Moderne støydempende materialer

Innholdsfortegnelse:

Moderne støydempende materialer
Moderne støydempende materialer

Video: Moderne støydempende materialer

Video: Moderne støydempende materialer
Video: What material is the best for soundproofing? 2024, April
Anonim

Livet i en moderne by har en negativ innvirkning på helsen. Konstant stress, dårlige miljøforhold og jevnlig støy kan gjøre deg urolig. Et økt nivå av angst gjenspeiles i den psykologiske tilstanden til en person. Derfor har støydempende materialer blitt utbredt.

Denne typen materiale består hovedsakelig av svamp- og skumkomponenter. På grunn av strukturens porøsitet reflekterer de ikke lyd, men absorberer den inn i seg selv.

støydempende materialer
støydempende materialer

Anvendelsesomfang

Det er mange lydisolerende materialer i bruk i dag for industri-, bolig-, underholdnings- og bilapplikasjoner.

I biler, sammen med støydempende materialer, brukes ofte vibrasjonsisolerende produkter.

I industrilokaler monteres lydisolering i henhold til foreskrevne GOST-er for arbeidsrom.

Støydempende materialer er mye brukt i bygging av ulike idrettsanlegg. Aktiv bevegelse og påvirkninger under arbeidet med sportsutstyr og trening medball skape en karakteristisk lydbakgrunn. I disse rommene er det brukt støyisolerende og støtdempende materialer som godt absorberer ulike bølger.

Lydisolerende materialer brukes i rom som arbeider med akustiske enheter. Dette er innspillingsstudioer, konsertsaler og kinoer.

Det brukes også støydempende materialer til boligbygg. Under byggingen av moderne hus legges det ofte ikke veldig høykvalitets lydisolasjon. Derfor er det nødvendig å iverksette ytterligere tiltak for å forbedre det for å sikre et komfortabelt opphold.

Støytyper og deres isolasjon

I hvert tilfelle brukes et bestemt materiale. Utseendet avhenger av typen støy som produseres. Det er tre typer støy.

1. Luftbåren støy skapes av en rekke husholdningsapparater, biler og høylytte samtaler. For å beskytte mot denne typen lyd er flerlags lydisolering av taket effektiv. Dette kan være myke fibermaterialer som mineralull og glassull. De er lagt i rammesystemet og hemmet med gips. Strekktak og akustisk undertak, som har en støydempende effekt og er helt miljøvennlige, kan også hjelpe mot luftbåren støy.

2. Slaglyder merkes når de utsettes for gulvet. De kan dukke opp under reparasjonsarbeid og barneleker. I dette tilfellet kan støydempende takpaneler med en spesiell lukket cellestruktur hjelpe. Det brukes også forskjellige porøse materialer, men de må legges på gulvet dataket i det nedre rommet vil være beskyttet mot støy. Til dette kan kork, gummierte underlag, komposittmateriale eller polystyrenskum brukes. Hovedsaken er å lage et flytende gulv bestående av flere lag.

3. Strukturstøy oppstår når de bærende hovedkonstruksjonene kobles sammen uten bruk av lydisolerende materialer. Da vil lydeffekten spre seg over hele bygget, uavhengig av kilden til forekomsten. Denne typen støy er mye vanskeligere å håndtere. For å beskytte leddene til bærende konstruksjoner, er det nødvendig å kjøpe pakningsmateriale. Det kan være et elastomert materiale, glassfiber eller vibroakustisk fugemasse.

støyabsorberende veggmateriale
støyabsorberende veggmateriale

Lydabsorberende materialer

For å effektivt eliminere diverse lydstøy i tre retninger - tak, vegger og gulv - brukes ulike støydempende materialer. For vegger er slik beskyttelse spesielt viktig. For eksempel, i panelhus, trenger hovedmengden av støy gjennom veggene, til og med det stille gråt fra et barn høres. Dette fører til en ubalansert tilstand og konflikter med naboer. Derfor brukes oftest tette lyddempende paneler til lydisolering av vegger.

Avhengig av materialets stivhetsgrad, skilles de ut:

  1. Myke materialer for isolasjon. De er basert på bomullsull, glassull, filt eller jute. Absorpsjonskoeffisienten er 70%. Fordel – lav bulktetthet – 70 kg/m3;
  2. Halvstive materialer. Dette er komprimert mineralull eller glassfiber i form av plater. Enten materialercellulær struktur (for eksempel polyuretanskum). Lydisolasjonskoeffisient - 50-75%. Bulkdensitet – 80–130 kg/m3;
  3. Harde materialer. De er basert på granulert eller suspendert mineralull. Lydabsorpsjon - 50%. Bulkdensitet – 400 kg/m3.

Sandwich-demping

Støydempende materialer i slike systemer er flerlags. Det vil si at designet består av harde lag på utsiden, tette og myke inni.

Stive lag kan lages av gulvplater eller gipsplater. I dette tilfellet er lydisolasjonen direkte proporsjonal med deres tetthet. Et tett mykt materiale fungerer som en lydabsorberende. Dette er den allerede nevnte glassull eller andre materialer med en fibrøs struktur. Tykkelsen på materialet er som regel ikke mindre enn 5 cm.. Materialet skal fylle rommet inne i minst halvparten.

lydabsorberende paneler
lydabsorberende paneler

Hva er støydempende produkter

Det finnes mange ferdige støydempende produkter. For eksempel paneler. De brukes til alle typer beskyttelsesskjermer og til lydisolering av romoverflater. Panelet består av en ramme, innenfor hvilken det er en spesiell støydempende innsats. Denne innsatsen inneholder støydempere av cermet eller aluminiumskum.

Støydempende gjerder presenteres i arsenalet av materialer for å bekjempe støy. De er laget av betong, bølgepapp, og kan være betonggjerder. Monolittiske gjerder er laget av blokker, stein eller murstein. Betonggjerder monteres veldig raskt og har økt funksjonalitet. De kan være laget av dekorativ betong. De støyabsorberende egenskapene til et gjerde laget av bølgepapp er svakere enn betong eller monolittisk. Men de er rimeligere.

støydempende gjerder
støydempende gjerder

En god måte å eliminere støyeffekten inne i rommet på er en støydempende dør. Innerdøren i leiligheten fungerer som varme- og lydisolator. Effektiv lydisolering av dørkonstruksjoner består av følgende viktige faktorer:

- Dørmateriale: glassinnsatser, heltre, lerret med fyllmasse.

- Bladdesign: hengslet, glidende, folding.

- Dørmodulens tetthet, som skaper nødvendig tetthet.

lydisolert dør
lydisolert dør

CV

Det finnes et stort antall støyelimineringsprodukter på markedet i dag. Dette er materialer som brukes både innendørs og utendørs. Derfor er det verdt å ta en veldig ansvarlig tilnærming til spørsmålet om lydisolasjon. Når alt kommer til alt, kan riktig utvalgte og installerte lydabsorberende materialer opprettholde en rolig og behagelig atmosfære i alle rom.

Anbefalt: