Hvordan bli kvitt lukten i vaskemaskinen: metoder og anbefalinger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli kvitt lukten i vaskemaskinen: metoder og anbefalinger
Hvordan bli kvitt lukten i vaskemaskinen: metoder og anbefalinger

Video: Hvordan bli kvitt lukten i vaskemaskinen: metoder og anbefalinger

Video: Hvordan bli kvitt lukten i vaskemaskinen: metoder og anbefalinger
Video: Vasketips 4: Eddik i vaskemaskin - Med Komikerfrue Marna og Leni 2024, April
Anonim

Hensikten med artikkelen er å forklare leseren hvordan du kan bli kvitt lukten i vaskemaskinen. Enkelt pulver og skylling kan noen ganger ikke takle dette problemet. Derfor brukes konvensjonelle rengjøringsprodukter og spesielle husholdningskjemikalier for å rengjøre husholdningsapparatet. Jo før kilden til den ubehagelige lukten blir funnet og eliminert, jo bedre. Hvis du ikke umiddelbart løser problemet, må du hele tiden skylle ut de vaskede klærne, som vil lukte vondt.

Reasons for utseende

mugg i vaskemaskinen
mugg i vaskemaskinen

Vaskemaskinen er en ideell grobunn for skadelige bakterier, siden det hele tiden genereres varme og fuktighet i enheten. Hovedårsakene til et slikt problem inkluderer følgende faktorer:

  1. Utseendet til en illeluktende lukt indikerer at utstyret ikke har vært utsatt for rutinemessig inspeksjon og rengjøring på lenge.
  2. Å lukke vaskedøren på slutten av vaskeprosessen fører til at trommelen ikke rekker å tørke. Derfor er det nødvendigla den være åpen i minst noen timer.
  3. En ekkel lukt fra vaskemaskinen kan dukke opp på grunn av at små rusk eller vann blir igjen på foldene på gummitetningsringen (et annet navn er mansjetten), som er plassert på enhetens dør. Svartmugg vises ofte på dette stedet. For å forhindre at dette skjer, må du med jevne mellomrom tørke av sidene på trommelen og gummimansjetten med et tørt frottéhåndkle.
  4. Bruk av pulver eller balsam av dårlig kvalitet. Billige vaskemidler kan bli liggende på trommelen, slangene, filtrene og klærne.
  5. Et tett avløpsfilter er ofte årsaken til en ubehagelig lukt. Det er nødvendig å rengjøre nevnte del av og til da den fanger opp store rusk og forhindrer blokkeringer.
  6. En uvasket vaskemiddelskuff er en vanlig årsak til vond lukt som kommer fra en vaskemaskin. For å fikse problemet, skyll det angitte elementet grundig.

Etter å ha oppdaget årsaken til en ubehagelig lukt, må du velge hvordan du skal løse dette problemet. Alternativ to:

  • rengjør elementene i vaskemaskinen;
  • bytt ut utdaterte deler.

Før du tyr til det andre alternativet, må du prøve å rense de forurensede gjenstandene for å eliminere den ekle lukten. Deretter vil populære verktøy som brukes av husmødre til disse formålene bli vurdert.

sitronsyre

sitronsyre
sitronsyre

Pulverpartikler fester seg til varmeelementet og danner et tykt lagskala. Årsaken til dette kan også være hardt vann, som inneholder forskjellige s alter og organiske partikler avsatt på varmeelementet. Som et resultat vises en ubehagelig lukt som kommer fra vaskemaskinen. For å eliminere det brukes ofte sitronsyre. Takket være dette stoffet vil det også være mulig å eliminere belegg.

Husmødre kom opp med en god måte å bli kvitt lukten fra vaskemaskinen ved å bruke sitronsyre:

  1. Hell 150–200 gram av det nevnte stoffet i pulverrommet eller trommelen på enheten.
  2. Velg "koke"-programmet eller still inn lang vask ved en temperatur på minst 90 °C.
  3. Vent til slutten av "vask"-stadiet og slå i tillegg på skyllingen.
  4. Tørk av gummimansjetten og trommelveggene med en ren klut. Hvis kalkpartikler forblir inne, fjern dem med et fuktig håndkle og se etter rusk i avløpsfilteret.
  5. La døren stå åpen i noen timer.

Noen ganger brytes harde avleiringer av i stykker under vaskeprosessen. Hvis du hører en summelyd under tømming, slå av apparatet og fjern kalkpartikler fra trommelen. Etter det kan du begynne å vaske igjen. For forebyggende formål må en slik prosedyre gjennomføres hver fjerde måned. Men i dette tilfellet må du bruke 2 ss. skjeer med sitronsyre.

rengjøring av vaskemaskin
rengjøring av vaskemaskin

Natron

Dette verktøyet vil hjelpe i kampen mot en stygg lukt. Vanligvis brukes brus for å eliminere svart mugg som har dukket opp på deler.husholdningsapparat. I tillegg fjerner stoffet perfekt soppplakk. Det finnes en optimal metode for å rense lukten av en vaskemaskin med vanlig natron:

  1. Forbered rengjøringsblandingen på denne måten: bland stoffet med varmt vann i forholdet 1:1.
  2. Påfør den tilberedte løsningen på de områdene av enheten som er mest utsatt for mugg og mugg. Ifølge husmødre inkluderer dette mansjetter, en trommel og et rom for vaskemidler. La rengjøringsblandingen stå på i 30 minutter for best resultat.
  3. Etter den angitte tiden, rengjør de behandlede delene med en myk svamp. Tørk av vanskelig tilgjengelige steder med en tannbørste.

Hvis det ikke er brus, brukes 3 % kobbersulfat i stedet. I dette tilfellet vil det kreves 30 g av dette stoffet for 1 liter vann.

Bordeddik

rengjøring av maskinen med eddik
rengjøring av maskinen med eddik

Dette alt-i-ett-produktet hjelper deg med å bli kvitt vond lukt fra vaskemaskinen. Metoden for å rengjøre apparatet med 9 % eddik inkluderer følgende trinn:

  1. Hell ca. 200 ml produkt i brettet i stedet for pulver.
  2. Velg lang vask ved 90°C eller mer.
  3. Når enheten er ferdig, må du i tillegg rengjøre de enkelte delene med en svamp.
  4. Tørk av maskinen med tørre kluter.
  5. Skru av og skyll avløpspumpefilteret grundig.
  6. For å fjerne den sterke eddiksmaken, ikke lukk apparatdøren.

Denne prosedyren bør ikke utføres mer enn én gang hver sjette måned, på grunn av konstantensyre vil skade gummidelene på enheten.

Husholdningskjemikalier

husholdningskjemikalier
husholdningskjemikalier

Hvis konvensjonelle midler ikke hjalp til med å eliminere den ekle lukten, må du bruke spesielle preparater for å løse dette problemet. Hvis leseren har et spørsmål om hvordan du renser vaskemaskinen fra lukten, anbefales det å bruke følgende husholdningskjemikalier til dette formålet:

  1. Frau Schmidt sitronduft.
  2. Calgon Cleaner bekjemper lukt.
  3. Antiscale Scrubman.

Før du bruker slike legemidler, må du studere instruksjonene på pakken nøye. Du kan ikke kombinere flere typer rengjøringsmidler, og du må jobbe med husholdningskjemikalier med hansker og åndedrettsvern. I tillegg vil oppvaskmaskintabletter og tøyblekemidler (for eksempel den klassiske "Whiteness") bidra til å eliminere lukten. Disse produktene er ikke spesielt effektive for alvorlig forurensning, så de brukes vanligvis som et forebyggende tiltak.

rengjøring av mansjetter
rengjøring av mansjetter

Hvordan fjerne lukten av bensin: den beste måten

Du kan ikke umiddelbart vaske klær som er dynket i denne kaustiske blandingen: du må først skylle ting i varmt vann og først deretter kaste dem inn i trommelen på enheten. Når du ignorerer dette kravet, vil en skarp bensinaroma vises, noe som ikke er en lett oppgave å eliminere. Dette problemet kan imidlertid løses ved hjelp av eddik og brus. Husmødre vet hvordan de skal rengjøre vaskemaskinen fra lukten av bensin med de angitte midlene:

  1. Sett matbrus i pulverrommet.
  2. Slå på programmet, hvis temperaturregime er 30 °C. Hovedsaken er at trommelen er tom.
  3. Gjenta prosessen, men med tilsetning av 9 % eddik.
  4. Utfør den siste vask ved lav temperatur uten bruk av rengjøringsmidler.
  5. Sjekk etter 24 timer om lukten av bensin har forsvunnet. For å fullføre dette trinnet må du vaske uønskede klær.

Klor - et radik alt middel for å eliminere skarpe lukter

Hvis ingen av metodene hjalp til med å fjerne den ubehagelige lukten, må du bruke dette middelet. Du bør vite: det bør bare brukes som en siste utvei. Instruksjonene som følger med husholdningsapparater bør angi om det er tillatt å bruke klorholdige preparater i denne modellen vaskemaskin. Nye slanger laget av plast blir neppe forringet.

Før du fjerner lukten fra vaskemaskinen med blekemiddel, må du fortynne produktet i de proporsjonene som skal være angitt på pakken. Tillatt vasketemperatur - 30 °C. Gummideler må tørkes av med brus fortynnet i varmt vann. På slutten av rengjøringsprosessen lar du apparatdøren stå åpen og sjekke rommet der vaskemaskinen er installert.

hvordan fjerne lukt fra vaskemaskin
hvordan fjerne lukt fra vaskemaskin

Anbefalinger

I følge vurderingene av husmødre, må du følge følgende tips for å forhindre at det oppstår en ubehagelig lukt:

  1. En magnetisk mykner bør installeres under innløpsslangen eller vannrøretvann, hvis formål er å sp alte s alter til ioner.
  2. Det anbefales å rengjøre flere ganger i måneden.
  3. For å unngå ubehagelig lukt, bør du umiddelbart fjerne klærne fra vaskemaskinen, og ikke vente til vannet renner fra dem.
  4. Det er nødvendig å kontrollere tilkoblingen av avløpsslangen til kloakken regelmessig. Den minste brudd på strukturen på grunn av mekanisk påvirkning vil forårsake en ekkel lukt.
  5. Pudtskuffen må rengjøres med jevne mellomrom.
  6. Ikke la skitne ting ligge i trommelen.

Konklusjon

Artikkelen diskuterte de beste metodene for å fjerne lukten fra vaskemaskinen. I dette tilfellet er både tradisjonelle midler og kjemiske preparater nyttige. Delene til husholdningsapparatet må rengjøres og vaskes med jevne mellomrom. Takket være forebyggende tiltak trenger du ikke å ty til radikale metoder eller til og med erstatte skadede deler. Regelmessig vedlikehold vil forhindre dårlig lukt og forlenge levetiden til husholdningsapparater.

Anbefalt: