preparering, og ved kontaktaluminium radiatorer med et alkalisk miljø, er det en aktiv frigjøring av fritt hydrogen. I mangel av automatisk avgassingsutstyr, får hydrogen som samler seg inne i aluminiumsradiatorer at de kollapser.

varmeavledning av aluminiumsradiatorer
varmeavledning av aluminiumsradiatorer

Kjemisk reduksjon av hydrogen fra kjølevæsken skjer i alle varmesystemer uten unntak. Imidlertid takler luftventilene installert i systemet fjerningen av den frigjorte gassen uten problemer. Aluminiumslegeringen, som varmeanordninger er laget av, spiller rollen som en katalysator i en slik reaksjon, som et resultat av dette øker mengden hydrogen, samt reaksjonshastigheten mange ganger.

Dermed kan selv et lite brudd i driften av varmesystemet (luftventilen er ikke åpen eller tilstoppet) provosere en eksplosjon av en aluminiumsradiator, både støpt og ekstrudert. I denne forbindelse er det i noen situasjoner upraktisk bruk av varmeapparater i aluminium.

Beregn antall seksjoner

Hvis du velger å kjøpe en aluminiumsradiator, vil du selvstendig kunne beregne hvor mange seksjoner du trenger for å varme opp et bestemt rom. Det krever ingen spesielle matematiske ferdigheter i det hele tatt.

volum av aluminiumsradiator
volum av aluminiumsradiator

For å beregne, må du kjenne kraften til aluminiumsradiatoren (P), som som regel er angitt i det tekniske databladet, og du må også beregne arealet til oppvarmetterritorium (S). Beregningen gjøres i henhold til følgende formel:

S × 100 / P=N, der N er antall seksjoner.

For eksempel er arealet av rommet 36 m2, for en aluminiumsradiator er standard P-verdi 190 W. På denne måten:

N=36 × 100 / 190=18, 95.

Dermed vil det kreves 19 seksjoner for å varme opp rommet vårt.

Anbefalt: