Er det mulig å lage en voliere for en hund med egne hender?

Innholdsfortegnelse:

Er det mulig å lage en voliere for en hund med egne hender?
Er det mulig å lage en voliere for en hund med egne hender?

Video: Er det mulig å lage en voliere for en hund med egne hender?

Video: Er det mulig å lage en voliere for en hund med egne hender?
Video: DIY Walk In Bird Aviary 8x16 2024, April
Anonim

Vanligvis oppstår behovet for å lage en slik struktur blant eiere av hunder av store og mellomstore raser, som kaukasiske, sentralasiatiske, tyske hyrder, deres krysninger og andre. I hvilke tilfeller er det påkrevd å ha en voliere på stedet? Først og fremst, selvfølgelig, hvis hunden er for stor til å holdes hjemme. Hvis dyret beveger seg fritt rundt på stedet, vil det dekkede området bli et hvilested, du kan gjemme deg for dårlig vær og kulde.

gjør-det-selv hundeinnhegning
gjør-det-selv hundeinnhegning

En struktur er også nyttig hvis fremmede, for eksempel gjester, ofte er i huset eller på stedet, eller reparasjoner utføres. Og til slutt, hvis en liten eller middels hund holdes i huset, er en voliere for en hund også nyttig for at han skal være ute, for å varme opp litt uten din direkte kontroll. Er det mulig å lage det for hånd? Generelt sett, ja. Selvfølgelig vil noen ferdigheter, verktøy og materialer være nødvendig. Det vil ta deg tid, men til slutt vil du få et komfortabelt rom forisolasjon av hund. Den vil ikke bare bli laget spesifikt for dyret ditt, med tanke på dets individuelle egenskaper, men tar også hensyn til egenskapene til nettstedet ditt.

Hvordan lage en gjør-det-selv hundeinnhegning: tegninger og forberedelser

Før du begynner å søke, velge, kjøpe materiell, forbruksvarer og verktøy, må du bestemme deg for viktige ting. Det er nødvendig å finne det optimale stedet for plasseringen av volieren. Ta hensyn til konfigurasjonen av stedet, naturen til jorden på den.

tysk hyrdebur
tysk hyrdebur

Du må også vurdere hvor du vil plassere dyret slik at det kan utføre sine vokterfunksjoner. Samtidig skal selvfølgelig ikke strukturen stå i veien til garasjen, uthusene.

Etter å ha bestemt deg for alle punktene ovenfor, kan du begynne å lage tegninger. En standard voliere er laget rektangulær, men som allerede nevnt, må du ta hensyn til formen på nettstedet ditt. Nå litt om størrelsen. De beregnes basert på antall hunder, deres høyde. For et dyr opptil 50 cm høyt kreves et areal på minst seks m22, hvis en hund er fra 50 til 65 cm høy - minst åtte m2 2, en hund som er høyere enn 65 cm må bygge minst ti m2.

gjeterhundinnhegning
gjeterhundinnhegning

Hvis du har en tispe med valper, eller mer enn én voksen hund, øker arealet med en og en halv gang. Så for eksempel vil en innhegning for en schæfer ha et areal på minst 8 m22. Siden veksten av en hann i henhold til standarden er 0,6-0,65 m, kvinner - 0,55-0,6 m. Høydeutformingen skal være slik at kjæledyret kan stå på bakbenene, mens det ikke skal berøre takets hode.

Hva skal være i volieren, og hvordan skal det ordnes? Hvis designet bare vil tjene til å gå tur med hunden, lager de en forenklet versjon, faktisk bare et delvis dekket gjerde eller til og med uten tak i det hele tatt. Hvis du for eksempel lager et gjeterhundinnhegning i friluft, bør strukturen bestå av delene beskrevet nedenfor. Du trenger et hundehus. Det bør være en plattform som opptar omtrent 2/3 av rommet, halvparten av det siste er reservert for vinterdelen. Den vil inneholde en stand. Vinterdelens vegger er gjort døve. Dører må åpne innover. Hvis det antas at eieren går, og utenforstående vil mate hunden, lag en innebygd mater.

voliereordning
voliereordning

Det du trenger

For å lage en gjør-det-selv hundeinnhegning trenger du følgende.

For veggene i vinterdelen - plater, trepaneler, andre materialer som er trygge for hunder.

For den åpne delen av volieren - profilmetallrør. Netting anbefales ikke, da hunden kan skade potene når den står på den, og det er også fare for at nettet bøyer seg og før eller siden knekker under vekten av dyret.

Til taket - ondulin, myk eller metallfliser, skifer. Husk at et metalltak lager mye støy under regn eller hagl.

For gulvet må plattformen være av tre. Hvis du lager et betonggulv, så detmå dekkes med plankegulv behandlet med en spesiell anti-råteblanding.

Festingen av tredeler utføres ved hjelp av skruer, sveising, skruforbindelser.

Det er fullt mulig å lage en voliere for en hund med egne hender, som vi allerede har sett. Bruk for eksempel et par uker eller en måned på dette, men som et resultat vil et godt laget rom tjene kjæledyret ditt som et hjem eller et tursted i mange år.

Anbefalt: