Gipsblandinger: deres varianter og bruksmetoder

Gipsblandinger: deres varianter og bruksmetoder
Gipsblandinger: deres varianter og bruksmetoder

Video: Gipsblandinger: deres varianter og bruksmetoder

Video: Gipsblandinger: deres varianter og bruksmetoder
Video: The Oldest Religion in the World: The Origin of Belief 2024, April
Anonim

Pussblandinger er et byggemateriale designet for puss på vegger. De brukes til både utendørs og innendørs arbeid. Dette materialet var i bruk selv med byggerne av pyramidene. Sement-, kalk- og gipsblandinger er kjent.

gipsblandinger
gipsblandinger

I moderne konstruksjon brukes gipsblandinger laget på basis av samme sement, kalk og gips, men med tilsetning av ulike polymertilsetningsstoffer, som gjør det mulig å gi materialet ekstra styrke, fuktbestandighet og motstand mot mugg og sopp.

Moderne spesialister til arbeid lager ikke lenger gipsløsninger selv, men bruker ferdige. Dette er tørre gipsblandinger produsert industrielt og pakket i poser på 25-50 kilo. Det ferdige materialet fortynnes med vann i henhold til instruksjonene.

Pipsblandinger kan være av følgende varianter:

tørre gipsblandinger
tørre gipsblandinger

Sement-kalk - brukes til puss av vegger av murstein, betong, skum og gassblokker. Brukes for intern (for eksempel en blanding av M-25 - fortørre rom, M-50 - for vått) og utendørs arbeid (for fasaden - M-100). Dette materialet er laget av sement, tørr kalk, sand og spesielle tilsetningsstoffer for fuktmotstand og plastisitet.

Blander med syntetiske tilsetningsstoffer. De utmerker seg ved økt plastisitet og god vedheft til basen. Den brukes som primær (grunn)veggpuss av ethvert materiale.

Blanding for innvendig arbeid - beregnet for pussing av vegger i rom med høy luftfuktighet. Det er mulig å bruke dette materialet på gipsbasis.

Fasadepussblanding. Med økt fuktmotstand. Brukes på murstein, betong og sement-kalkpuss.

blandinger av gipspuss
blandinger av gipspuss

Gipsblandinger er designet for betong og tegl. Brukes innendørs og utenfor bygget. Kan påføres for hånd eller med spesielle maskiner. Etter pussing med gipsmørtel er det ikke nødvendig å sparkle. Vegger kan umiddelbart males eller tapetseres. Gipspuss brukes dersom det ikke er nødvendig å avrette overflaten.

I tillegg til hovedvariantene finnes det også spesielle pussblandinger som har frostbestandige eller vanntette egenskaper. Frostbestandig er designet for utjevning av komplekse overflater, tåler lave temperaturer ned til -15 grader. Vanntetting kan brukes innendørs med høy luftfuktighet. Denne blandingen har svært høy plastisitet.

Å jobbe med hver type gipsblandinger har sin egen teknologi. Men det er noen vanligeregler som skal følges. Vegger beregnet for puss skal rengjøres for gammelt materiale og ved behov avfettes. Før arbeid er det nødvendig å bestemme kompleksiteten til overflaten og hvilket lag av gips som skal påføres. Dette er nødvendig for å forberede nødvendig materiale. Ikke hver blanding er egnet for utjevning. I gjennomsnitt påføres gipslaget fra 5 til 20 mm, men det er behov for å påføre et 30 mm lag, dette krever en spesiell puss. Tørt materiale fortynnes med rent vann ved romtemperatur og røres til en homogen masse. Utseendet til klumper er uakseptabelt.

Anbefalt: