Dendrobium - orkideer som muntrer deg opp

Innholdsfortegnelse:

Dendrobium - orkideer som muntrer deg opp
Dendrobium - orkideer som muntrer deg opp

Video: Dendrobium - orkideer som muntrer deg opp

Video: Dendrobium - orkideer som muntrer deg opp
Video: ОРХИДЕЯ БРАССИЯ/ОРХИДЕЯ-ПАУК/КАМБРИЯ! ПЫШНОЕ ЦВЕТЕНИЕ НА ТРИ ЦВЕТОНОСА! УСЛОВИЯ И УХОД ЗА КАМБРИЕЙ! 2024, April
Anonim

Dendrobium (orkideer) - en slekt av flerårige urteplanter fra orkidefamilien. Bokstavelig oversatt fra gresk betyr dette navnet «livets tre».

dendrobium orkideer
dendrobium orkideer

Omtrent tusen arter av disse blomstene er kjent. I tillegg til dem er det også mange hybrider som dyrkes under hageforhold i hjemmehager. Dendrobium (orkideer) er mest vanlig i Polynesia, Sørøst-Asia og også i New Guinea. Utseendet til disse plantene er ganske variert. De kan ha både tynne lange stilker og hovne. Den samme situasjonen er med bladene, som er både urteaktige og slitesterke, læraktige. Når det gjelder blomster, har noen arter flere av dem, mens andre danner hele blomsterstander. Generelt er denne planten ganske kresen og krever forsiktig pleie. Den enkleste arten å dyrke hjemme er Dendrobium noble - Dendrobium nobile. Den vokser til en høyde på opptil 60 centimeter og lever i to og et halvt år. Blomster her er plassert på skuddet ovenfra om to eller tre.

avl av dendrobium orkideer
avl av dendrobium orkideer

Care

Ikke alleen blomst kan være like behagelig for øyet som en orkide. Hjemme må dendrobium dyrkes med bevissthet om at planten kommer fra regioner som er preget av monsunklima. Dessuten er den preget av en utt alt hviletid. Den må oppbevares under fuktige forhold ved en lufttemperatur på 22 til 24 grader om sommeren og ca. 12 grader om vinteren. Uansett variasjon er disse blomstene veldig glade i å ha tilgang til mye lys. Det er ønskelig at det er spredt. I denne forbindelse, hjemme, anbefales dendrobium (orkideer) å plasseres i nærheten av vinduer. Det er best om det er den vestlige eller østlige siden. Hvis dette ikke er mulig, er det bedre å installere planten ved sørvinduet, mens du organiserer en liten skygge for den. I den nordlige delen av leiligheten vil det neppe lykkes å dyrke orkideer.

orkide hjemme dendrobium
orkide hjemme dendrobium

Vanning om våren og sommeren bør være rikelig, og jorden skal være konstant fuktig. Om vinteren bør vannmengden begrenses så mye som mulig, mens fra tid til annen bare sprøytes planten. En gang annenhver uke må orkideer mates. For dette vil det beste alternativet være flytende gjødsel, som selges i spesialiserte blomsterbutikker.

Transplantasjon og reproduksjon

Dendrobium må ompottes hvert annet eller tredje år. Orkideer dyrkes på en rekke substrater, alt fra standard polystyrenkuler og trebark, til komplekse og flerkomponentarter.jord. Hovedsaken er at de har tilstrekkelig lufting. Planten er i stand til å tilpasse seg nesten alle typer jord. Samtidig er det bare slike forhold som tørkenivået fra en vanning til en annen, hyppigheten av luft- og jordfukting, samt graden av belysning som er viktige for ham. Reproduksjon av dendrobium-orkideen utføres ved flere metoder - stiklinger, luftavkom, samt deling av busken.

Anbefalt: