Loftstilt bad: ideer for interiørdesign

Innholdsfortegnelse:

Loftstilt bad: ideer for interiørdesign
Loftstilt bad: ideer for interiørdesign

Video: Loftstilt bad: ideer for interiørdesign

Video: Loftstilt bad: ideer for interiørdesign
Video: Loft interior design and visualization #interiordesign #design #interior #homedecor #architecture 2024, April
Anonim

Opprinnelig dukket ideen om interiørdesign i loftstilen opp i midten av forrige århundre i USA. Da steg prisene på tomter kraftig på Manhattan, og industribedrifter måtte flytte til utkanten av metropolen. Bygningene til fabrikker og anlegg var tomme og kreative personligheter, spesielt designere, begynte å bosette seg i dem. De likte de billige og romslige rommene. New York-bohemen likte også industribygningene omgjort til boliger, og dermed fikk "loft"-husene status som en elite. Et bad i loftstil appellerer bare til kreative, kreative og ekstreme personligheter. Tross alt er dette interiøret forskjellig fra moderne forslag og involverer sammensmelting av ulike elementer.

loft stil bad
loft stil bad

Surface Ideas

Et bad i loftstil bør kombinere gamle eller spesielt gamle materialer som minner om rommets "fabrikk"-fortid og moderne iriserendeoverflater, samt innovative multifunksjonelle husholdningsapparater.

Du kan se på det som heldig å kjøpe en leilighet der veggene på badet er av grov betong eller «bart» murverk. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å gjøre noen spesielle "prosedyrer". Vasker du en slik overflate for støv og skitt og dekker den med flere lag lakk, får du et praktfullt bad i loftstil.

Hvis du foretrekker maling og ønsker at veggene i rommet skal males, så bør du foretrekke et matt produkt som vil fremheve relieffet i murverket, og ikke skjule det. Det er best å stoppe ved dempede pastellnyanser. På slike vegger kan du lage fengende innsatser i form av deler av rød murstein, som var dekket med flere kuler med lakk. Innlegg laget av forskjellige typer trær eller dekorativt murverk laget av naturstein vil også se flott ut.

På et slikt bad bør taket males hvitt, noe som vil skape en atmosfære av lys og renhet. Gulvet anbefales dekorert med brede, gamle, skrapte og lakkerte plater. Et laminat (flis) stilisert som en stein eller tre vil også se vakkert ut.

loftstil på badet
loftstil på badet

Rørleggerarbeid og møbler

Et bad i loftstil krever passende møbler og inventar. Her er det viktig at det er så lite møbler som mulig, siden loftet er en minimalistisk stil. Store lukkede skap og kommoder i dette tilfellet vil ikke fungere. Det er bedre å erstatte dem med åpent glass eller metallhyller og stativer.

Å designe et bad i loftstil innebærer store, uinnrammede speil. En god idé ville også være en overflod av glasselementer (skillevegger, ulike skjermer for badekaret) og glitrende kromdetaljer (kraner, oppvarmede håndklestativ, møbelben).

Når du velger utstyr, gi fortrinn til banebrytende modeller. Sørg for å integrere en ultramoderne dusj eller boblebad, samt en vaskemaskin med mange forskjellige funksjoner. En hengende vask er en god idé.

loftstil på badet
loftstil på badet

Belysningsideer

Det er umulig å lage et baderomsinteriør i loftstil uten en viss belysning. Maksim alt lys er et av hovedprinsippene for stil. Derfor, hvis det er et vindu i rommet, la det forbli åpent. Det skal ikke være gardiner, kun lyse persienner er tillatt.

Kunstlig belysning kan lages ved hjelp av "usynlige" spotlights eller halogen spotlights. Du må plassere dem i taket på en slik måte at de visuelt fremhever de semantiske områdene i rommet.

Dekklys er også en god idé. Et slikt belysningssystem vil nøyaktig formidle atmosfæren til arbeidende bedrifter og samtidig være ganske praktisk. Gittervegglamper støtter det fabrikklagde robuste motivet.

loft stil bad bilde
loft stil bad bilde

Loft baderomstilbehør

Loftstilen på badet er bemerkelsesverdig ved at den gir deg muligheten til å eksperimentere med diverse tilbehør. Her kan det være mange ideer. Så, i tillegg til gamle speil, anbefales det å bruke uvanlig formede radiatorer som en oppvarmet håndklestativ. Hyller og skap er bedre å velge en ekstraordinær form.

Detaljer om store produksjonsmekanismer ser uvanlige ut. For å dekorere veggene kan du bruke tannhjul eller plakater som imiterer stilen fra forrige århundre. Interessante visuelle effekter vil gi volumetriske 3D-bilder med iøynefallende farger. Fargekontrasterende flekker i form av fargekomposisjoner vil tiltrekke seg oppmerksomhet og fortynne de grå veggene.

Du kan eksperimentere med alle slags dekorative elementer, sette dem sammen til et harmonisk bilde av industriell design.

baderomsinteriør i loftstil
baderomsinteriør i loftstil

Ideer til en unik interiørdesign

For å gjøre loftstilen på badet ditt virkelig unik og uforlignelig, anbefales det å bruke følgende ideer for å implementere det:

  • Siden denne retningen er stilen til en stor by, vil dekorelementer relatert til urban kultur være passende: veiskilt, skilt, plakater og vegggraffiti.
  • I det indre av et loft skal det være enormt mye ledig plass. Hvis badet i huset ditt er lite, bør du vurdere å koble det til toalettet. Det er viktig å forlate eventuelle partisjoner, siden alt må være åpent. Dusjkabinettet er intet unntak. Et unntak kan kanskje være helt gjennomsiktige glassvegger.
  • Feil i overflatebehandling er velkommen på loftet. Tilstedet vil være korroderte metallbjelker, murverk som smuldrer, sprukket gips. Et moderne loft er bare en stilisering. Derfor er det viktig å kjøpe kunstig eldre varer, og det er bedre å nekte å bruke gamle og upålitelige strukturer.

Disse tipsene vil bidra til å skape en virkelig unik atmosfære på badet i leiligheten din.

Hvem foretrekker loftstil

Loft-stilbad (bildet over) vil appellere til bohemer og kreative mennesker. For dem er et slikt interiør en av måtene for selvuttrykk. Sparsomme mennesker med begrensede økonomiske ressurser foretrekker også dette designet. De kan lett benytte seg av gammelt rørleggerarbeid og møbler som ikke anses som moderne i dag. Den riktige kombinasjonen av elementer vil hjelpe deg med å dekorere badet ditt med stil og smak.

Anbefalt: