Hva er byggeareal

Hva er byggeareal
Hva er byggeareal

Video: Hva er byggeareal

Video: Hva er byggeareal
Video: ✅ ALISA DELUXE RESIDENCE ПРОЕКТ В АЛАНИИ КАРГЫДЖАКЕ ПО ПЕРВОМУ ПРАЙС-ЛИСТУ ✔️ 2024, April
Anonim

I drømmene til hver enkelt av oss, steg tanken på å bygge vårt eget hjem. Å planlegge et hjem du vil bo i i flere tiår gjør det mye mer komfortabelt. Selv om design og bygging er en vanskelig og ganske langvarig oppgave, er det verdt det. Dessverre er det ikke det billigste å bygge ditt eget hjem i dag. Til og med kostnadene for den juridiske delen av denne saken "begravet" for mange ideen om å bygge sitt eget hjem, for ikke å snakke om hvor mye tomten for bygging koster.

byggeområde
byggeområde

Mange prøver å henvende seg til spesialister som kan gi gode råd, men du må fortsatt kjenne til de grunnleggende definisjonene for bygningsdesign:

Boareal beskriver arealet til alle boligbygg, dette inkluderer ikke pantry, bad, kjøkken, korridorer, garasjer og kjellere.

Tot alt areal inkluderer alle rom innenfor overflatevegger.

Det bebygde området til en bygning er området som er avgrenset av bygningens ytre omkrets.

· Byggevolumet er hele bygningsvolumet. Den er avgrenset av den ytre overflaten av veggene, gulvet, første etasje og taket.

Overetasjen er preget av at gulvnivået er høyere enn bakkenivå.

·Første etasje. Gulvnivået i denne etasjen er mindre enn halvparten av rommets høyde under bakkenivå.

Kjelleretasjen er den samme som kjelleren, bare forskjellen mellom gulvnivå og bakkenivå er mer enn halvparten av hele huset.

Loftsrom - ligger på loftet og har egenskapen til skråtak.

Vi må snakke i detalj om hva som er byggeområdet. Dette er tross alt en veldig viktig del av arbeidet i all design av et hus.

Tettbygd strøk
Tettbygd strøk

Byggeområde er en nødvendig del av ethvert ferdig prosjekt av et privat hus. Dette er området okkupert av bygningen i fullført tilstand. Det er definert som en horisontal projeksjon av konturene til huset på fundamentet. Det er viktig å forstå hva som ikke bør inkluderes i bebyggelsen:

· Området med kjellere og underjordiske garasjer som ikke stikker ut over overflaten av hele territoriet.

Område med mindre deler, som ramper, utendørs trapper, takoverheng, markiser.

Områder med hjelpefasiliteter som lysthus.

Men hvordan beregnes byggearealet? I disse beregningene er det nødvendig å ta hensyn til lovverket, nemlig normene og reglene i SNiP 31-01-2003.

Til tross for at det generelt allerede er i kraft standarder for bygnings- og arealbruk på bosetningenes territorium, som fastsetter grensene for territoriale soner, må du kunne beregne bygningsarealet riktig. Den har forskjellig betydning for hvert territorium.

Byggeland
Byggeland

Å beregneden maksim alt tillatte prosentandelen av utvikling, må du vite forholdet mellom summen av arealer og alle bygninger i landet. For å vite dette forholdet, må du ha en utviklingsplan for området og planer for alle bygningene som er reist på den.

Hvis bygningene er bygget i henhold til arkitektoniske design, kan du bestemme de nødvendige dimensjonene fra dem. I utgangspunktet er alle topografiske skjemaer i dag tegnet ved hjelp av spesielle dataprogrammer, og bygningsarealet i dem beregnes automatisk.

Anbefalt: