Hvordan skifter tetningen på plastvinduer?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skifter tetningen på plastvinduer?
Hvordan skifter tetningen på plastvinduer?

Video: Hvordan skifter tetningen på plastvinduer?

Video: Hvordan skifter tetningen på plastvinduer?
Video: How To Fit New Double Glazed Window Seals to SOLVE Cold Draughts 2024, April
Anonim

Nå ser du nesten aldri hus uten plastvinduer, og i nybygg følger et dobbeltvindu med en leilighet. Og det er ingen hemmelighet at kvaliteten på disse produktene etterlater mye å være ønsket. Det er mer kostnadseffektivt for mange utviklere å installere billige analoger med beslag og tetninger av lavere kvalitet i stedet for virkelig gode vinduer. Derfor, innen neste vinter, har mange nye nybyggere et spørsmål om hvordan de skal skifte forsegling på plastvinduer. Dette er hva vi skal prøve å forstå i dette materialet.

Reason for replacement

Før eller siden kan ethvert produkt eller utstyr svikte, dette problemet gjelder også pakninger for plastvinduer. Det kan være mange årsaker til dette: brudd på installasjonsregler, feil drift og vedlikehold, eller selve forseglingen er av dårlig kvalitet.

tilstedeværelse av kondensat
tilstedeværelse av kondensat

Tettheten til lukkede karmer og doble vinduer, samt beskyttelse mot kulde, varme, støy og støv avhenger av tetningene. Derfor er hovedskiltene for å bytte ut tetninger:

  • Om vinteren dannes det frost på innsiden av vinduet, det vil si at vinduet fryser gjennom.
  • Utseendet til kondens på glasset.
  • Utkastet og tilstedeværelsen av støv i vinduskarmen (om sommeren) når vindusrammen er lukket.
  • Økt lydoverføring fra gatesiden.
  • Synlige skader på selve tetningene: ulike sprekker, kutt, brudd eller fall ut av sporene.

Må jeg endre?

Noen ganger, i nærvær av ett eller flere av skiltene ovenfor, er det ikke nødvendig med utskifting av tetningen i plastvinduer i det hele tatt. Men dette er bare hvis selve tetningen er i god stand, det vil si uten synlige skader. Følgende hjelper vanligvis:

Justering/justering av plastvindusprofilen. Moderne design har to lukkemoduser: sommer og vinter (med en tettere pressing av rammen til vindusrammen). Vel, for de som ikke har dette alternativet, anbefales det å justere minst en gang i året. Og første gang bør dette gjøres av plastvindusinstallatøren

Maskinvarejustering
Maskinvarejustering

Det kan hjelpe (for mindre mikrosprekker) å påføre silikonfett. Dette vil ikke bare eliminere mikrosprekker, men også gi forseglingen elastisitet. Det er nødvendig å smøre strengt ved positiv temperatur. Generelt er det nødvendig å behandle tetningsmassen med en viss frekvens, men mer om detsenere

Hvis det ovennevnte ikke hjalp og problemene fortsetter, vil det bare hjelpe å bytte ut forseglingen.

Typer forseglinger

Setninger for plastvinduer kan deles opp i lang tid etter destinasjon (ramme, ramme) eller utseende (kammer, kronblad), men hovedvalgkriteriet er fortsatt materialet som produktet er laget av.

Varianter av sel
Varianter av sel
  • TPE eller termoplastisk elastomer. Den mest brukte tetningen (hovedsakelig av produsenter), men ikke på grunn av kvaliteten på materialet, men på grunn av den relative billigheten og den enkle installasjonen. Plussene inkluderer også god motstand mot mekanisk stress under gjentatt åpning og lukking av vinduet. Ulemper - tåler ikke ekstreme temperaturer: den blir sprø i ekstrem kulde og for myk i varmen. Ikke UV-bestandig.
  • EPDM eller EPDM. Den er svært motstandsdyktig mot temperaturendringer (fra -60 til +120 grader), ikke utsatt for ultrafiolett stråling. En ganske dyr fugemasse, men tatt i betraktning en levetid på opptil 20 år, er bruken ganske berettiget.
  • Silikonforseglinger. De kombinerer alle fordelene til andre typer: utmerket motstand mot ekstrem varme og frost, økt elastisitet av materialet (med hyppig og tett lukking blir det praktisk t alt ikke slettet). Det beste valget, men det dyreste.
  • Gummitetninger for plastvinduer er også mye brukt av både forbrukere og produsenter. Hovedsakelig, selvfølgelig, pgalav kostnad. Produktet, selv om det har god forsegling, kan sprekke ved plutselige og ofte gjentatte temperaturendringer.

Anbefalinger for valg

Ved å følge enkle anbefalinger kan du beskytte deg selv mot å kjøpe upassende varer eller varer av lav kvalitet, og derfor unngå å kaste bort tid og penger.

  • Det anbefales å kjøpe akkurat den typen tetning som ble installert av produsenten – både i form og tykkelse. En annen produsents produkt vil rett og slett ikke fungere for deg.
  • Det er lurt å ta med seg en bit av den gamle forseglingen for å gjøre den lettere å finne.
  • Få en tetning i ønsket lengde for å unngå unødvendige skjøter. Ideelt sett bør det bare være én søm.
  • Det antas at en tetning av kammertypen er bedre enn kronbladprodukter. Men dette er veldig betinget, siden mange verdige produsenter med hell bruker begge typer tetninger.
Typer sel
Typer sel
  • Ikke velg et produkt etter farge, siden dette kriteriet ikke påvirker kvaliteten på noen måte.
  • Når du velger, husk å vurdere hva forseglingen er laget av, siden hvert materiale har sine egne spesifikke egenskaper.

Forberedelse

Før du skifter ut gummipakninger i plastvinduer (så vel som andre tetninger), er det nødvendig å klargjøre de samme vinduene ved å følge enkle trinn:

Først må du fjerne rammen fra rammen, da dette i stor grad vil lette prosessen med å klargjøre og installere tetningen

Tilfjerning av rammen vil trenge en assistent
Tilfjerning av rammen vil trenge en assistent
  • Deretter må du trekke ut de gamle pakningene og rense vinduene for skitt og støv.
  • Det er nødvendig å avfette overflaten av sporene med white spirit eller vanlig alkohol.

Du må også forberede de nødvendige verktøyene og materialet:

  • Saks for kutting av fugemasse.
  • Segl seg selv.
  • Lim for gummi. Du kan bruke superlim til skjøten.

Selinstallasjon

Etter at forberedelsene er fullført, er det på tide å begynne å installere silikonpakninger for plastvinduer (eller andre produkter). Det er en ganske enkel prosess som ikke krever noen ekstra innsats.

Det er bedre å starte installasjonen fra toppen av rammen, omtrent fra midten eller hjørnet. Vi fester tetningen til sporet og trykker den ned med fingeren (avhengig av materialet til produktet, kan pressekraften være forskjellig). Vi passerer denne veien rundt hele omkretsen av rammen, og setter inn tetningen jevnt. Når du har kommet til begynnelsen av leggingen, må du kutte den så nær den andre enden som mulig.

For å lime skjøten er det nødvendig å trekke endene ut av sporet og påføre lim på tetningslåsen. Sett deretter gummistrikkene på plass igjen og trykk lett. Det er viktig å påføre lim på benet, og ikke på tetningskroppen. På samme måte endres tetningen på rammen.

Det er viktig å sette inn tetningen med riktig side, ellers blir det ingen mening med arbeidet som er utført. Innsettingssiden kan bestemmes ved å se på hvordan den gamle forseglingen settes inn.

Tilsagn om lang tjeneste

Forsiktig omsorg er nøkkelen til lang levetidbare forseglingen, men hele vinduet som helhet. Derfor er det nødvendig minst en gang i året (og helst to ganger - om våren og høsten) å utføre følgende handlinger:

Tørk av profilen og forsegl med en myk svamp eller klut og vaskemiddel (ingen faste partikler)

Pleie av plastvinduer
Pleie av plastvinduer
  • Rengjør også gapet mellom tetningen og rammen for skitt.
  • Etter tørking er det nødvendig å behandle forseglingen med et spesielt silikonbasert smøremiddel.
  • Det er nødvendig å tørke og smøre alle maskinvaremekanismer.

Det ville være nyttig å kjøpe et spesialsett for pleie av plastvinduer

Konklusjon

Uansett hvilken vindusforsegling du bruker, er det viktig å huske noen regler:

  • Det er bedre å bytte ut tetningen etter justering av beslagene.
  • Det anbefales å skifte tetning både på karmen og på rammen. Bytt aldri forseglingen delvis (i stykker).
  • Ikke trekk eller klem på forseglingen under installasjon, spesielt i hjørner.
  • Pass på å belegge skjøtene med lim for å unngå divergens.
  • Bruk tetningen til det tiltenkte formålet, det vil si at det er montert en rammetetning på rammen, og en rammetetning på rammen.

Anbefalt: