Dufttobakk: beskrivelse, planting, stell, foto

Innholdsfortegnelse:

Dufttobakk: beskrivelse, planting, stell, foto
Dufttobakk: beskrivelse, planting, stell, foto

Video: Dufttobakk: beskrivelse, planting, stell, foto

Video: Dufttobakk: beskrivelse, planting, stell, foto
Video: Depeche Mode - Precious (Official Video) 2024, Kan
Anonim

Dufttobakk er en plante med en delikat og fortryllende aroma, hvis ømhet og sødme kan sammenlignes med en nattfiolett. De relativt små blomstene er m alt i en rekke nyanser. Blant gartnerne er det mange av hans lidenskapelige beundrere som hvert år dekorerer hageplassene sine med ham.

Description

Dufttobakk, som bildet er plassert nedenfor, tilhører nattskyggefamilien. Stilkene er tynne, forgrenet og oppreist med store avlange avrundede blader. Plantens høyde avhenger av sorten og kan variere fra 20 cm til 1 m.

Blomstene er små, bare 7-8 cm i diameter, har form som en stjerne, plantet på et langt rør, samlet i panikulære blomsterstander. Variasjonen av nyanser er fantastisk! De kan være hvite, crimson, gule, rosa, kremfarger, så vel som lilla og til og med grønnaktige. Hybride varianter av velduftende tobakk er representert av et bredt spekter av røde nyanser.

Bilde av duftende tobakk
Bilde av duftende tobakk

Interessant nok er det en sammenheng mellom lukten og fargen på blomster. Det kommer til uttrykk i det faktum at lyse blomster er praktisk t alt luktfrie. I større grad gjelder dette hybridsorter som ikke lukker seg selv i dagslys. Den mest behagelige og rike aromaen er enten i hvite blomster eller i pastellfarger. I sterkt dagslys er kronbladene lukket. Først i skumringen åpner de seg og fyller omgivelsene med sin unike duft.

Voksende

Det skal bemerkes at duftende tobakk, planting og stell som er ganske enkelt, kan avles selv av en uerfaren amatørgartner. Prosessen med å så frø er enkel. Dette gjøres vanligvis i slutten av februar – begynnelsen av mars.

For å gjøre dette trenger du en beholder, den må fylles med et underlag, som inkluderer hagejord, torv og humus. Frø er jevnt fordelt direkte på overflaten av jorda, vannet med lunkent vann og deretter dekket med en film eller lokk. Temperaturen i rommet der beholderen skal stå, bør ikke være lavere enn 22 ⁰C. Hvis alt er gjort riktig, vil de første skuddene klekkes etter 13 eller 14 dager, hvoretter dekkmaterialet må fjernes.

Rød dufttobakk
Rød dufttobakk

Før du planter tobakksfrøplanter i åpen mark, må du herde dem ved å ta beholderne til frisk luft hver dag. Landing i bakken vil først være mulig etter at det er etablert stabilt varmt vær, som vanligvis setter inn i slutten av mai.

Plantepleie

Denne prosessen er også veldig enkel og koker i bunn og grunn ned til det faktum at dufttobakk må vannes med jevne mellomrom,løsne jorden under den og fjern ugresset. I tillegg, ikke glem å gjødsle med mineralgjødsel. Hvis du har ledig tid, ville det være fint å fjerne allerede falmede eller tørkede blomster. Så tobakksbusker vil hele tiden se velstelte og friske ut.

duftende tobakksblomst
duftende tobakksblomst

Nyttige egenskaper

Planten har utmerket immunitet, som hjelper den å overleve i kampen mot sykdommer og ulike skadedyr. Duftende tobakk inneholder en enorm mengde fytoncider som frastøter de fleste insekter og bakterier. Derfor anbefales det å plante denne blomsten ved siden av grønnsaksvekster, siden dens fordelaktige egenskaper strekker seg til naboplanter.

Anbefalt: