Hva er kompleks gjødsel

Hva er kompleks gjødsel
Hva er kompleks gjødsel

Video: Hva er kompleks gjødsel

Video: Hva er kompleks gjødsel
Video: Chemical Fertilizers and its classification ( straight , complex and mixed fertilizer ) 2024, April
Anonim

I henhold til produksjonsmetoden er all moderne kompleksgjødsel delt inn i blandet, komplekst og kompleksblandet. Sistnevnte blir ofte referert til som ammophos, kaliumnitrat, diammophos. Disse stoffene oppnås som et resultat av den kjemiske interaksjonen mellom komponentene. Mikroelementer, ugressmidler og noen plantevernmidler tilsettes flytende og fast sammensatt gjødsel.

kompleks gjødsel
kompleks gjødsel

Kombinert (kompleks) inkluderer kompleks gjødsel, som oppnås som et resultat av en enkelt teknologisk prosess. Slike kjemikalier i ett granulat inneholder to eller tre hovednæringsstoffer som er viktige for planteutvikling i form av forbindelser. De kombinerte inkluderer: nitrofoska og nitrofos, nitroammofoska og nitroammofos, kalium- og ammoniumpolyfosfater, karboammofos, flytende komplekse blandinger.

kompleks gjødsel for grønnsaker
kompleks gjødsel for grønnsaker

Blandede forbindelser kalles enkel gjødsel, som oppnås ved tørrblanding.

Hardblandede og komplekse blandinger er høye i næringsstoffer, men likevel svært økonomiske å bruke.

omfattendegjødsel for tomater
omfattendegjødsel for tomater

Til tross for alle fordelene har komplekse gjødsel en betydelig ulempe - proporsjonene i NPK-innholdet i dem varierer innenfor ganske snevre grenser.

I komplekse preparater blir den prosentvise sammensetningen av bestanddelene vanligvis overholdt, men hvis det er nødvendig med noen endringer, kan disse endringene gjøres uavhengig ved å gjøre enkle beregninger. For eksempel, hvis kompleks gjødsel for grønnsaker inneholder utilstrekkelig nitrogen, kan et enkelt kjemikalie med høyt nitrogeninnhold tilsettes dem, men bare profesjonelle landbruksteknikere kan redusere innholdet av en eller annen komponent.

Ved graving av jorden om våren eller høsten, for effektivt å berike jorda med mineraler, kan du bruke preparater med høyt innhold av et stoff som kalsiumkarbonat, som perfekt slukker surhet. Dette er spesielt viktig for de områdene der tomater er plassert.

Kompleks gjødsel for tomater i frøplantemetoden for dyrking påføres ved planting av frøplanter i bakken. 500 gram humus blandet med en spiseskje aske og en teskje superfosfat tilsettes i plantehullet. Toppdressing av tomatfrøplanter kan utføres innen ti dager etter planting og rotfesting.

Første gang tomater mates med mullein, og kompleks gjødsel kan påføres under den andre prosedyren.

Dobbelt og vanlig superfosfat er de mest populære og vanlige medisinene som brukesnår du planter en tomat. Disse kjemikaliene inkluderer: fosfor, kalsium, svovel, magnesium og nitrogen. Hvert av disse elementene har sin egen gunstige effekt. Så kalsium reduserer effektivt surheten i jorda, og magnesium er ganske enkelt nødvendig for nattskyggeplanter for normal og aktiv utvikling. Kompleks gjødsel er vanligvis tilgjengelig som pulver eller granulat.

Anbefalt: