Silikatmaling skal dekorere fasaden på hytta

Silikatmaling skal dekorere fasaden på hytta
Silikatmaling skal dekorere fasaden på hytta

Video: Silikatmaling skal dekorere fasaden på hytta

Video: Silikatmaling skal dekorere fasaden på hytta
Video: Виниловый сайдинг! Секреты монтажа и полезные хитрости, о которых мало кто знает! 2024, Kan
Anonim

Belegg basert på silikatmaling har flere unike egenskaper: de har høy dampgjennomtrengelighet og tørker raskt. Fuktigheten som samler seg inne i veggen om vinteren ødelegger ikke murstein og gips. De passerer karbondioksid godt og forsinker ikke herdeprosessen til gipsen. Belegget brenner ikke, i tillegg avgir det ikke ulike skadelige stoffer. Slike silikatmalinger påføres godt på overflater med sterkt alkaliske komponenter (kalkplaster). Disse egenskapene sikrer lang overflatelevetid.

silikatmaling
silikatmaling

Ulempene med disse malingene inkluderer umuligheten av å påføre dem på gamle organisk-baserte belegg på grunn av fullstendig mangel på vedheft.

Silikatmaling er suspensjoner av fyllstoffer og pigmenter i vandige løsninger av natrium- og kaliumsilikater. silikater er s altersvak kiselsyre. De er mye svakere enn kull, derfor blir de lett fortrengt når de samhandler med karbondioksid, som finnes i luften. Den resulterende solen av kiselsyre mister raskt vann og danner et porøst belegg, som består av silisiumoksid. Under dannelsen av kiselsyre og dens dehydrering observeres interaksjonen mellom det nye belegget med partikler av pigmenter, fyllstoffer og et uorganisk substrat. Spesielt aktivt kiselsyre og silikater interagerer med sink- og kalsiumforbindelser. Tatt i betraktning at kalsiumhydroksid er hovedkomponenten i puss og betong, fører behandling av slike overflater med silikatmaling til dannelsen av et monolittisk lag av et kjemisk bundet belegg.

påføring av silikatmaling
påføring av silikatmaling

Silikatmalinger, eller rettere sagt deres egenskaper, avhenger i stor grad av egenskapene til det flytende glasset som brukes. De mest vanntette høykvalitetsmalingene kan fås ved bruk av kaliumglass. Det finnes andre silikater, men de er for dyre for produksjon av maling og lakk. For at silikatmalinger skal beholde sine fordeler og slik at de kan påføres organisk-baserte belegg, introduseres deretter akryldispersjoner i deres sammensetning, på grunn av hvilke malinger oppnås som har høy dampgjennomtrengelighet, utmerket vedheft til gammel organisk-basert. belegg og mineraloverflater.

En ny type maling og lakkbelegg - silikatmaling - har vært mye brukt i vår tid. Når aluminium eller sink tilsettes dem, vil defå anti-korrosjonsegenskaper. Denne typen belegg brukes på pussede vegger. I tillegg samhandler de perfekt med stein, betong, keramikk, skifer og andre overflater, trenger godt inn i strukturen til den behandlede overflaten, men har samtidig dårlig dekkeevne, og krever derfor økt malingsforbruk.

forholdsregler ved arbeid med silikatmaling
forholdsregler ved arbeid med silikatmaling

Forsiktighet kreves ved arbeid med silikatmaling. De inneholder opptil ti prosent alkali. Ved kontakt med hud eller øyne kan det oppstå betennelse. Derfor, når du arbeider med disse malingene, er det nødvendig å beskytte øynene dine. Det vil ikke være overflødig å bruke respirator. Hvis du får maling i øynene, må du umiddelbart skylle dem med kaldt vann, og etter endt arbeid vaske med såpe og vann.

Anbefalt: