Hvordan rense primeren fra linoleum? Utprøvde metoder og effektive virkemidler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan rense primeren fra linoleum? Utprøvde metoder og effektive virkemidler
Hvordan rense primeren fra linoleum? Utprøvde metoder og effektive virkemidler

Video: Hvordan rense primeren fra linoleum? Utprøvde metoder og effektive virkemidler

Video: Hvordan rense primeren fra linoleum? Utprøvde metoder og effektive virkemidler
Video: Fjernelse af gamle polymerlag fra linoleumsgulv - Excentr Method | Excentr BV 2024, Kan
Anonim

Alle vet at det er nesten umulig å foreta reparasjoner og forlate et helt rent rom uten forurensning etter det. Det hender ofte at etter arbeid blir det igjen spor på gulvet i form av flekker av materialene som brukes, som maling, grunning eller lakk. Og det er problemet med å rengjøre gulvet for å få rommet til dets opprinnelige utseende.

Derfor er spørsmålet: "Hvordan vasker jeg primeren fra linoleum?" bekymrer mange eiere. De trenger bare å vite om måter og midler for å hjelpe til med å løse problemet.

Funksjoner

Et trekk ved denne typen byggematerialer er at etter tørking er grunningen nesten umulig å vaske med vanlig vann uten bruk av rengjøringsmidler.

hvordan vaske dyp penetrasjonsprimer fra linoleum
hvordan vaske dyp penetrasjonsprimer fra linoleum

På grunn av dette er den enkleste og raskeste måten å tørke den av umiddelbart etter at den har truffet gulvet. For å gjøre dette trenger du en våt klut eller svamp, som du må tørke av dråpene av materiale fra linoleumet uten rester.

Måter å vaske pågrunning

Hvis forurensningsstedet ikke ble lagt merke til umiddelbart og primeren stivnet, kan du ikke klare deg uten bruk av forskjellige vaskemidler eller improviserte gjenstander.

Det finnes en rekke effektive måter å vaske primeren fra linoleum på:

  • rengjøring ved mekanisk handling (ved bruk av improviserte gjenstander);
  • med bruk av vaskemidler;
  • rensing ved hjelp av folkemedisin.

Mekaniske påvirkningsmetoder

Når du velger denne metoden og svarer på spørsmålet: "Hvordan vasker du primeren fra linoleum?", Det er nødvendig å observere maksimal nøyaktighet, beregne kraften. Ellers øker risikoen for å forårsake ulike typer skader på gulvet.

Før påføring av direkte mekanisk handling, er det nødvendig å bløtlegge primerpunktet. For å gjøre dette, bruk varmt vann (ikke kokende vann) eller et slags løsemiddel, en liten mengde som helles på flekken og får trekke i en stund. Avhengig av størrelsen på stedet kan tidsperioden variere fra en halvtime til to timer.

Etter denne tiden, skrubb forsiktig flekken med en fin slipesvamp. Fjern deretter den gjenværende primeren ved å vaske gulvet med rent varmt vann og en fille. Om nødvendig er det verdt å gjøre prosedyren flere ganger, ta hensyn til beleggets tilstand, for ikke å forverre situasjonen og forårsake skade.

I tillegg kan du i tillegg til slipesvampen bruke en slikkepott, et blad eller en kniv. Også i dette tilfellet er flekken dynket med vann eller løsemiddel, og deretterskrapt forsiktig av. Det er imidlertid en nyanse som ikke bør overses. Når du bruker en kniv eller et blad, skrape flekken i en vinkel på ikke mer enn 45˚ for å unngå å skjære gjennom linoleumet.

Du kan også bruke en damprenser eller en dampmopp. Effekten av damp på en allerede gjennomvåt flekk bidrar til at den henger bak overflaten av linoleum. Og fordi dampmoppen er veldig manøvrerbar, kompakt og enkel å bruke, gjør den rengjøringen ekstremt enkel.

Rengjøring med vaskemidler

Når du velger denne metoden for å rense linoleum fra en primer, er det nødvendig å bruke produkter som ikke inneholder alkali eller brus, da disse stoffene påvirker strukturen og utseendet til gulvbelegget negativt.

I tillegg, ved å bruke et hvilket som helst vaskemiddel, selv som ikke inkluderer brus og alkali, må du først teste det på et lite iøynefallende område med linoleum. Dette må gjøres for å unngå uønsket skade på beleggets utseende.

En av de mest effektive og allsidige rettsmidler for spørsmålet: "Hvordan vasker du den dype penetrasjonsprimeren fra linoleum?" er løsemiddel 646. For å rengjøre overflaten av restene av slikt materiale, må du fukte en bomullspute eller et lite stykke klut med et løsemiddel og tørke av det forurensede området. Om nødvendig kan du gjenta prosedyren flere ganger til den er helt ren.

Løsemiddel "646"
Løsemiddel "646"

På spørsmål: "Hvordan vasker du primeren fra linoleum?" et effektivt middel er løsemidlet "White spirit". Hansbør brukes på samme måte som preparat 646. I tillegg, når du bruker disse produktene, må du beskytte huden på hendene med gummihansker, og grundig ventilere området der rengjøringen utføres.

Løsemiddel "White spirit"
Løsemiddel "White spirit"

Etter fullstendig rengjøring av hele den forurensede overflaten av linoleum, er det nødvendig å vaske gulvet med rent varmt vann for å fjerne kjemiske rester som er giftige.

Rensende folkemedisin

I tillegg til mekanisk handling og kjemikalier, kan du prøve å vaske primeren fra linoleum ved hjelp av folkemedisiner. Denne metoden er en av de mest tilgjengelige og billigste, men er ikke dårligere i effektivitet enn de to foregående. I tillegg er slike produkter de sikreste for både mennesker og overflaten som skal rengjøres.

For eksempel, hvis omfanget av forurensning ikke er veldig stort, kan du bruke neglelakkfjerner, som er i arsenalet til enhver kvinne. Mett en bomullspute eller ren klut med en liten mengde av det og tørk av flekken, og rengjør deretter gulvet.

Aceton
Aceton

En mer effektiv metode er rensing med en vandig løsning av aceton, som fortynnes i forholdet 1:2 (1 del aceton, 2 deler vann). Så blir en ren fille med en hard haug eller en svamp fuktet i den, og flekken tørkes av med den. Etter å ha renset alt smuss, er det også nødvendig å vaske gulvet fullstendig med rent varmt vann for å fjerne gjenværende mørtel og primer.

Dampmopp
Dampmopp

En tilet folkemiddel som bidrar til effektiv rengjøring av linoleum fra en primer er en løsning av vann med melk. Det må påføres i forholdet 1: 1, vask gulvet med det, og spesielt forurensningsstedene. Etter at denne løsningen har tørket, kan du tørke av belegget med en ullklut. Dette vil gi linoleumet en blank glans og et nytt utseende.

Konklusjon

Dermed er grunningen definitivt et av de komplekse, tidkrevende og ubehagelige byggematerialene som kan gi mye trøbbel ved rengjøring av linoleum. Men ved å bruke et av tipsene som er beskrevet, hvordan vaske primeren fra linoleum og strengt følge handlingssekvensen, vil det ikke være vanskelig å håndtere denne forurensningen.

Anbefalt: