Oppheng for profilen: varianter, monteringsmetoder

Innholdsfortegnelse:

Oppheng for profilen: varianter, monteringsmetoder
Oppheng for profilen: varianter, monteringsmetoder

Video: Oppheng for profilen: varianter, monteringsmetoder

Video: Oppheng for profilen: varianter, monteringsmetoder
Video: Tricô à máquina - AULA 1: Montagem de pontos na máquina de tricô. 2024, April
Anonim

Moderne måter å etterbehandle vegger og tak på krever at det lages en ramme fra en metallprofil. For å gjøre strukturen stiv og sikkert festet, er det nødvendig å bruke suspensjoner. De forbinder profilen og hovedtaket eller veggen. De bestemmer bæreevnen til rammen.

Fjæring rett

Dette er spesielle metallplater med perforeringer og hakk. De er tynne, lette å bøye, men sterke. Produsert i galvanisert stål.

profilhengere
profilhengere

Oppheng festes direkte på veggen eller taket. Deretter er en profil montert på dem ved hjelp av spesielle metallskruer. Som et resultat dannes et lite mellomrom mellom taket og veggen og deres dekorasjon. Her kan du plassere all kommunikasjon, mens de ikke vil fange øyet og ødelegge designet. Denne plassen kan også brukes til å legge et ekstra lag med varme- eller lydisolasjon. Belegget kan skilles fra vegg eller tak med maksim alt 12 cm. Det finnes også forkortede rette hengere, da vil avstanden ikke overstige 7,5 cm.

Direkte hengere til profilen brukes vanligvis i boliger og yrkeslokaler når det er nødvendig å senke taket noe ellerflytte vegger. For eksempel for avretting, gipsplater eller legging av isolasjon.

Fastening

I henhold til merkingen bores det hull for ankre i vegger eller tak. Det er modeller av suspensjoner, hvor det bare er 1 hull i midten, det er 2. Det andre alternativet er mer pålitelig. Montering i taket må kun gjøres med metallfester. Nylondybler kan trekkes ut under belastning. Profilhengere skrus fast til vegger eller tak.

Sidene brettes ned i 90° vinkel. For å sjekke påliteligheten til festingen, kan du trekke hengene ned, de skal ikke falle ut av sine steder. Deretter installeres profiler i ønsket høyde. Hvis opphengene har "ører", dvs. en ekstra lengde på sidene, må de bøyes i motsatt retning slik at de ser innover og ikke forstyrrer kappeprosessen.

Gimbal med trekkraft

Slike festemidler brukes ikke i vanlige leiligheter. Stålhengere er designet for konstruksjoner med betydelige takhøyder. De kan for eksempel sees i kjøpesentre, industrilokaler, bankettsaler.

rette profilhengere
rette profilhengere

Stangen er en wire med en diameter på 4 mm. I den ene enden har den en løkke (eyelet), som brukes til å feste opphenget til basen med en ankerbolt. Sjeldnere brukes selvskruende skruer til disse formålene. Den andre enden av ledningen er festet i klemmen. I dette tilfellet kan suspensjonene for profilen ha en lengde på 50 og 100 cm. Hvis du trenger mindre, kuttes overskuddet av. Dermed kan du få det du trengerhøyde.

Denne typen oppheng brukes til å jobbe med CD-profiler. Den brukes til å montere rammen under undertaket. Bæreevnen til 1 henger er 25 kg. Profilen er også festet med klips.

piggoppheng

Dette er en sterk ståltråd, men i motsetning til den forrige typen er det fortsatt en fjær som forbinder øvre og nedre del. Her kan du justere lengden med stor presisjon. Derfor er en slik suspensjon spesielt populær når du installerer undertak. Den lar deg lage flernivås, skråstilte og kuppelformede strukturer.

Nonius-henger

Forsterket versjon som kan bære stor last - opptil 40 kg. Designet er ganske enkelt. Det er en kanal med perforerte hyller. Suspensjonen består av øvre og nedre deler, som er forbundet med klemmer. På den første er det feste for takbjelker, på den andre er det en lås for montering av profilen.

kleshengere til profilpris
kleshengere til profilpris

Takket være komposittdesignet lar vernier-hengeren deg endre og velge ønsket høyde. På riktig nivå er begge deler forbundet med en lås. Hullene er plassert ganske ofte, så du kan velge lengde med stor nøyaktighet. Dette er svært pålitelige kleshengere for profilen. Prisen for dem vil selvfølgelig være litt høyere. Så en del av vernier-opphenget (øvre eller nedre) koster fra 20 rubler og mer.

De brukes i industribedrifter og i butikker, kjøpesentre, kinosaler og andre store lokaler. Sjelden brukt i boligområderfordi på grunn av designfunksjonene, senkes taket umiddelbart over en lang avstand.

Hvordan feste kleshengere for en profil

Den generelle ordningen for montering av justerbare lengdehengere er lik for alle typer. Toppen eller stangen monteres først. Den er festet i taket med ankre. Deretter er profilen installert. Oppheng for profilen monteres for trekkraft og settes inn i profilen. Først etter en slik foreløpig festing er valget av lengden på ledningen og den endelige fikseringen av strukturen.

hvordan feste kleshengere til en profil
hvordan feste kleshengere til en profil

Hjemmelaget henger

Noen ganger, av en eller annen grunn, passer ikke eller passer ikke fabrikkoppheng for en profil. I dette tilfellet kan du lage festemidler selv. Du må ta en del av profilen med ønsket lengde og bøye den i form av bokstaven "G". Byggere kaller dem også "støvler". Bæreevnen og stivheten til en slik "hjemmelaget" er ikke dårligere enn fabrikkprodukter.

Anbefalt: