Forvask i vaskemaskin: beskrivelse og funksjoner

Innholdsfortegnelse:

Forvask i vaskemaskin: beskrivelse og funksjoner
Forvask i vaskemaskin: beskrivelse og funksjoner

Video: Forvask i vaskemaskin: beskrivelse og funksjoner

Video: Forvask i vaskemaskin: beskrivelse og funksjoner
Video: How and when to use the prewash on your washing machine. #trending 2024, April
Anonim

Hva er forvask? Mange tror at vi snakker om bløtlegging av klesvask. Det er faktisk akkurat det de gjorde med tungt skitne ting. Først ble de bløtlagt i flere timer, deretter vridd ut og vasket. Men slike komplekse handlinger var nødvendig så lenge det ikke fantes automatiske vaskemaskiner. Produsenter har tatt hensyn til alle øyeblikkene, så de har programmert forskjellige programmer som er effektive i enhver situasjon, inkludert tungt skitne ting. Moderne maskiner kan bløtlegge, vaske, skylle, vri og til og med tørke. Alle disse prosessene krever minim alt med menneskelig involvering. Manipulasjoner med ting gjøres i automatisk modus, som gjør det mulig ikke bare å kvalitativt rense tøyet fra skitt, men også for å spare vann og strøm.

«Forvask»-funksjonen er tilgjengelig i alle automatiske apparater. La oss se hva som er programmert under den. Det vil også være nyttig for eiere av automatiske maskiner å vite hva det er for, i hvilke programmer det brukes,Hvor lang tid tar vaskeprosessen? Så det er på tide å svare på alle spørsmålene som stilles.

hva er forvask
hva er forvask

Generelt konsept

Forvask i vaskemaskin - hva er det? Dette spørsmålet blir ofte stilt av eiere av automatiske enheter. Tatt i betraktning at denne modusen er tilgjengelig i nesten alle, er en slik interesse fullt ut berettiget. Hva er den til? Hvordan brukes det? Forvaskprogrammet hjelper til med å kvitte seg med gjenstridig smuss. Når du bruker det, blir ting ikke dårligere og mister ikke utseendet. Designet for å frigjøre mennesket fra bløtleggingsprosessen. La oss se hvordan du bruker denne modusen.

Hva er modusen for?

Mange tror at vaskemaskinprodusenter bevisst kommer opp med forskjellige programmer for å øke kostnadene for enheten. I noen situasjoner er dette sant, men ikke med forvask. Denne modusen frigjør en person fra mange ganske vanskelige prosesser.

Hva er programmet for? Det er lett å svare på dette spørsmålet. Den er designet for å rengjøre ting som er sterkt tilsmusset. Den brukes hovedsakelig til vask av sengetøy, arbeidsklær. Mange foretrekker raske moduser for å spare strøm og vann. De er imidlertid bare effektive når tøyet er lett skittent. Men hvis det er flekker på ting, så vil det ikke fungere å fjerne dem gjennom slike programmer. Bløtlegging er nødvendig for god rengjøring. Det moderne mennesket har ofte ikke nok tid til detå gjøre det manuelt, så apparatprodusenter kom opp med et spesielt program. Det er hun som vil utføre alle disse manipulasjonene automatisk.

hva er forvask i vaskemaskin
hva er forvask i vaskemaskin

Programs

Det er verdt å merke seg at ikke alle forhåndsinstallerte programmer er forhåndsvasket. Noen brukere har et helt logisk spørsmål: "Hvorfor?" Faktum er at denne modusen fungerer som et ekstra alternativ. Den er kun kompatibel med programmer designet for en lang vaskesyklus. Disse inkluderer:

  • "jeans";
  • "bomull";
  • "babyklær";
  • håndvaskmodus;
  • "mørke ting";
  • "økobomull";
  • "intensiv vask";
  • "syntetisk".

Merk at navnene på enkelte programmer kan variere avhengig av merke. Andre ekspressmoduser er ikke kompatible med forvask. Vasketid er deres viktigste fordel. Som regel er det i raske programmer 15 og 30 minutter. Og hvis du aktiverer forhånds alternativet, vil tiden øke betydelig, noe som motsier navnet "express".

forvaskmodus
forvaskmodus

Effektivitet ved rengjøring av vaskeri

Hvilke faktorer påvirker effektiv rengjøring av sterkt skittent tøy? Tre hovedtrekk kan skilles fra hverandre. Disse inkluderer:

  • sammensetning av vaskemidler;
  • vanntemperatur;
  • mekaniskeffekt på lin.

Det er disse øyeblikkene produsentene tok hensyn til når de programmerte forvaskmodus. Selv om det er en analog av konvensjonell manuell bløtlegging, er den mye bedre i kvalitet enn denne metoden. Faktum er at den automatiske maskinen er i stand til å opprettholde optimale forhold, det vil si en temperatur på 40-60 ° C. I øyeblikket for aktivering av den foreløpige modusen, ligger ikke tøyet bare og blir vått, men roterer regelmessig. Denne progressive bevegelsen, kombinert med kjemiske vaskemidler, hjelper til med å "slå" skitten ut av fibrene i stoffet.

Du bør også, når du velger forvask, være forberedt på at syklustiden øker med ca. 30-40 minutter. Dette er hvor mye som skal brukes på å bløtlegge tøyet før hovedprogrammet aktiveres.

forvask indesit
forvask indesit

Modusbetegnelse

Betjeningspanelene til vaskemaskiner varierer avhengig av merke. Hver produsent prøver å designe den i et individuelt design. Instrumenter bruker tall, spesi altegn eller navn for å angi programmer. For eksempel er forvasken i Indesit programmert under "1". På noen modeller kalles denne modusen "Bomull: Vask med bløtlegging". For å velge det, vri bryteren til 1.

Det finnes også produsenter som foretrekker å angi programmer og alternativer i form av bestemte symboler. I dette tilfellet vil den foreløpige modusen indikeres med et ikon som er eksternt lik den trykte bokstaven "w" - \_|_/.

Det er også vaskmaskiner der modusen er angitt med fullt navn. Det vil ikke være vanskelig å finne ham. For eksempel er knappen for å aktivere den plassert under skjermen på LG-modeller.

forvaskprogram
forvaskprogram

Vaskeprosess

La oss se nærmere på hvordan vaskeprosessen går når tilleggs alternativet er aktivert. Boksen som pulveret helles i har to rom. Den ene er for hovedsyklusen, den andre er for forvaskmiddelet. Det kan representeres av ikonet ovenfor eller symbolet "I". Etter at pulveret er tilsatt, må programmet velges. Til dette brukes en regulator. Deretter aktiveres forvaskmodus.

Etter å ha trykket på "Start", vil enheten begynne å trekke vann. Den varmes opp til innstilt temperatur. Under vask vil vaskemiddel gradvis tas fra det første rommet. I den foreløpige modusen roterer trommelen sakte, med en gyngende bevegelse.

Avhengig av valg av hovedprogram, kan vaskesyklusen til og med overstige 2 timer. Med jevne mellomrom vil maskinen tømme vannet og fylle på nytt vann. Dette er nødvendig for å bli kvitt skitt. Når forvaskperioden er over, vil apparatet tømme vannet helt og fylles med rent vann for hovedvasken.

Det anbefales ikke å bruke flytende vaskemidler i denne modusen. Hvorfor? Faktum er at mens maskinen når hovedvasken, vil gelen rett og slett renne ned i trommelen.

tid for forvask
tid for forvask

Anbefalinger

Tilfor å vaske klær med høy kvalitet, er det nødvendig ikke bare å legge ting i trommelen og helle vaskemiddel. For effektiviteten av prosessen er det viktig å overholde følgende regler:

  • Sorter varer etter jordnivå.
  • Behandle flekker med et tilleggsprodukt.
  • Snu ting på vrangen hvis de har knapper.
  • Ikke vask fargede ting med hvitt.
  • For ting med rhinestones er det bedre å bruke spesielle nettingposer.

Hvis det er gamle smussflekker på tøyet, anbefales det å forbehandle stedene med flytende vaskemiddel eller gni med vaskesåpe. Etter det kan du umiddelbart sende den til vaskemaskinen, inkludert ikke bare hovedprogrammet, men også det foreløpige.

forvaskprodukter
forvaskprodukter

sammenbrudd

Alle moderne vaskemaskiner er utstyrt med mulighet for selvdiagnose. Hvis det er noen funksjonsfeil, varsler enheten eieren. Mange brukere er interessert i: "Hva skal jeg gjøre hvis indikatorlyset blinker og selve vaskeprosessen ikke starter?" I dette tilfellet er det første du må gjøre å sjekke om lukedøren er lukket. For å gjøre dette må du åpne den og trykke den mot kroppen igjen - et karakteristisk klikk skal høres. Noen ganger trykker også eiere ved et uhell på "Pause"-tasten. Hvis enheten har en skjerm, vises et spesielt ikon når den er aktivert. Med unntak av disse to alternativene, må du slå av vaskemaskinen helt (selv fra strømmen). La den stå i denne posisjonen i ca. 20 minutter. Start deretter syklusen på nytt.

Anbefalt: