Konmari-metoden: orden i skapet og livet

Innholdsfortegnelse:

Konmari-metoden: orden i skapet og livet
Konmari-metoden: orden i skapet og livet

Video: Konmari-metoden: orden i skapet og livet

Video: Konmari-metoden: orden i skapet og livet
Video: KonMari Method™: Fundamentals of Tidying | Trailer 2024, Kan
Anonim

Konmari-metoden er ikke en manual for hvordan du børster støv eller vaske vinduer. Dette er en trinn-for-trinn-instruksjon som lar deg sette ting i orden, ikke bare i huset ditt, men også i livet. Marie Kondos bok gjorde inntrykk på mennesker over hele verden. Hvordan kan en enkel generell rengjøring bidra til å bringe orden i livet og tankene dine? Vi vil snakke om dette i artikkelen vår.

Om boken og forfatteren

Marie Kondo er en 30 år gammel jente fra Japan som hjelper til med å rydde opp i absolutt alle. I fjor sommer ga hun ut en trykt utgave som imponerte kritikere over hele verden. Hver dag leser mange ikke bare boken hennes, men bruker også rådene gitt av Marie Kondo til seg selv. Boken "Japansk rengjøring" lar deg ordne opp i livet og tankene dine ved hjelp av enkel rengjøring. Teorien beskrevet i publikasjonen er allerede testet av mer enn tusen mennesker. De forsikrer at alle anbefalingene ovenfor virkelig fungerer.

Konmari steg-for-steg-metoden, som er kort beskrevet i artikkelen vår, er en fin måte å forstådeg selv. Hvis du er forvirret i livet ditt, anbefaler vi på det sterkeste at du studerer japansk teori umiddelbart. Takket være henne vil du definitivt bringe orden i tankene dine.

Den overordnede ideen til Marie Kondos bok

Som vi sa tidligere, er ikke Konmari-metoden en manual for nybegynnere husmødre. Den forteller deg ikke hvilken fille som er mest praktisk å vaske gulvet og hvordan du tørker støvet med høy kvalitet. Teorien, som er beskrevet i boken til en japansk forfatter, har en storstilt karakter. Det kan ødelegge lenge etablerte vaner i livet ditt. Folk som har prøvd Konmari-rensemetoden på seg selv, forsikrer at livene deres har endret seg dramatisk og ugjenkallelig. Marie understreker selv at ved å sette ting i orden i huset kan en person si farvel til fortiden og finne sin egen livsvei. Dette er hva hun lærer leserne av boken sin.

Forfatteren mener at hovedsaken er en stram tidsramme. Konmaris rensemetode vil fortelle deg hvor viktig det er å rydde opp raskt og effektivt. Det er denne rengjøringen som vil medføre mer alvorlige endringer.

konmari metode
konmari metode

I tillegg til de psykologiske aspektene, beskriver boken også praktiske anbefalinger som gjør at absolutt alle kan finne veien i livet. Konmari-metoden vil lære deg alt det grunnleggende om å organisere rommet. I tillegg, etter å ha lest boken nøye, vil du lære hvordan du får ting ut av skapet for ikke å forstyrre rekkefølgen. Dessuten vil renslighet i hjemmet ditt opprettholdes så lenge som mulig. Forfatteren forsikrer at takket være dette vil du ha mer tid, og i livet vil det kommeharmoni.

Praktiske råd Marie Kondo. Individuelle kategorier

Som vi sa tidligere, i artikkelen vår kan du lese et sammendrag av teorien til den japanske rengjøringskonsulenten Marie Kondo. Det aller første å begynne med er inndelingen av alle ting i kategorier. I nesten alle hjem er det vanlig å sette alle tilgjengelige gjenstander i henhold til arten av deres bruk. Legg for eksempel alle klærne på en hylle. Dette er en lenge etablert og fullstendig ubrukelig vane. For å sette ting i orden i huset, og som et resultat, i selve livet, er det først og fremst nødvendig å dele alle ting inn i kategorier. Fjern for eksempel alle bukser separat fra resten av klærne. For hver kategori er det nødvendig å tildele en egen hylle eller skuff. Ved å dele inn alle tingene i kategorier vil det være mye lettere for deg å velge de som skal kastes. Konmari-metoden er en fin måte å bli kvitt gamle gjenstander på.

konmari høstemetode
konmari høstemetode

Den viktigste japanske rengjøringsartikkelen

Marie Kondo understreker i sin bok at metoden hennes inneholder det viktigste poenget, som er essensielt for å få orden i huset og livet. Forfatteren mener at det viktigste er et klart satt mål og ønsket om å nå det. Dessverre brukte noen lesere teknikken for moro skyld. Det var av denne grunn at hun ikke hadde noen innvirkning på livene deres.

Konmari-metoden er en bok som vil forandre livet ditt drastisk. Det viktigste, ifølge forfatteren, er å sette seg et mål og ha et stort ønske om å nå det. Bare i dette tilfellet vil japansk teknologi gi store og hyggelige endringer i livet ditt. Først av alt må du forestille deg ditt fremtidige liv og ønske av hele ditt hjerte å oppnå kardinale endringer. Ved å følge alle anbefalingene som er oppført i boken, vil du føle deg fri, og viktigst av alt - en lykkelig person. Hvis du vil endre livet ditt fullstendig, vil du definitivt like Konmari-rensemetoden. Før- og etterbilder finner du i artikkelen vår.

konmari rensemetode før og etter bilder
konmari rensemetode før og etter bilder

Bli kvitt unødvendige ting

I følge Marie Kondos teori kan rengjøring deles inn i to trinn. Den første er å bli kvitt unødvendige ting, og den andre er organiseringen av rommet. I artikkelen vår kan du finne informasjon som hjelper deg raskt og permanent å kaste alle ubrukelige gjenstander.

Etter at du har sortert alle tingene dine i kategorier, må du finne ut hvilke ting du definitivt ikke trenger lenger. Noen ganger er det vanskelig å ta en slik beslutning. Hva råder Marie Kondo om dette? Konmari-metoden, i tilfelle problemer med behovet for en gjenstand, råder deg til å tenke på om en bestemt gjenstand bringer glede og lykke. Hvis det ikke forårsaker noen positive følelser, kan du trygt kaste det.

Mange har noen ting i reserve. Denne feilen er ekstremt vanlig. De fleste av disse tingene blir aldri brukt og samler støv på hyllene i årevis. Vi anbefaler på det sterkeste å bli kvitt dem. Du kan enten kaste dem eller gi dem til de som er medtrenger dem virkelig.

Marie Kondo understreker at du aldri skal bli lei deg. Hver av oss, ifølge forfatteren, bør bare være omgitt av de tingene som bringer lykke. Få mennesker vet, men noen ting som er assosiert med negative øyeblikk i livet kan forårsake kronisk tretthet og konstant stress. Det er derfor vi på det sterkeste anbefaler at du ikke nøler med å si farvel til alle unødvendige ting.

konmari metode steg for steg
konmari metode steg for steg

Organisering av plass. Hvordan lagre klær kompakt?

Konmari-metoden er utrolig unik. Hvordan brette klærne riktig, kan du finne ut i artikkelen vår.

Hvert år samler det seg et stort antall ting i huset til enhver familie. Dette er ikke overraskende, fordi moten ikke står stille og endres hvert år. Unødvendige ting må kastes umiddelbart, og de som gjenstår må brettes så kompakt som mulig. Som vi sa tidligere, må alle klær først og fremst deles inn i kategorier. Marie Kondos skrevne utgave har klare instruksjoner om hvordan man bretter ting riktig og kompakt. I følge teorien hennes må alle klærne formes til rektangler. Denne bretteteknikken lar deg raskt finne det nødvendige.

Hvis du ikke vet hvordan du skal rengjøre leiligheten din, vil du definitivt like Konmari-metoden. Hvordan brette ting riktig, har vi allerede indikert. Etter at du har dannet rektangler av alle klærne, må du sortere dem riktig. De færreste vet det, menJapansk rengjøring er bra fordi etter å ha lært det, vil du glemme hvilket rot i skapet og livet er for alltid. De dannede rektanglene må ordnes i rader i skuffer. Marie anbefaler å dobbeltbrette små klesplagg eller rulle dem til et rør.

Et annet viktig poeng med Konmari-metoden er fordelingen av ting etter farge. Dette vil spare deg for mye tid. Nå kan du glemme timevis med leting etter de nødvendige klærne for alltid.

Rynker klær under Konmari-lagring?

Vi har allerede funnet ut i artikkelen vår hvordan man bretter ting ved å bruke Konmari-metoden. Imidlertid er annenhver person forvirret av den japanske renseteknikken. Dette er ingen tilfeldighet, for mange er bekymret for at klærne etter slik lagring vil se ut som mynte. Marie Kondo understreker at de tingene du vanligvis har på trempelen skal bli der.

konmari metode anmeldelser
konmari metode anmeldelser

Som vi sa tidligere, har mer enn tusen frivillige allerede testet Konmari-metoden på seg selv. De bemerker at med slik spesiell oppbevaring, rynker ikke ting mer enn ved vanlig oppbevaring. Dessuten blir det mye lettere å finne de nødvendige klærne.

Det er verdt å understreke at Konmari-metoden er et slags system. Marie Kondo bemerker at etter hver vask er det nødvendig å brette alle klærne strengt i henhold til teknikken. Hvis du strengt følger alle anbefalingene som er beskrevet i boken, vil rekkefølgen i huset ditt opprettholdes daglig. For de som er forvirret i livet og ikke kan organisere plassen i huset ordentlig, vil en slags "livline" væreKonmari-metoden. Anmeldelser av de som allerede har prøvd det bekrefter dette. Takket være denne metoden kan du spare ikke bare plass i huset, men også tiden din. Harmoni i leiligheten vil tillate deg å oppnå flere globale mål. Enkel rengjøring vil gi deg muligheten til å sette ting i orden, ikke bare i tankene, men også i livet ditt.

Hvordan rydde opp i Konmari-metoden?

Som vi sa tidligere, er Konmari-metoden rengjøring i japansk stil. En slik teknikk vil ikke lære deg hvordan du velger de riktige vaskemidlene eller hvordan du støver best mulig. Det vil gi deg en sjanse til å gjøre harmoni og orden systematisk. Det er verdt å understreke at Konmari-metoden innebærer flere nyanser som du trenger å vite før du fortsetter med renslighet. Først av alt må du forberede tre store bokser. I hver av dem vil du senere legge til de tingene du enten må gi bort, eller kaste, eller returnere til deres plass. Et annet viktig poeng er tildelingen av riktig mengde tid. Marie Kondo anbefaler å rengjøre gradvis, og sett av en viss tid til det hver dag. Begynner å rydde opp, i henhold til Konmari-metoden, er det nødvendig fra inngangen til rommet og beveger seg bare med klokken. Det er viktig å huske at Marie Kondo ikke anbefaler å «hoppe» fra sted til sted. Hun mener at slik rengjøring ikke vil gjøre noe godt.

konmari metode foto
konmari metode foto

Det er ingen hemmelighet at ikke alle liker å rydde opp. For mange virker denne prosessen kjedelig og kjedelig. For slike mennesker fant Marie Kondo også en utvei. Hvis du ikke liker å rydde opp og prøver å unngå denne prosessen på alle mulige måter, så prøv å gjøre det med favorittmusikken din slått på. Hvis du vil, kan du til og med synge og danse med. Takket være dette vil rengjøring ikke virke kjedelig og monotont. Som vi sa tidligere, er det blant de tre boksene en som du må fylle med ting som må gis bort. Denne kategorien inkluderer de tingene du ikke lenger trenger, men det er synd å kaste dem. Hvis du har barneting liggende i skapet som allerede er små for barnet ditt, så kan du senere gi dem til venner eller til spesialiserte innsamlingssteder. Det samme prinsippet må brukes på andre objekter. De tingene du ikke lenger trenger og samler støv i hyllene kan være nyttige for noen andre. Dermed vil Konmari-metoden tillate deg å rense ikke bare huset, men også sjelen.

Det er verdt å merke seg at Marie Kondos bok også tilbyr deg en liste over ting du definitivt trenger å resirkulere. Hvis du ikke vet hvordan du skal rydde opp ordentlig og hva som må kastes ut, vil slik informasjon definitivt være nyttig for deg. Blant gjenstandene å kvitte seg med inkluderer Marie Kondo aviser, brosjyrer, utgått og gammel kosmetikk, slitte klær og sko, tomme bokser og flasker, unødvendige pyntegjenstander og ødelagte ting. Overraskende nok har hvert hjem minst én komponent av denne listen. Vi anbefaler på det sterkeste å bli kvitt disse tingene. Takket være dette vil harmoni komme i livet ditt, og systematisk renslighet vil herske hjemme.

Negative aspekter ved Konmari-metoden

Selvfølgelig erobret Konmari-metoden innbyggerne i hele verden. Nå er det ikke så vanskelig å gjenopprette orden i huset. Blant dem som kun ønsker å lære metoden til Marie Kondo, er det mange tvilere. Nesten alle er interessert i spørsmålet om denne teknikken har ulemper. Du kan finne det i artikkelen vår.

Den japanske metoden for rengjøring har noen mindre ulemper. Noen sier at det er ganske ubehagelig å lagre ting etter Marie Kondos prinsipp. De understreker at metoden gitt i boken er praktisk å brette kun undertøy, men bluser og gensere faller og danner det samme kaoset i skapet. Fra dette kan vi konkludere med at denne teknikken ikke passer for alle. Hvis slik oppbevaring ikke faller i smak, anbefaler vi å plassere ting på trempels. Dermed vil skapet være i orden, og klærne blir alltid strøkne.

Som vi sa tidligere, i henhold til KonMari-metoden, er det nødvendig å bare la de tingene som gir glede. Noen tviler imidlertid på dette prinsippet. Mange forstår ikke hvordan for eksempel et strykejern kan bringe lykke.

En annen betydelig ulempe er mangelen på illustrasjoner i Marie Kondos bok. Det skal bemerkes at til tross for dette er Konmari-metoden ganske tilgjengelig og forståelig. Bilder, forresten, finner du i artikkelen vår. Takket være illustrasjonene kan du enkelt ikke bare forstå metoden, men også se selve resultatet.

marie kondo konmari metode
marie kondo konmari metode

Liker ikke denne teknikken og de som foretrekker å gjøre håndarbeid og gjøre omgamle klær. De bemerker at de tingene de ikke trenger i dag, etter en stund, kan bli til nye og elskede. For slike personer anbefaler vi at du tildeler en egen boks for varer som de kan transformere ytterligere. Det er samtidig viktig å brette ting etter Konmari-metoden. Takket være dette, om nødvendig, kan du enkelt finne det nødvendige elementet. Det er verdt å understreke at du ikke i noe tilfelle bør legge igjen et stort antall ting. Hvis du ønsker å forvandle hjemmet og livet ditt, så prøv å bli kvitt unødvendige gjenstander så mye som mulig.

Sumarize

Konmari-metoden er en teknikk som har forbløffet folk fra hele verden. Som vi fant ut i artikkelen vår, har den både plusser og mindre minuser. Det kan konkluderes med at ikke alle vil like det. Men hvis du fortsatt bestemmer deg for å prøve det selv, vil du definitivt merke positive endringer. Som vi sa tidligere, vil du ikke bare ordne huset ditt, men også livet ditt. Marie Kondos bok har mye verdifull informasjon. Det er derfor vi på det sterkeste anbefaler at du finner litt ledig tid og leser den. Du finner en kort beskrivelse i artikkelen vår. Selv om teknikken som er beskrevet i boken ikke passer deg, vil du garantert finne noe verdifullt i den trykte utgaven.

Anbefalt: